DIY Sintlichtjes knutselen

sintlichtjesIn deze grauwe, donkere dagen, is er niets fijner dan zorgen voor een lichtje in huis. Gewoon voor op tafel. Het is immers vroeg donker, en lang donker. Kinderen zullen kunnen wegdromen bij zo’n fijn lichtje als ze ‘s morgens aan het ontbijt zitten. De warme sfeer zal ze een behaaglijk gevoel geven en voorbereiden op de schooldag. Ook ‘s avonds kan het heel gezellig zijn met een lichtje aan tafel. Met het gezin de dag nabespreken tijdens het avondeten.

Zowel het ontbijt als het diner kunnen dus prima Sintlichtjes gebruiken. Zo breng je een magische sfeer in huis. En je kunt bij kaarslicht ook perfect spelen met de Sinterklaasschimmen op de muur! Dubbel zoveel pret.

Wat heb je nodig?

-lege potjes
-zijdevloeipapier
-lijm
-Sinterklaas schaduwfiguren download
-schaar

Hoe ga je te werk?

Laat de kinderen het zijdevloei in kleine of wat grotere stukken knippen of plakken. Deze lijmen ze rondom op het potje. Print de schaduwfiguren uit en knip ze uit. Grote kinderen kunnen dat precies rondom de lijntjes proberen, jonge kinderen gewoon in een rondje er omheen. Deze figuren plakken ze op het potje. Even laten drogen, theelichtje er in, aansteken en klaar is je lichtje!

Ook leuk om aan te steken op 5 december tijdens het Sinterklaasfeest.

sint schaduwen

Vorig artikelColumn Syl: Great balls of fire
Volgend artikelThe Best of Pinterest: Avondje van Sinterklaas
Judith van Wijk
Vrouw, 43, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here