14 landen waar ik echt nog eens naartoe wil

pinnaclesIk heb best wel aardig wat landen bezocht in mijn leven. Met de komst van de kinderen is het maken van verre reizen wel op een lager pitje komen te staan. Nog los van het feit dat een lange vliegreis maken met jonge kinderen nogal een uitdaging is, is het ook gewoon niet te betalen. Tenminste, niet voor ons. Voor 3 kinderen betalen wij het volle pond, en met alleen een vliegticket ben je er dan nog niet. Ooit willen we ze wel heel graag Australië laten zien. Dit land hebben wij samen in 2004/2005 doorkruist en dat was zo fantastisch! We willen de kinderen graag laten zien hoe mooi Down Under is, en laten zien waar Maik mij ten huwelijk vroeg op oudejaarsdag in 2004.

Maar er zijn nog meer mooie landen. Ik heb eens op een rijtje gezet waar ik nou ècht heel graag nog eens heen wil:

 1. Nieuw Zeeland. Naast Australië schijnt dit land ook echt fantastisch te zijn. Vooral qua natuur. Ik hou van mooie natuur. Het staat dus echt nog op mijn lijstje.
 2. Australië. Zoals ik al in de intro schreef is dit een geweldig land. Er zijn plekken waar ik terug naartoe wil, maar ook plekken die ik nog niet heb gezien, zoals Broome, Tasmanië en het binnenland van Sidney naar Perth.
 3. IJsland. Hoewel vaak koud, schijnt dit land een schitterende, unieke natuur te hebben. En het Noorderlicht kun je er soms zien. Dat lijkt me te gek! Het toffe is, dat ik deze bestemming binnenkort van mijn lijstje kan strepen. Ik ga volgende week op persreis met Icelandair met een #MyStopover. Samen met 9 andere bloggers gaan we 3 dagen al het moois van IJsland zien. Ook een beetje spannend, want het programma is nog geheim…

ijsland ijs

 1. Zuid-Afrika. Al was het alleen maar vanwege de wijn. De wens om naar Zuid-Afrika te gaan ontstond al 20 jaar terug. Toen las ik een artikel in een magazine met zoveel bijzondere plekjes, dat ik meteen verkocht was. Ik heb het artikel nog steeds in een map zitten, en ooit….
 2. Zimbabwe, en dan vooral de Victoria Falls. Toen ik in Canada bij de Niagara Falls stond, vond ik dat zo tof dat ik de Victoria Falls ook wilde zien. Wat me tegenhoudt is malaria. Ik ben namelijk nogal een lekker hapje voor de muggen altijd en houd ook niet zo van het slikken van pillen tegen malaria.
 3. Cuba. Maik en ik zouden op huwelijksreis naar Cuba. Een supergave reis, echt het binnenland in, bijzondere slaapplekjes enz. Ik bleek echter zwanger en verloor veel bloed, waardoor de gynaecoloog het niet verantwoord vond om de reis te maken. We hebben onze huwelijksreis dus moeten annuleren. Gelukkig is Sterre het dubbel en dwars waard geweest om de reis niet te maken, maar ooit zou ik diezelfde reis nog wel willen doen. Misschien als de kinderen wat groter zijn…
 4. Amerika, en dan de San Francisco kant. Gewoon om de Golden Bridge en de trammetjes te zien daar.
 5. Rusland, en dan vooral Moskou. Lijkt me een bijzonder land en bijzondere plek.
 6. Noorwegen. Ieder jaar weer neem ik me voor om daar op vakantie te gaan in de zomer. En altijd is het weer zo slecht, dat ik me bedenk en toch richting Zuiden rijd. Maar ooit wil ik toch de fjorden zien. Toen we jaren terug in Zweden waren, raakten we met een Zweeds stel in gesprek die ons vertelden dat Noorwegen nog mooier was qua natuur dan Zweden. Dus ook die staat zeker op mijn lijst.
 7. Japan. Ook dit lijkt me een bijzonder land. Alleen al vanwege de taal, de sushi en sashimi en de technology. Ik ben er trouwens al eens geweest. Op het vliegveld in Tokyo. Toen we terugvlogen vanuit Australië hadden we daar een stop van een aantal uur. Ik weet nog dat de toiletten toen een enorme indruk op me maakten daar, alles volautomatisch. Ook zag ik Mount Fuji vanuit het vliegtuig. Maar verder dan dat kwam ik nog niet. Dus ik hoop dat dit ooit nog een keer gaat lukken.
 8. Marokko. Vanwege de mooie kleuren en het lekkere eten. En natuurlijk de warmte en mooie plekjes.
 9. China. Daar ben ik al eens geweest, maar toen vooral in de steden (Shanghai, Bejing en Xi’an) Nu zou ik graag eens de natuur in gaan. Er zijn nog zoveel mooie plekjes die ik niet zag.
 10. De Seychellen. Gewoon omdat het een waar paradijs is. Een bounty eiland. Twee weken lekker uitrusten en alleen maar genieten van zon, zee, strand en cocktails.
 11. Brazilië. Dat Zuid-Amerikaanse sfeertje moet je ervaren hebben.

