Een tafelkleed voor buiten

gecoat tafellinnen van dichtbijEr zijn steeds meer dagen dat de deur naar de tuin open gaat en we vooral buiten verblijven in plaats van binnen. Dat betekent ook dat ik behoefte krijg om de tuin aan te kleden met mooie planten en leuke accessoires. Een beetje kleur, dat heeft onze tuin nodig na zo’n winter en een beetje twijfelachtig voorjaar. Eén van de dingen die ik daarvoor nodig had, was een tafelkleed voor buiten. Liefst met een beetje mooi kleurtje en leuk patroontje. Uiteindelijk ben ik geslaagd! Nadat ik een fotootje op Instagram in de stories plaatste van mijn nieuwste aanwinst, kreeg ik zoveel vragen, dat ik besloot er een blog over te schrijven.

Een tafelkleed voor buiten

Je hebt nogal wat kwaliteitsverschil in tafelzeil zitten. Ik kocht ooit een tafelkleed voor buiten in roze met witte stippen. Dat was van dat echte zeil, wat na korte tijd vies wordt en vol vouwen zit. Nog steeds is het een leuk, hip tafelkleed hoor, maar ik gebruik het nu vooral om op tafel te leggen als de kinderen knutselen, en niet meer om de tafel leuk te dekken. Met al die glitterlijmvlekken is het daar niet meer geschikt voor. Ik wilde dus iets dat van goede kwaliteit was. Dat was nog best een zoektocht.

Tafelzeilonline

Op de website van Tafelzeilonline vind je verschillende soorten tafelkleden voor buiten om uit te kiezen. Zo verkopen ze daar het PVC tafelzeil dat ik dus al had, maar ik zag staan dat ze ook gecoat tafellinnen verkochten, en dat voelt hetzelfde aan als een gewoon stoffen tafelkleed. Er staat bij dat het een langere levensduur heeft, een luxere uitstraling heeft en een duurzame afwasbare coating. Ik dacht: dat zal dan wel flink prijzig zijn, maar dat bleek reuze mee te vallen. “Gewoon” tafelzeil kost rond een tientje per meter, gecoat tafelzeil rond de vijftien euro.

donuts

Mijn ervaring met gecoat tafellinnen

Het gecoat tafellinnen kun je net als het andere zeil, precies op de door jouw gewenste maat laten afsnijden. Het is geplastificeerd linnen of katoen en zelfs op 30 graden wasbaar. Daarnaast kun je het met een doek gewoon afdoen als er iets omvalt. Wat ik een heel groot pluspunt vind, is dat het echt mooi om de tafel hangt, net als een gewoon tafelkleed. Niet zo stijf zoals PVC zeil en het voelt ook echt aan als stof. Maar dus wel met de voordelen van gewoon zeil. Dat maakt het extra geschikt om buiten te gebruiken. Daarnaast is het gecoat tafellinnen verkrijgbaar in allerlei hippe kleurtjes en patroontjes, zodat het bovendien een eye-catcher is voor je tuin en deze helemaal opleukt.

Tuinfeestje

Ik merk dat ik het tafelkleed steeds op tafel leg zodra de zon schijnt en we naar buiten kunnen. Sowieso is het leuker om tegenaan te kijken dan onze lelijke houten tafel, maar het nodigt daarnaast ook uit om de tafel leuk te dekken voor de lunch. De kinderen hebben steeds het gevoel dat ze verwend worden als ze uit school komen, terwijl ik soms alleen een paar fruitspietjes op de borden heb liggen of wat rauwkost. Hoe je het presenteert, maakt natuurlijk zeker uit! Het is dan ook een hele goede tip voor een tuinfeestje. Zet een paar oude tafels en stoelen neer en hang er zo’n prachtig tafelkleed voor buiten overheen, en iedereen denkt meteen dat je enorm veel moeite hebt gedaan!

gecoat tafellinnen

Hoe blijft een tafelkleed voor buiten mooi?

Voor een paar euro kun je bij Tafelzeilonline een rol erbij kopen, waar je het tafelkleed steeds op kunt bewaren. Na gebruik rol je het dan weer op en zet het zo in de kast weg. Wij bewaren het tafelkleed in de zomer zelfs in de woonkamer, gewoon in het zicht. Omdat het zo’n leuke kleur en patroon heeft, ziet het er leuk uit. Soms leg ik het ook neer op de eettafel binnen, want waarom zou je zo’n leuk tafelkleed alleen buiten gebruiken? Ik ben heel enthousiast over het tafelkleed!

Welk tafelkleed heb ik gekozen?

Na lang twijfelen, want zoveel leuke kleurtjes en patroontjes, koos ik voor gecoat tafellinnen met triangel patroon en de kleur zeegroen. Dit is het tafekleed voor buiten waar zoveel mensen op reageerden en wilden weten waar ik het vandaag had, dus hierbij de directe link naar waar je deze kunt kopen voor jullie. Mocht je een keer een feestje hebben met heel veel tafels of hele lange tafels, dan kun je ook een hele rol van 20 meter aanschaffen. Je krijgt dan namelijk 40% korting! Best de moeite, toch?

Winactie

Ik mag van Tafelzeilonline.com een tafelkleed voor buiten naar keuze weggeven aan één van mijn lezers/volgers. Wil jij kans maken? Laat dan via onderstaand formulier jouw gegevens achter en vertel ons welk tafelkleed jij zou willen hebben en in welk formaat (klik daarvoor even door naar de website van Tafelzeilonline.com, zodat je kunt kiezen welke jij wenst).

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  tafelzeil voor buiten

  Datum beoordeling
  Beoordeeld bericht
  Tafelkleed van tafelzeilonline
  Aantal sterren
  51star1star1star1star1star
  Vorig artikelDe Flåmsbana, van Flåm naar Myrdal en weer terug
  Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #229
  Judith van Wijk
  Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in