Foto weekoverzicht Judith #231

Zo, na 4 dagen geen laptop te hebben aangeraakt doe ik deze zondag maar weer een poging. Ik ben namelijk ziek geweest, en goed ook. Nog steeds niet helemaal opgeknapt trouwens. Maar ja, het is vaderdag, dan kun je niet op bed blijven liggen….

Maandag

Op maandag was er nog niks aan de hand. We waren in België. Ik zwom die ochtend nog een paar baantjes, we ontbeten en gingen daarna richting Brugge. Daar hadden we afgesproken bij een vriendinnetje van Sterre van haar vorige school. Zij is verhuisd naar België met haar ouders (die van origine ook Belgisch zijn, maar in Nederland werkten) en nu we toch zo dicht in de buurt waren leek het ons leuk ze te bezoeken. Na een kopje thee zijn we de stad in gegaan, in de zeikende regen trouwens. Echt niet normaal hoe hard, overal liepen mensen met paraplu’s. Ik had Fee in de draagdoek, zodat we toch wat konden doorstappen. We zijn langs alle highlights van Brugge gegaan, terwijl Sterre en haar vriendinnetje zelf de stad in gingen om puberzaken te bespreken 🙂 Na de lunch klaarde het gelukkig op en zijn we nog even zelf een ijsje gaan eten en toen weer terug, want rond 3 uur gingen we richting huis. De kinderen moesten immers de volgende dag weer naar school, dus we wilden niet te laat terug zijn.

Dinsdag

Sterre had nog een dagje vrij en de andere kinderen gingen naar de opvang. Ik had de hele dag afspraken, dus ik was best druk. Aan het einde van de dag had ik nog een pittig gesprek en toen ik thuis kwam was Maik gelukkig al aan het koken. Ik was opeens ontzettend moe, dus na het eten ben ik direct naar bed gegaan. Ik dacht dat het van dat gesprek kwam, dat dat me veel energie had gekost, maar daar denk ik inmiddels anders over…

Woensdag

In de ochtend gingen we naar de tandarts. Ik kneep ‘m een beetje: in september was er een kies afgebroken en een vulling uit een kies gegaan, en daar had ik al die tijd mee rondgelopen. Ik was dan ook bang, dat de hele boel aan het rotten was ofzo. Gelukkig bleek er verder geen tandbederf en hoefde ik alleen een afspraak te maken voor het opnieuw vullen van de ene kies en repareren van de andere kies. Oh ja, ik moet ook een bitje laten maken. Dat vind ik eigenlijk heel stom, maar ik schijn zo extreem te knarsen tijdens mijn slaap, dat mijn hele glazuur er bijna af ligt. Dat heeft de tandarts me al heel vaak gezegd, en nu die ene kies gebroken is en dat vermoedelijk ook komt door het knarsen, ga ik het toch maar eens doen….

Oorpijn

Verder verliep de dag min of meer gewoon met werk, Maik was vrij en maakte lasagna en na het eten zaten we nog wat te kletsen met z’n allen toen ineens mijn oor dichtklapte en ik opnieuw heel moe werd. Ik besloot maar even in bad te gaan, je gaat dan toch denken dat je misschien gewoon een beetje oververmoeid bent of te druk ofzo, dus de remedie was naar mijn idee om te ontspannen in bad. Alleen in het uurtje dat ik in bad zat, voelde ik me steeds beroerder worden. Mijn nek deed zeer, mijn hoofd deed zeer en vooral mijn kaak en oor deden zeer. Doordat we naar de tandarts waren geweest speelde dat ook nog even door mijn hoofd, maar al snel concentreerde de pijn zich in mijn oor en werd ik echt gek van de oorpijn.

Donderdag

De hele nacht heb ik op gelopen, ik had zo’n pijn dat ik wel uit het raam wilde springen van ellende. Zelfs met 2 paracetamol en 1 diclofenac (die had Maik nog liggen van zijn schouder) op had ik nog enorm veel pijn. Ik doe nog liever een bevalling dan deze pijn! Rond 3 uur trok ik het niet meer, ik was zo moe en had zoveel pijn, ik belde de huisartsenpost om te vragen wat ik in godsnaam kon doen aan de pijn. Zoals ik al had verwacht moest ik maar langskomen, dus om 4 uur zat ik in het ziekenhuis bij de huisartsenpost. Nu schoot ik daar in eerste instantie niet zoveel mee op dacht ik, want de dienstdoende arts kon door al het pus dat inmiddels uit mijn oor kwam niet zo goed zien waar de ontsteking zat. Het was in elk geval duidelijk dat mijn trommelvlies gescheurd was en er dus een boel troep uit kwam. Ik kreeg oordruppels mee en daar moest ik het mee doen. Ik had er weinig vertrouwen in, maar gek genoeg begon een uur na de oordruppels de pijn af te nemen en ben ik tenslotte toch nog in slaap gevallen. Ik had trouwens door het spoken ‘s nachts wel de nachtelijke lichtende wolken kunnen fotograferen 🙂