Voorlopig nog genoeg te dromen dus. Welke drie landen wil jij ècht nog gezien hebben?

Juut uluru springen

Vorig artikel3Vosjes, dé speelgoedwinkel voor bijzonder speelgoed
Volgend artikelVerslavend lekker, die Johnny Doodle Fudge!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

5 REACTIES

 1. Leuk! Mijn lijst is ook nog lang….
  Top 3:
  1. Nieuw-Zeeland. Lijkt me prachtig én er bestaan daar geen slangen…paradijs voor mij 😉
  2. Noorwegen! Ik hou van scandinavië. Vooralsnog vormen klimaat en financiën obstakeltjes.
  3. Met de Peking express vanuit Moskou naar Mongolië en China. Ik hou van reizen met de trein. Dit lijkt me geweldig.
  * en al geweest maar waar ik nog met gezin naar terug wil is Nepal. Vanwege cultuur en natuur.

 2. Ha, IJsland, Zuid-Afrika, westkust van de VS, allemaal plekken waar ik ook graag nog heen wil! Maar ook Israel, Jordanië en Zweden staan nog op mijn lijstje. Brazilië is heel tof, net als Noorwegen!

 3. 1. Costa Rica (ben ik zelf al eens geweest, maar wil het dolgraag met man en kinderen nog eens doen)
  2. Cuba
  3. Argentinië
  4. Mexico
  5. Brazilie
  6. New Orleans (geen land uiteraard, maar staat wel op mn lijstje)
  7. Marrakech (Marokko dus)

 4. Hoi Judith,

  Met stip op 1: Australië. Hoewel we er al twee keer zijn geweest (2010-2011 tien weken met zoon van bijna 3 en dochter van 15 maanden en 2013-2014 6 weken met drie kinderen van toen net 2, net 4 en bijna 6), hebben we zoveel heimwee dat een derde keer er ooit gaat komen.

  Op 2: de Westkust van Amerika. We zijn nu aan het kijken of dat komende zomer doorgang kan vinden.

  Op 3: Thailand. Van horen zeggen een uiterst geschikt land om met (jonge) kinderen te bereizen. Op de terugweg uit Australië verbleven we enkele dagen in Hong Kong. Een heel bijzondere ervaring maar niet echt de Azië-beleving die ik voor ogen had, zeker niet na zes weken relaxed Down Under.

  De lange vliegreizen houden ons niet tegen om te gaan. Op een lange reis is het ‘slechts’ 24 uur die je moet ‘overleven’ maar onze kinderen bleken zich voorbeeldig te gedragen op alle internationale en binnenlandse vluchten. Hoe meer ontspannen je daar over hebt, hoe relaxter de kids vaak.

  Nu weer een spaarpot vullen voor de volgende reis!

  Groetjes, Elske

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in