4 tips voor een fantastisch seksleven

Een tijdje geleden las ik het boekje “365 dagen gelukkig in de liefde”. Dit zeer informatieve boekje gaf mij allerlei inzichten die voor iedereen toepasbaar zijn. Of je nu in een relatie zit of niet, of je relatie goed, matig of slecht is: je kunt sowieso iets met de informatie uit dit boekje. Een van de onderwerpen was natuurlijk je seksleven. Logisch, seks is immers (meestal) het enige wat maakt dat je partner meer is dan alleen een goede vriend of vriendin.

Hotel Sophie

Onlangs begon op tv de serie Hotel Sophie, waarin Sophie Hilbrand gasten ontvangt om te praten over seksualiteit anno 2017. In de eerste aflevering was een stel te zien dat al jaren geen seks meer had. Ik vond het heel stoer dat ze hiermee op tv durfden! Er zijn vast meer mensen die in een soortgelijke situatie zitten en geen idee hebben hoe ze dit kunnen oplossen. Kennelijk rust er nog steeds een taboe op en vinden mensen het lastig om hiermee naar buiten te komen.

4 tips voor een fantastisch seksleven

Zoals ik het zie heeft een goed seksleven alles te maken met de juiste match, de drukte in je leven, de motivatie je actief te blijven inzetten voor je relatie en je fysieke fitheid. Dit alles moet in balans zijn en dat is ook niet meer dan logisch. Wie een baby in huis heeft die 5 keer per nacht wakker wordt zal zich fysiek minder fit voelen en ook minder tijd hebben en maken voor seks, want je gaat misschien wel liever slapen. Gelukkig worden baby’s weer groot en komt het dan meestal vanzelf weer goed. Als dat niet zo is, heb ik hier een paar tips voor je

Tip 1: variatie

Zorg dat de seks niet altijd hetzelfde is. Hetzelfde moment, op dezelfde plek en altijd op dezelfde manier, dat zijn zulke dooddoeners. Ze maken je seksleven saai. Variatie zorgt voor blijvende spanning! Je hoeft echt niet meteen naar zweepjes en speeltjes zoals een dildo te grijpen (dat mag natuurlijk wel, als het bij jullie past en je voelt je er allebei comfortabel bij).

Tip 2: praat er over

Het klinkt supersimpel, maar gezien wat ik hierboven schreef is het dat dus niet. Problemen op seksueel gebied hangen nog steeds in de taboesfeer. Ook in relaties wordt er soms weinig over gesproken, terwijl dat nou juist zo belangrijk is om elkaar te begrijpen en te helpen. Doen dus!

Tip 3: zet het op de agenda

Dat klinkt misschien stom, maar zeker als je allebei heel druk bent is het belangrijk om het gewoon regelmatig te doen. Het hoeft niet per se lang te duren (variatie!), maar maak er in elk geval tijd voor. Daarna denk je meestal: waarom doen we dat niet vaker? Plan het in, want hoe langer het duurt, hoe moeilijker het is om het weer op te pakken.

Tip 4: verbinding

Bedenk dat het vooral gaat om de verbinding die je samen hebt, de intimiteit. Dat maakt dat je je ook net even wat minder irriteert over dat dopje dat niet op de tandpasta zit. Of die stomme opmerking die de ander maakt. Als je je dat realiseert, snap je ook waarom het soms toch belangrijker is dan dat uurtje extra slaap.

Vorig artikelHoe je eenvoudig flink kunt besparen met licht
Volgend artikelToffe schoenen voor stoere boys
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in