Foto weekoverzicht Judith #216

Voorjaarsvakantie was het! En wat voor één. Echt een cadeautje om eind februari al zulk mooi weer te hebben. We hebben er dan ook volop van genoten. Ik bracht veel tijd buiten door, of tijdens het sporten, of gewoon met een wijntje in de zon. Heerlijk!

Maandag

Ik had een vrij relaxte dag aan het begin van de week. De kinderen gewoon naar de opvang (op Sterre na, maar die trekt tegenwoordig haar eigen plan), en ik begon maar weer eens bij de logopediste in het ziekenhuis vanwege mijn stem. Na deze afspraak ging ik nog even naar de sportschool, om vervolgens snel te douchen en naar Hoek van Holland te rijden voor een lunchafspraak op het strand. Dat was echt heerlijk, met een witte wijn in het zonnetje. De middag vloog voorbij en ik was ‘s avonds helemaal rozig van de zon. ‘s Avonds was Fee superdwars met naar bed gaan. Om haar te overtuigen verzon ik dat er een regenboog in haar kamer lag. Dat hielp, ze ging meteen kijken, maar kwam op hoge poten terug, want er was niks te vinden. Dus tekenende ik snel een regenboog, knipte die uit en legde ‘m onder haar deken. Ze trapte er in en ging uiteindelijk lief naar bed.

Dinsdag

Ik wilde ‘s morgens gaan hardlopen, maar ik had slecht geslapen en kon geen motivatie vinden, dus ik skipte mijn sportmoment. Yuren en Fee gingen naar de opvang, Lenthe en Sterre zette ik om 10 uur af bij Trias in Rijswijk, waar ze in 1 dag de musical Frozen gingen inoefenen. Een leuke vakantieactiviteit. Om 4 uur haalde ik de kinderen op van de opvang om met z’n allen naar de voorstelling te gaan kijken. Was erg leuk! Tussendoor heb ik een beetje gewerkt, wat zitten lezen in de zon en nog wat tripjes voorbereid die er aan komen. Lekker dagje dus!

De bevalling van Yuren

‘s Avonds vond Maik opeens de dvd waar de bevalling van Yuren op staat. We hadden het hier de afgelopen maanden al een paar keer over gehad. Het is de enige bevalling die we gefilmd hebben: bij Sterre wilde ik dat niet, bij Lenthe ging de accu van de camera leeg en bij Fee, nou ja, dat weten de meesten wel, die viel er gewoon uit op de trap in het ziekenhuis. De kinderen wilden graag de bevalling zien en we besloten dat dit wel mocht. Zelfs Fee heeft meegekeken. Zelf vond ik het ook best leuk om terug te zien. Wat was ik nog jong, haha 🙂 Verder was ik gewoon best wel zen, en het duurde maar een uurtje alles bij elkaar. De kinderen waren heel erg onder de indruk, maar in positieve zin. Ze werden er alle 4 heel knuffelig van, zo grappig.

Woensdag

Deze ochtend begon ik wel met een rondje hardlopen. Ik zou eigenlijk maar 9 km lopen, maar het ging zo lekker dat ik maar door bleef gaan tot ik aan de 11.5 km zat. Het langste wat ik ooit gelopen heb, dus ik was best wel trots. Die CPC gaat me dus wel lukken. ‘s Middags gingen we met het hele gezin naar het strand. Maik is een dag minder gaan werken en dus tegenwoordig op woensdag vrij. Het voelde dus een beetje als weekend. De kinderen hebben heerlijk in het zand gespeeld, gevliegerd, kastelen gebouwd, gevoetbald en Maik en ik zaten met een roseetje bij een strandtent. Zo rond 4 uur werd het wel kouder, dan verliest de zon wat aan kracht en je zag ook veel mensen vertrekken. We aten pasta en ik ging ‘s avonds nog even in bad. Ik was namelijk flink stijf van het hardlopen, dus het warme water deed mijn lijf goed.

