Heerlijk herfstige kastanje soep

Ik heb altijd een beetje moeite met omschakelen van de zomer naar de herfst. Ik ben en blijf een zomermens. Ik houd van zon, mooi weer, kleurrijke jurkjes en het buiten zijn. Dus zodra het echte herfstweer zich aandient, kost het even voor ik de juiste modus heb gevonden. Toch biedt de herfst ook mooie dingen, zoals kaarsjes aan, oranje bloemen, veel vruchten oogsten, herfstgerechten eten. Om een beetje in de stemming te komen, kocht ik vorige week tamme kastanjes. Ik heb namelijk een supermakkelijk en overheerlijk recept voor kastanje soep. Deze soep is letterlijk hartverwarmend, door de stroperigheid en het zoetige. Vandaag deel ik het recept met jullie.

Heerlijk herfstige kastanje soep

Voor deze soep heb je bijna niets nodig. Slechts 4 ingrediënten, en het kan zelfs met 3. Daarnaast is het klaar in ongeveer 15 minuten. Ideaal dus voor een snelle avondmaaltijd, maar ook voor de lunch of zelfs als tussendoortje. Ik maak altijd een grote pan en vries een paar éénpersoonsporties in, of zet wat in de koelkast. Zeker in de herfst eet ik dit soepje graag, maar het is bijvoorbeeld ook heel geschikt als origineel voorgerecht bij het kerstdiner.

Wat heb je nodig?

Zoals gezegd heb je maar heel weinig nodig om deze soep te maken. Het meeste heb je wellicht standaard in huis, alleen de kastanjes heb je misschien niet op voorraad. Deze verkopen ze gewoon in de supermarkt, bijvoorbeeld de AH. Ik koop in de herfst vaak wat pakken op voorraad. Ze zijn ongeveer een jaar houdbaar en zo kan ik deze soep in de winter ook nog maken. Over het algemeen zijn deze pakken in de winter en het voorjaar minder goed verkrijgbaar namelijk.

Voor 4 personen:

1 pak kastanjes van 400 gram
1 bekertje slagroom of sojaroom van 250 ml
1 liter groenteboullion
Indien gewenst: kastanjechampignons

Zo maak je het

Kook een liter water of gebruik de Quooker en doe het bouillonblokje er in. Doe meteen de voorgekookte kastanjes erbij en laat ongeveer 10 minuten koken. Gooi dan de slagroom erin en pureer de soep met de staafmixer. Je hoeft geen extra zout toe te voegen. Bak in de koekenpan de kastanjechampignons die je in partjes gesneden hebt in een eetlepel olie.

Opdienen

De soep is nu klaar. Vind je de soep te stroperig, dan kun je er wat heet water bij doen om de soep wat dunner te maken. Doe in een kom of diep bord wat van de champignons. Schenk de soep erbij tot er voldoende in het bord zit. Dien op met een takje tijm en wat brood. Smullen maar!

DELEN
Vorig artikelHoesjes voor de ereader en iPhone
Volgend artikelDe leukste telefoonhoesjes
Judith van Wijk
Vrouw, 40, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here