Beddagje

Ik had eigenlijk werkafspraken op donderdag, maar die heb ik afgebeld. Ik heb de hele dag in bed doorgebracht, ben alleen even snel de kinderen van school gaan halen. Dat was niet echt een pretje, maar het ging. Daarna meteen weer in bed gedoken en veel geslapen. Ik had inmiddels ook verhoging en ik slikte nog steeds veel pijnstillers om het uit te houden.

Vrijdag

Vrijdagochtend had ik ook ontzettende keelpijn, en inmiddels ook hogere koorts. Ik zag het niet zitten om de meisjes van school te halen, dus besloot ze maar thuis te houden. Nog best heftig, want ze zijn eigenlijk nog te klein om zichzelf goed bezig te houden. Ze zaten de meeste tijd toch bij mij op bed, en vooral Fee wilde vanalles wat niet kon met een huilbui als gevolg. Niet echt fijn als je je zelf niet goed voelt. Ze waren ook lief hoor, gingen steeds drinken of eten voor me halen enzo. Dan maakten ze briefjes met wat ik wilde en gingen ze dat beneden halen. En er werd voor me getekend en geknutseld. Yuren kwam zelf naar huis en Sterre natuurlijk ook. Ik was wel blij toen Maik er was en hij alles kon overnemen.

Zaterdag

Ik had goed geslapen, en toen ik wakker werd merkte ik dat de keelpijn wat minder was, de hoofdpijn weg was en de koorts lager was. Ik had ook weer trek, maar ik bleef in bed, want energie was er niet. Zwemmen werd ‘m dus ook niet, dat zal sowieso de komende weken wel niet lukken. Mijn oor zat nog altijd potdicht, ik hoorde dus niks aan die kant. Ook onhandig. De hele ochtend lag ik in bed, geen fut om iets te doen eigenlijk, zelfs lezen lukte me nog niet. Wel heel lief, mijn vriendin Niky kwam nog een vers gebakken choco-bananencake brengen met een betterschapskaartje. Eind van de middag zag ik de zon schijnen en besloot ik even naar beneden te gaan om Red Velvet cake te eten. Er was namelijk iets bijzonders rondom de puber, iets met kleine meisjes worden groot en dat red velvet cake dan heel toepasselijk is om dat mee te vieren 🙂 Ik heb ook nog even buiten gezeten, maar daarna ben ik mijn bed wel weer in gegaan.

Zondag

Vaderdag. Tja, ik heb mezelf opgepept om uit bed te gaan, zodat ik een ontbijtje voor Maik klaar kon zetten samen met de kinderen. Nadat iedereen zijn zelfgemaakte cadeaus had gegeven (een diy slinger, een pot met activiteiten om met papa te doen en een zeeppompje met jezelf als foto er in) gaf ik mijn cadeau: een overnachting op een wijndomein in Belgisch Limburg. Want als papa is het stiekem ook leuk om er even zonder kinderen tussenuit te gaan namelijk 🙂

Bloemen en zon

Daarna liet ik de kinderen de vloer dweilen en ging ik even bloemen halen voor in huis. Ik voelde me nog steeds niet top: er kwam nog steeds troep uit mijn oor, het zit potdicht en ik heb totaal geen energie. Gelukkig scheen de zon, dus heb ik lekker buiten gezeten de rest van de dag.

Troost Festival Rijswijk

Rond 5 uur besloten we toch nog even naar het Toost Festival in het Wilhelminapark te gaan. Maik z’n broer zat er ook appte hij. Dus zwemspullen in de tas, want in het park is een klein meertje en er heen gelopen. Het park zit op zo’n 5 minuten lopen van ons huis, ideaal dus. Het was er heerlijk in de zon. De kinderen speelden in het water, wij dronken een wijntje en wat sap aten tapas en poffertjes. De kinderen gingen nog in de zweefmolen en voor we het wisten was het half 8 en gingen we huiswaarts. Leuk om vaderdag zo af te sluiten! Morgen begint weer een drukke werkweek, met Sterre die op kamp gaat en Maik die jarig is. Ik ga wel gewoon werken, kijken hoe dat gaat met dat dove oor en nog steeds lichte oorpijn, maar ik ben niet ziek genoeg meer om thuis te blijven dus tja.

Vorig artikelMijn ervaring met Moskinto
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #232
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in