Donderdag

Yuren wilde graag met een vriendje naar Jumpsquare, zo’n trampoline walhalla. Omdat ik nog flink wat werk te doen had, nam ik mijn laptop mee en probeerde ik wat werk te verzetten. Dat lukte goed, tot mijn laptop leeg was en ik nergens een stopcontact kon vinden. Beetje jammer… Nadat de kinderen uitgesprongen waren, gingen ze thuis verder spelen. En of ik even een tosti of 14 kon bakken voor de hele kinderclub. Later gingen ze buiten voetballen en binnen bij de buren spelen, dus had ik het lekker rustig. Ik moest eigenlijk schoonmaken, maar daar had ik geen zin in. Dat schoof ik dus maar door naar de volgende dag.

Sportschool

‘s Avonds ging ik nog even naar de sportschool, want dat was er overdag niet van gekomen. Was wel even lekker om nog te sporten, lekker moe ging ik mijn bed in en ik sliep vrij snel.

Vrijdag

Helaas vond Yuren het nodig om rond 3 uur ‘s nachts bij ons naar binnen te sluipen. Daar werd ik wakker van en ik kon daarna niet meer slapen. Ik was flink chagrijnig toen ik ‘s morgens mijn bed uit kwam. Weer een hele dag door op slechts 4 uurtjes slaap. In de ochtend heb ik weinig nuttigs gedaan. De kinderen waren aan het spelen, maar maakten ook steeds ruzie dus ik moest een paar keer ingrijpen. Ik kan me ook voorstellen dat het niet heel inspirerend is als je moeder doodmoe op de bank hangt, maar ik kon mezelf niet herpakken. Tja, we hebben allemaal wel eens een lastige dag. Er gingen ook nog strijkkralen over de vloer, ik moest ongeveer 20 tosti’s bakken (onverzadigbaar, die kids) en Fee zat van top tot teen onder de chocopasta. Gelukkig waren de kinderen wel heel blij met hun zelfgemaakte ijsjes, die gaven voor een paar minuten rust in de tent 🙂

Zaterdag

‘s Morgens begon ik natuurlijk zoals elke week met het zwembad. Ik had goed geslapen, voelde me meteen een stuk beter dan de dag ervoor. Na het zwemmen pakte ik wat cadeautjes in en toen vertrokken we naar Zeeland. Eerst naar vriendinnetje Ilonka, die tegenwoordig in Zierikzee woont. Ik ken Ilonka al zolang als ik besta, want ze was mijn buurmeisje en we hebben altijd contact gehouden. Hoewel we elkaar niet zo heel vaak zien, is het altijd gezellig als we elkaar zien en de tijd vloog dan ook. Ik kwam haar pasgeboren dochtertje bekijken, een schatje! Die pasgeboren babytjes, dat blijft leuk. Ik vond het dan ook een voorrecht dat ik het kleine meisje van nog maar een week oud al mocht komen knuffelen. Daarna reden we door naar mijn ouders, want mijn moeder was jarig en die vierde dat natuurlijk. Altijd weer gezellig om alle familie te zien en bij te praten. Doordat we nog anderhalf uur naar huis moesten rijden, lagen de kinderen er wel heel laat op, maar ze sliepen wel snel.

Zondag

Deze ochtend sliepen we uit. Ik was wel om 6 uur wakker, maar ik heb me nog lekker omgedraaid en nog wat gelegen. De kinderen druppelden na half 8 om beurten binnen en wilden toen in bad. Dat heb ik vol laten lopen, en ben zelf nog even terug in bed gegaan. Nadat ik zelf gedoucht had en mijn ontbijt op had wilde ik eigenlijk gaan hardlopen, maar ik had geen zin om in de regen te rennen. Dus werd het de sportschool. Vervolgens deed ik een potje darten met Yuren, een potje Risk met Sterre en Yuren en daarna gingen we naar de ouders van Maik, die hun verjaardagen vierden. Zo tegen half 8 gingen we weer naar huis, waar we de kinderen op bed legden, zelf een kopje thee dronken en toen in bed de Luizenmoeder gingen kijken. Onderstaande foto rechts zijn trouwens Sterre (links) en ik (rechts). Mijn moeder stuurde ‘m door, ik zie Sterre er wel in (ik ben daar wel veel jonger trouwens).

Oh ja, ik eindig dit weekoverzicht even met een tip die ik net zag, omdat ik zelf iets ging bestellen bij bol.com: de wasmiddelen zijn er verkrijgbaar met 50% korting 🙂 Voor wie toevallig nodig heeft…

Vorig artikelCambio broeken, een tijdloos merk
Volgend artikelWelke koffiemachine koop je?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in