6 tips om je kerstkaarten te recyclen

labiketmal winkel van papierWat doe je met die berg met kerstkaarten als de kerst voorbij is? Weggooien is eigenlijk heel zonde en ook niet zo milieuvriendelijk. Bovendien heeft iemand de kerstkaart met zorg uitgezocht en de moeite genomen om deze te schrijven en naar jou op de post te doen. Wie weet zit er emotionele waarde vast aan sommige kaarten? Wat kun je nu doen met al die kerstkaarten in het nieuwe jaar? Wij zochten het voor je uit. Hier vind je 6 tips om je kerstkaarten te recyclen.

6 tips om je kerstkaarten te recyclen

1. Van de kaarten maak je cadeaulabels, die je volgend jaar weer op de kerstcadeautjes kunt doen. Je kunt een cadeaulabel zelf tekenen en uitknippen, of je koopt een handige labiketmal bijvoorbeeld via Winkel van Papier.

etiketten van kerstkaarten maken

2. Met dezelfde labiketmal kun je ook etiketten maken, die je op glazen potjes plakt om als theelichtje te dienen voor op de kersttafel volgend jaar. Of je plakt ze op kaartjes die je volgend jaar als menukaart kunt gebruiken.

etiket op potje winkel van papier

3. Bij dubbele kerstkaarten kun je de beschreven kant er af knippen. Je houdt dan een enkele kaart over, die je volgend jaar weer kunt versturen als kerstkaart. Zo krijgt zo’n kaart een tweede leven.

4. Echt bijzondere kaarten kun je bewaren in een fotoboek, wellicht samen met een paar mooie kerstfoto’s. Zo kun je er tussendoor nog eens van genieten, als je het fotoboek erbij pakt.

5. Sommige kaarten hebben leuke figuurtjes die je kunt uitknippen. Bewaar ze in een apart doosje bij de kerstspullen. Volgend jaar kun je de kinderen hier mee laten knutselen als het kerst is. Of ze zelf kerstkaarten laten maken met de figuurtjes.

6. Knip driehoekjes uit de kaarten (of gebruik een handige vlaggenmal) en hang ze aan een stukje bindtouw. Gooi er hier en daar eventueel nog wat glitter overheen. Zo heb je eenvoudig een leuke kerstslinger die je volgend jaar kunt ophangen. Als je het touw wat langer laat, kun je de kaarten van volgend jaar er ook weer aan hangen.

Veel knutselplezier!


vlaggenlijn van oude kerstkaarten maken

Vorig artikelWat zijn jouw goede voornemens?
Volgend artikelDit spel vind jouw peuter het allerleukst!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in