Daarom wil jij òòk een rookoven!

zelf-aan-de-slag-met-rookovenWe hadden het er al vaker over gehad, zo’n rookoventje. Leek ons toch wel leuk. Op de Culiperslunch in april zag ik het weer. En proefde ik wederom de smaak van zo’n vers gerookt stukje vis. Lekker! Een gezonde smaakmaker, zo’n rookoventje. Dat moeten wij toch ook hebben.

Cadeau

Gelukkig was Maik bijna jarig. Had ik een mooi excuus om zo’n ding aan te schaffen. Ik bestelde via bol.com de rookoven van Demeyere. Meteen ook de duurste, maar de recensies waren goed. Bovendien kan deze op alle warmtebronnen, dat vind ik toch wel een groot voordeel. Buiten of binnen, dat maakt dus niet uit.

rookoven demeyere

Boek en rookmot

Geen rookoven zonder een fijn kookboek en rookmot natuurlijk. Dat bestelde ik er maar meteen bij. Konden de kinderen dat geven. Je moet wel alles in huis hebben om direct aan de slag te kunnen vind ik altijd. Het boek heeft mooie foto’s en duidelijke recepten met uitleg. De rookmot is onmisbaar en geurt heerlijk. Een geur die ik nu al associeer met de zomer. Voor die lange zwoele zomeravonden die nog komen gaan…

boek rookoven

Onze ervaringen

De eerste keer maakten we zowel vis als vlees. Uiteindelijk kun je nog veel meer roken, zelfs groente en noten kun je in de rookoven klaar maken. Je doet eerst het rookmot onderin de pan. Verwarmen op de barbecue, tot hij heet genoeg is (even testen met een druppel water) en dan verplaatsen naar een minder heet deel van de barbecue. Na ongeveer 20 minuten was het vlees goed, de vis (zalm) zelfs al iets eerder. En die smaak! Heerlijk! Leuk om wat de variëren met de verschillende soorten rookmot.

 

rookmot

 

Conclusie

Een rookoven moet je gewoon hebben. Zeker als je van kokkerellen houdt. En van de rooksmaak van vis of vlees. Het is heerlijk om te doen in de zomer. De geur hoort er bij, je geniet van de zon, je glaasje rosé en je eten.

rookoven de meijere op weber

vlees roken

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #24
Volgend artikelWaarom je op moet passen met het eten van kersenpitten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in