Foto weekoverzicht Judith #272

plafond klaar maart 2020De tweede week van de Corona lockdown, maar ook van de verbouwing aan ons plafond beneden. Het viel niet mee, kan ik je vertellen, maar inmiddels is het af. En dat is ook wat waard. In dit weekoverzicht ga ik vertellen hoe dat allemaal ging, met 4 kinderen op 60 m2 lesgeven en leven enzo. Het was niet makkelijk, maar het is nu wel voorbij.

Foto weekoverzicht Judith #272

Het was opnieuw gek dat we op maandag nergens heen hoefden. Sterker nog, we mochten zelfs nergens heen. De wekker ging wel gewoon vroeg en terwijl Maik beneden druk bezig ging met een deadline voor zijn werk, zat ik boven met de kinderen. Om half 10 moest ik even nieuw werk gaan ophalen en om eerlijk te zijn had ik er helemaal geen zin in. Ik loop tegen precies hetzelfde aan als wat ik ook als juf had: ik heb een hekel aan methodes en boekjes. Veel liever trek ik mijn eigen plan en ga ik leuke en creatieve lessen bedenken voor ze. Er wordt echter toch verwacht dat iedereen zo’n beetje hetzelfde doet. Dus tja. Ik zie echter de frustraties bij de kinderen en ik vind het ook echt pittig om ze alle 4 op een ander niveau te bedienen. Natuurlijk is dat in een klas ook precies wat leerkrachten lastig vinden, en tòch vind ik het daar nog iets anders, omdat je met veel meer kinderen bent. Daar kun je ze elkaar nog laten helpen. Als ik nu Lenthe iets met Fee laat doen, raakt Lenthe in de stress dat ze haar werk niet af krijgt. Wat ik ook weer snap.

kids in the kitchen

Dinsdag

Op dinsdag deden we een leuke challenge. De kinderen moesten een manier bedenken om een rauw ei van een hoogte van 3 meter naar beneden te laten vallen zonder kapot te gaan. Dat was leuk om te doen, en het lukte ze uiteindelijk nog ook. We lunchten buiten en ik deed in de tuin nog een online workout, want van sporten komt deze dagen heel erg weinig. Dat komt vooral, doordat Maik het heel druk heeft met het plafond en zijn werk en hij dus niet op de kinderen kan letten. Als ze alleen zijn en niet voor en scherm zitten maken ze elkaar af, dus ik heb mijn sportmomentjes maar een beetje opgeofferd deze week. Hopelijk volgende week meer tijd voor.

Gratis online sportactiviteiten voor thuis workout in de tuinsamen werken corona

proefje ei laten vallen

Woensdag

Opnieuw lekker weer, dus we zaten in de ochtend boven met schoolwerk, in de middag gingen we buiten aan de slag. Fee moest een nestje maken, we maakten ook een natuur mandela’s en er werd volop met water gespeeld. In deze zon is het in de tuin echt heerlijk. Maik was intussen bezig met de isolatie. We hebben gekozen voor Metisse, dat zijn gerecycled oude spijkerbroeken. Het is direct te merken: we horen nu veel minder geluid van boven en het is ook een stuk warmer in huis. Werkt dus goed! Eind van de dag was Maik helaas nog niet klaar. Nou ja, wel met de isolatie, niet met de gipsplaten ertegen. Toch moest ik donderdag echt ook wat werk doen, dus we spraken af dat hij donderdagochtend met de kinderen zou gaan werken.

Donderdag

We startten weer met het ontbijt op onze slaapkamer. Die lag inmiddels vol met rijst en andere viezigheid, omdat we hier dus al anderhalve week ‘s avonds eten. Ik begon het langzaam echt heel erg zat te raken. Overal is het een troep, ik kan daar slecht tegen. Met maakt me lusteloos en ik ontvlucht het liever. Opruimen heeft geen zin, want ‘s avonds is het weer een zooi, dus ik wacht wel tot alles klaar is en ga dan een grote schoonmaak houden. Ik kon de hele ochtend werken en heb om 1 uur Maik afgelost. Dat was fijn. Ik ben nu een beetje bij weer qua werk. De middag waren we weer lekker buiten in de zon.

palmpasenstok

Vrijdag

De kinderen hadden er niet zoveel zin in vandaag. Gelukkig hoefden ze niet zo ontzettend veel te doen. We deden wat online lesjes en offline lesjes en verruilden de warme bovenverdieping voor de zonnige tuin. Er werd gespeeld, opnieuw met water en op de step en de fietsen. Maik was inmiddels klaar met de gipsplaten, dus het einde kwam in zicht.

spelen met waterpistolen

Zaterdag

Al vroeg stond de stukadoor voor de deur. We waren blij, want eindelijk zou er een einde komen aan die twee weken troep en ellende in huis. We hadden een heel schema gemaakt met de kinderen: op hun eigen kamer spelen en 2 x een film kijken, waaronder de Grote Slijmfilm. Die kon je namelijk vanwege Corona nu al thuis op tv kijken, ideaal. Zo hadden we toch een beetje rust overdag, want de kinderen konden ook niet in de tuin spelen. Helaas liet de stukadoor om half 3 weten dat hij het niet kon afmaken. De zon scheen namelijk pal op de woonkamer en het werd daardoor heel heet. Het stuc spul droogde te snel, waardoor hij het niet mooi kon afwerken. We baalden ontzettend, maar ja, we willen ook graag dat het mooi wordt, dus ingestemd met zijn voorstel om de volgende ochtend terug te komen. Om toch nog wat beweging te hebben, ben ik met Lenthe nog even een wandelingetje gaan maken naar de boer waar wij altijd eitjes halen. Ik denk dat deze wel door heeft dat eieren nogal gehamsterd worden, want de prijs was opeens met 10 cent per ei omhoog.

ontbijt op de slaapkamer maart 2020

Zondag

Vroeg weer op, want de stukadoor zou weer komen. De klok was natuurlijk ‘s nachts een uur vooruit gegaan vanwege de zomertijd. Nu ben ik meestal supervroeg wakker, 5 uur ofzo, maar door dat uur was het nu opeens gewoon weer een redelijk normale tijd. Ik had echt helemaal geen zin meer in nog een dag boven zitten met de kinderen. Iedereen is het zat om zo op elkaars lip te zitten. De keuken is afgeplakt, dus normaal ontbijten zit er ook niet in, echt irritant. Gelukkig was de stukadoor op tijd en was hij rond 3 uur helemaal klaar. Toen hadden de kinderen er alweer 1 film opzitten en mochten ze de tweede gaan kijken. Konden wij mooi beneden alles schoonmaken en de meubels weer op z’n plek zetten. Dat was nog best een werk, overal lag stof en troep, maar we hebben het gefixeerd. Om half 7 stond alles op z’n plek en inmiddels had Maik frietjes besteld die bezorgd werden. Na het eten heeft Maik de kinderen op bed gelegd en ik een boodschappenlijstje gemaakt voor komende week. Eindelijk weer gewoon aan tafel eten en normaal kunnen koken. Zo fijn! Het was echt een enorme rotklus en ik vond het afzien de afgelopen twee weken, maar het is voorbij. Morgen de lampen ophangen (dat kon vandaag nog niet, omdat het nog goed moet drogen) en dan zit deze klus erop.

schoonmaken en spullen naar beneden maart 2020

Vorig artikelKleurwedstrijd: ontwerp je eigen broodtrommel
Volgend artikelMijn peuter speelt, hoera!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in