Foto weekoverzicht Judith #202

Nou, de Sinterklaashysterie is losgebroken, de Black Friday toestanden kwamen daar nog achteraan. Ik heb er zelf niet aan meegedaan, omdat ik het eigenlijk een nogal Amerikaanse commerciële toestand vind. Toch heb ik er wel van geprofiteerd. De bank die ik al een hele poos in het vizier had, was nu €200 goedkoper en dat vond ik toch wel de moeite waard… Tja 🙂

Maandag

We begonnen de week met een drukke dag. Eerst had ik werkoverleg op mijn werk en daarna ging ik een middag en avond meelopen met de directeur van Hogeschool InHolland. Vanwege de training die ik volg, moest ik een inspirerende leidinggevende schaduwen. Ik kende hem niet, maar zijn naam was genoemd door een collega van mij. Ik besloot hem via LinkedIn te vragen of ik mee mocht lopen en dat mocht. Het was een hele inspirerende dag. Ook wel vermoeiend, maar dat vind ik nooit erg als het me iets oplevert. En dat deed het.

Dinsdag

Het was koud ‘s morgens en vooral waaide het hard. Toch ging ik op de fiets naar mijn werk, want ik had een studiedag in het Art Centre in Delft. Een leuke locatie is dat. De studiedag was intensief, maar waardevol, vond ik. Ik bruiste van de ideeën na afloop, zo jammer dat ik dan geen tijd heb om die uit te werken. Thuis vragen de kinderen en het huishouden dan weer aandacht en daarna ben ik te moe om mijn hersens nog te kraken.

Woensdag

Op woensdag had ik eigenlijk een lange vergadering ‘s middags, maar dat liep anders, want ik had een zieke Yuren thuis. Ik heb mijn afspraak dus afgebeld en ondertussen thuis gewerkt. ‘s Avonds had Maik een borrel van zijn werk, dus ik deed de avondspits alleen en was daarna eigenlijk heel moe. Ik had Maik geappt dat ik vroeg naar bed ging en niet op hem zou wachten, maar uiteindelijk begon ik toch nog een beetje schoon te maken en voor ik het wist stond hij al binnen 🙂

Donderdag

‘s Nachts werd al duidelijk dat Lenthe ook niet in orde was. Ze is al bijna 2 weken snipverkouden, heel moe en ze eet nauwelijks. Best vervelend, vooral voor haar natuurlijk. Zonder eten heb je sowieso al weinig energie natuurlijk. Zij bleef dus thuis van school om een beetje aan te sterken, waardoor ik een afspraak vergat (heel stom). Sterre was ook niet fit (keelpijn, moe doordat haar zusjes ‘s nachts hadden gehuild en zij daarvan was wakker geworden), dus ook zij bleef thuis. In de schoen had Lenthe iets van GlamGoo gehad, met slijm. Daar hebben ze de hele ochtend mee gespeeld.

Slijm in je haar

In de middag had Fee het gepresteerd om slijm in haar haar te doen. Niet een klein beetje, maar echt een heel stuk. Zo balen. Uiteindelijk hebben we het er uit gekregen met shampoo en antiklit. Later kreeg ik ook nog een tip dat het er met cola uit zou gaan. Een uur na het incident met de slijm, had ze ook nog een kraal in haar neus gestopt. Terwijl ze notabene gewoon naast me zat! Ik deed een spelletje met Yuren. Gelukkig kregen we die er vrij snel uit.

Monopoly, de valsspelers editie

Yuren had een spelletje Monopoly, de valsspelers editie gekregen van Sinterklaas. Leuk spel, maar hij rende wel 2 keer huilend naar boven, omdat hij het idee had dat het niet goed ging. Vermoeiend hoor. Uiteindelijk hebben we het dus maar gestopt, van het weekend een nieuwe poging.

Vrijdag

Lenthe was nog een dagje thuis, samen met Fee. In de ochtend knutselenden we sinterklaas mijters. Het kruis maakten we van propjes goud, meteen een leuke activiteit voor de fijne motoriek. Daarna heb ik een beetje gewerkt, terwijl de meisje op de iPad keken. Het was natuurlijk Black Friday, dus ik keek even of de bank die ik al een poosje op het oog had ook goedkoper was, en dat was zo. Na overleg met Maik hebben we die toch maar besteld. Nu maar hopen dat ie goed is (en we onze oude bank via Marktplaats verkocht krijgen).

