2 leuke apps voor kinderen: Jouw Feestje en Jip & Janneke

jip-en-janneke-en-jouw-feestje-appMeestal krijgen jullie de app tips van Susan Spekschoor, maar vandaag tip ik zelf 2 leuke die ik recent mocht uitproberen.

App jouw feestje

1. De app Jouw Feestje van Somoiso- Prijs €1,99- leeftijd 5 jaar en jonger.

Deze app is een leuk verhaal voor kinderen, een soort digitaal prentenboek dus eigenlijk. Maar,  wat het extra leuk maakt, is dat je deze app helemaal kunt personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld de naam van je eigen kind invoeren, zodat het boek over jouw kindje gaat. Helaas staat van onze kinderen alleen Sterre in de app, maar je kunt de naam van jouw kind doorgeven en dan passen ze de namen bij de eerste update aan. Wel zo leuk.

Naast de naam van je kindje kun je nog meer aanpassen. Bijvoorbeeld ook de muziek en de kleur. Daarnaast zijn er op elke pagina leuke geluidseffecten en animaties.

Alle kinderen vinden de app hier heel leuk, zelfs onze Sterre van 8. Uiteraard bekijken ze ‘m standaard met de naam van Sterre, maar af en toe voeren ze ook namen van vriendjes of vriendinnetjes in. Met name de jongste twee zijn er niet snel op uitgekeken, Lenthe bekijkt ‘m echt wekelijks. Ik vind het een aanrader en de app is zeker niet duur voor wat je er voor krijgt.

App jip en janneke winkeltje

2. De app Jip & Janneke Winkeltje van de makers van Pim & Pom- Prijs €4,99- Leeftijd vanaf 3 jaar

In deze app spelen de kinderen winkeltje. Eerst moeten ze Jip & Janneke met hun kar spullen laten verzamelen voor hun winkel. Schoenen, groente, fruit, enz. Dat doen ze door te kijken wat op het plaatje staat en dat in de zoekplaat te zoeken. Daarna brengen ze de gevonden spullen naar de winkel. In de winkel komen vervolgens klanten met een visueel boodschappenlijstje. Je kindje moet dan weer de juiste spullen in de winkel zoeken door er op te klikken. Als ze een aantal klanten goed hebben geholpen, krijgen ze ook nog een prijs. Lenthe van bijna 3 had wel even hulp nodig voor ze helemaal begreep hoe het werkte, maar inmiddels kan ze het prima zelfstandig!

Deze app is behoorlijk veelzijdig, vandaar waarschijnlijk ook de prijs. Het leuke is, dat het zelfcorrigerend is, maken ze een foutje, dan wordt dat aangegeven en krijgen ze een nieuwe kans. De app is heel mooi vormgegeven. Kijken, zoeken en tellen staan centraal. De app is dus echt educatief, wat ik altijd wel een meerwaarde vind van apps. Ondanks dat ie best aan de prijs is, vind ik het toch echt een aanrader!

IMG_7287IMG_7286

 

 

 

 

 

 

 

Volg ons!
Volg Hip & Hot Blogazine via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kinderen!

facebook.com/hipenhotmagazine
twitter.com/hipenhot
instagram.com/hipenhot
pinterest.com/hipenhot

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #7
Volgend artikelRoan voor een luxe kampeervakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in