DIY Sintlichtjes knutselen

sintlichtjesIn deze grauwe, donkere dagen, is er niets fijner dan zorgen voor een lichtje in huis. Gewoon voor op tafel. Het is immers vroeg donker, en lang donker. Kinderen zullen kunnen wegdromen bij zo’n fijn lichtje als ze ‘s morgens aan het ontbijt zitten. De warme sfeer zal ze een behaaglijk gevoel geven en voorbereiden op de schooldag. Ook ‘s avonds kan het heel gezellig zijn met een lichtje aan tafel. Met het gezin de dag nabespreken tijdens het avondeten. Wij maakten deze sintlichtjes van een template en vloeipapier of tissuepapier. Een leuke activiteit in of vlak voor de  sinterklaastijd.Sint

Lees ook: 54 x leuke sinterklaas quotes voor je lightbox of letterbord
Lees ook: Versier het huis voor sinterklaas

DIY sintlichtjes knutselen

Sintlichtjes knutselen doen wij ieder jaar opnieuw als de sinterklaastijd is aangebroken. Zowel het ontbijt als het diner kunnen prima sintlichtjes gebruiken. Zo breng je een magische sfeer in huis. En je kunt bij kaarslicht ook perfect spelen met de Sinterklaasschimmen op de muur! Dubbel zoveel pret. Deze knutselactiviteit rondom het thema sinterklaas vraagt niet zoveel voorbereiding. Wel is het handig om alvast potjes te sparen. Als je meerdere kinderen hebt, is het leuk om verschillende formaten potjes te kiezen voor een speels effect.

Wat heb je nodig?

-lege potjes
zijdevloeipapier of tissuepapier
-lijm
printer
-Sinterklaas schaduwfiguren download
-schaar
theelichtjes met ledverlichting of gewoon waxinelichtjes

Hoe maak je het?

Laat de kinderen het zijdevloei of tissuepapier in kleine of wat grotere stukken knippen of plakken. Deze lijmen ze rondom op het potje. Print de schaduwfiguren uit en knip ze uit. Grote kinderen kunnen dat precies rondom de lijntjes proberen, jonge kinderen gewoon in een rondje er omheen. Deze figuren plakken ze op het potje. Even laten drogen, theelichtje er in, aansteken en klaar is je sintlichtje! Ook leuk om aan te steken op 5 december tijdens het Sinterklaasfeest.

sint schaduwen

Vorig artikelColumn Syl: Great balls of fire
Volgend artikelThe Best of Pinterest: Avondje van Sinterklaas
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in