Fijne kleurpotloden voor kinderen

Hier kleuren de kinderen heel graag. Of het nou kleurplaten zijn, vrij tekenen en kleuren of tekeningen maken in opdracht, ze genieten van het kleuren. Nu zit er best veel kwaliteitsverschil tussen potloden. Dus ik ging op zoek naar potloden die goed in de hand liggen en hun kleuren mooi afgeven, zodat kinderen niet ontmoedigd raken.

Slechte grip en gebroken punten

Als eerste was ik op zoek naar potloden voor de jongere kinderen. Yuren heeft motorisch gezien nog wat moeite met de pengreep en het kleuren en Lenthe is natuurlijk nog maar een kleuter, dus die heeft sowieso nog behoefte aan wat dikkere potloden. Jonge kinderen kunnen bovendien nog niet zo heel nauwkeurig kleuren. Zij hebben meer baat bij grotere punten. Erg belangrijk is ook dat de punten niet snel breken. Dit betekent dat de stiften in het potlood van zeer goede kwaliteit moeten zijn en ook wat dikker dan normaal. Kinderen laten potloden namelijk vaak vallen. Bij dunne potloden breken de stiften dan van binnen. Dit levert frustratie op tijdens het kleuren. Kinderen duwen namelijk vaak wat harder op potloden. Als de stift dan van binnen stuk is, breek om de haverklap de punt. Dan moeten ze weer slijpen. Daardoor raken ze snel gefrustreerd en geven ze het kleuren op. Kleuren transformeert dan in een andere activiteit dan ze hadden gehoopt: namelijk slijpen van punten. Dit soort negatieve ervaringen zijn funest voor het kleurplezier van het jonge kind, daarom adviseer ik om te kiezen voor stevige kleurpotloden van hoogwaardige kwaliteit.

Fijne kleurpotloden voor kinderen

Ik vond uiteindelijk de Colour Giants van Stockmar. Deze kleurreuzen hebben een aantal grote voordelen. De punten breken minder snel, de kleuren zijn mooier, er is een betere afgifte en de kleuren zijn beter in lagen aan te brengen. Hierdoor zijn de resultaten mooier en krijgen kinderen steeds meer plezier in hun werk. Er is geen frustratie dat punten breken en ze meer aan het slijpen zijn dan aan het kleuren. Daarom ben ik enorm fan van deze fijne kleurpotloden voor kinderen. Stockmar staat garant voor kwaliteit en dat merk je. Uiteraard hangt er wel een duurder prijskaartje aan deze kleurpotloden, maar ik beloof je dat het dat dubbel en dwars waard is.

Je koopt de Coulor Giants van Stockmar in onze webwinkel.

Wil je ook waterverf van hoogwaardige kwaliteit? Lees dan deze blog hierover.

Stockmar Colour Giants Mercurius

Vorig artikelWie is de mol 2017?
Volgend artikelHoe overleef je de vakantie met kinderen?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in