5 leuke webwinkels met educatief speelgoed

educatief speelgoedMet de vakantie voor de deur kan het soms nuttig zijn nog even wat speelgoed aan te schaffen. Kun je elke week een klein cadeautje geven, waar ze zich meteen de rest van de week mee kunnen vermaken. Ik hou wel van educatief speelgoed, niet van al die plastic meuk (sorry hoor). Geen Intertoys of Bart Smit dus voor mij, ik koop liever iets moois van hout of papier waar mijn kinderen nog iets van kunnen leren. Of wat de fantasie prikkelt. Daar heb ik dan best wat geld voor over. Duurzaam en mooi speelgoed kun je immers vaak voor een leuke prijs doorverkopen, omdat het niet stuk gaat. Op internet heb ik een paar favoriete adresjes waar ze educatief en nuttig speelgoed verkopen, zodat je je kinderen op een verantwoorde en rustige manier de vakantie kunt laten beleven (en jij ook nog eens tijd hebt voor een boek, zo af en toe).

1. Op zijn plek vind ik echt super voor de vakantie, omdat deze webwinkel bijna uitpuilt van de leuke speelgoedgadgets en buitenspel materialen. Van schepnet tot vergrootglas, van weegschaal tot coöperatieve leerspellen (voor als het regent). Hier kun je als ouder zelf ook wel wat uurtjes doorbrengen en de beste keuzes voor jouw kinderen in de zomervakantie shoppen!

opzijnplek

2. Ilovespeelgoed is voor mij zo’n beetje de startpagina als ik een verjaardagscadeautje zoek, en ook met de feestdagen ben ik hier regelmatig te vinden. Zij hebben een uitgebreid assortiment en mijn favoriete speelgoedmerken zoals Djeco en Janod. Ik check regelmatig de button “nieuw verschenen“, zodat ik hun nieuwste vindingen snel kan bekijken. Zo heb je altijd wat origineels! Je zult hier zeker slagen voor te gekke spelletjes, unieke kleurboeken en gaaf buitenspeelgoed.

ilovespeelgoed

3. In de categorie “schoolse zaken” verwijs ik altijd graag naar Blijfwijs en Semmie. Beide webwinkels zijn heel gespecialiseerd in educatief speelgoed. Is het voor jouw kind belangrijk om in de vakantie op een speelse manier toch nog wat schoolwerk te doen, zodat het geleerde niet teveel wegzakt of nog eens extra te oefenen, dan vind je hier allerlei leuke spelletjes en werkboekjes. Sommige zijn zo slim bedacht, dat je kind niet eens zal doorhebben dat het stiekem toch nog aan het leren is.

blijfwijs

 

4. Ook bij Prikkeltje kun je een heleboel leukigheidjes vinden als het om speelgoed gaat. Mooi houten speelgoed, leuke knutselspulletjes, je kind zal zich hiermee zeker uren kunnen vermaken.

prikkeltje

5. Bij Amstelmam zag ik zowel voor binnen als buiten ook veel moois. Er is een aparte button voor al het educatieve speelgoed, wel zo makkelijk. Knutselspul, oefening voor de motoriek, leuks voor rekenen, oefenen met schrijven en nog veel meer! Check it out!

Amstelmam

Vorig artikelEen kijkje achter de schermen bij Juffrouw Pollewop
Volgend artikelEen gratis abonnement op Maan Roos Vis of Rompompom
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in