Pizza

‘s Middags kwamen er 2 vriendjes bij Yuren spelletjes spelen, dat was heel gezellig. Sterre ging bij een vriendinnetje van school logeren. Ik baalde dat ik gewoon moest koken. Eigenlijk heb ik daar op vrijdagmiddag nooit zin in, maar ik leer het ook nooit. Op zondag vind ik altijd dat we de hele week gezond moeten eten, en op vrijdagmiddag gooi ik dat principe overboord en gooi ik toch meestal een pizza of ovenfrietjes in de oven 🙂 Herkenbaar? ‘s Avonds deden we nog een spelletje met de buren en we lagen uiteindelijk pas rond middernacht op bed.

Zaterdag

Ook deze zaterdag lag ik weer gewoon om 7 uur in het zwembad. Ik zwom 70 baantjes. Beetje weinig, tegenwoordig zit ik dichter tegen de 80 baantjes aan, maar het was superdruk en dan schiet het snel zwemmen niet echt op. Om half 9 douchte ik en daarna ging ik ontbijten en werken.

Cryo behandeling

Om half 1 meldde ik me bij Cryo Center Nederland voor mijn allereerste Cryo behandeling. Dit is een behandeling waarbij je gedurende enkele minuten bij zeer koude temperaturen in een soort cabine gaat. Ik vond het nogal spannend, eerlijk gezegd. Ik ben een enorme koukleum en ik was ook benieuwd hoe mijn lijf er op zou reageren. Als je iets moet doen waarvoor eerst je bloeddruk gemeten moet worden, ben ik altijd een beetje angstig. Je kunt het overal in Nederland doen, maar ik ging in Den Haag. Ik ga er nog een uitgebreid blogje over schrijven, over hoe ik het ervaren heb enzo.

Nieuwe bank

De rest van de middag stond in het teken van de nieuwe bank. Die werd gebracht en hoewel ik ‘m heel leuk vond, twijfelde ik enorm. Ik ben namelijk maar 1.61 m en de bank ik vrij hoog, waardoor ik niet met mijn benen op de grond kom. Nu zit ik bijna nooit gewoon op een bank, maar ja. Ik kreeg van allerlei mensen tips om een paar kussens in mijn rug te doen en dat werkt. Voor Maik is de bank perfect. Het is geen dure bank, bewust niet, want zolang de kinderen nog klein zijn vind ik het dat niet waard. Ik koop liever over een paar jaar weer een nieuwe. Dus uiteindelijk hebben we toch besloten om ‘m te houden.

Zondag

Na een goede nacht stond ik vroeg op om beneden wat te gaan werken. Ontbijtje gemaakt, thee gezet, computer geïnstalleerd en ja hoor, de eerste 3 van de kinderclub stonden alweer beneden. Ze hadden hun schoen gezet, dus ze waren supernieuwsgierig. Er zat een Ztringz touwtje in. Van werken kwam het dus niet veel. Daarna ging ik naar de sportschool. Ik heb momenteel weinig tijd door de week om te gaan sporten, dus wil ik in het weekend per se gaan.

Om half 2 moest ik naar Den Haag voor een persevent van Perfect Pastry. Perfect Pastry is een taartenwinkel waar je ook workshops kunt volgen. Het zit in Belgisch Park, in de Gentsestraat. Ik heb daar weer veel bloggers ontmoet, altijd leuk. We begonnen met een High Tea. Daarna mochten we kerstkoekjes decoreren. Dat was nog helemaal niet zo makkelijk trouwens. Je moet best een vaste hand hebben, dat heb ik niet echt. Desondanks was ik toch tevreden met het resultaat. Ik had voor iedereen hier thuis een koekje gemaakt. Ze waren allemaal onder de indruk. Ik ga het binnenkort thuis ook een keertje proberen met de kinderen. Geïnspireerd en met zin in de kerst ging ik weer naar huis.

Vorig artikelMonopoly, de valsspelerseditie, is dat een leuk spel?
Volgend artikelMet deze outfit is je zoon klaar voor de kerst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in