Foto weekoverzicht Judith #300

princess chefs table elypseHet was een ontzettend drukke week. Echt heel druk. Eigenlijk zelfs te druk. Ik had amper tijd voor andere dingen dan werk en zat zelfs op mijn niet-werkdagen nog te werken. Of ik was kinderen aan het heen-en-weer rijden. Om vervolgens ‘s avonds total loss rond 21.00 uur in bed bij de tv in slaap te vallen. Gelukkig is het bijna herfstvakantie. En is mijn komende week ietsje minder hectisch.

Maandag

Zoals gezegd: een drukke week. Die begon op maandag met 4 online afspraken die soms wel een paar uur duurden. Het gekke is dat als je naar die afspraken toe gaat, je tussendoor nog even wat afleiding hebt door een autoritje en een stukje lopen. Maar nu zit je de hele tijd achter zo’n scherm en zie je alleen af en toe de wc of de keuken en vervolgens zit je de hele dag. Best frustrerend. Ik moest voor mijn werk ook nog 3 filmpjes opnemen, als voorbereiding voor een online studiedag. Dat opnemen is dat natuurlijk nog het minst ingewikkeld, maar het bewerken en versturen kost veel tijd. Nou ja, het is gelukt. En heb ook nog gesport èn gewandeld ‘s avonds. Dus 🙂

pumpkin spiced latte

Dinsdag

Op dinsdag had ik de hele dag een opleiding over Effectief Beinvloeden van Pao Psychologie. Ook allemaal online (daar ging de lekkere lunch die me beloofd was). Het was ontzettend intensief, van 9 tot half 6, maar ik vond het knap hoe alles georganiseerd was. We kregen theorie, maar moesten ook met elkaar in overleg in aparte digitale kamertjes en gesprekken voeren met acteurs om onze skills te oefenen. Er was een cursusleider en iemand die alle techniek regelde. Verliep allemaal best heel goed en dus vond ik het een fijne dag. Alleen was ik de hele dag niet bereikbaar voor werk daardoor en dus had ik een overvolle mailbox en allerlei gemiste telefoontjes. Ik was trouwens ‘s morgens heel vroeg al gaan hardlopen, zodat ik dat in de avond niet meer hoefde te doen. Beter, want ik had daar ook totaal geen zin meer in.

werken at home

Woensdag

Ook de woensdag zat vol met digitale afspraken. Dus zat ik weer achter de laptop, dronk ik pumpkin latte en deed ik thuis een DISQ training. Daarna ging ik ook nog even naar de sportschool. Ik heb dus niet zoveel te vertellen deze week, behalve werkdingen helaas. Met dat thuiszitten maak je gewoon weinig mee.

na het sporten uitruste

Donderdag

Mijn vrije dag, en het regende de hele dag. In de ochtend had ik nog een overleg wat best pittig was. Daarna een belafspraak en toen was het alweer tijd om Fee op te halen van school. Er kwam een vriendinnetje mee en daarna moest ik met Lenthe naar pianoles. Dat was ongeveer het enige uurtje die week dat ik even relaxed op mijn telefoon kon Instagrammen enzo. Ook schreef ik een blog over de herfstbloeiers die ik gekocht heb. En ik heb mijn moeder gebeld. Thuis natuurlijk meteen weer koken en ook deze avond ben ik vroeg naar bed gegaan, omdat ik zo moe was.

bergthee Herfstbloeiers in de tuin

Vrijdag

De laatste dag van de week had ik geen werkafspraken. Ik begon wel weer met een online overleg voor een magazine dat de school van mijn kinderen altijd maakt. Ik zit in de redactie. Daarna had ik een afspraak bij de handfysio voor de pijn die ik heb door de botcyste. Dat was in de haven van Scheveningen. Ik moet nu eerst 12 weken een bepaalde therapie volgen, om te kijken of dat effect heeft op de pijn. De bedoeling is dat mijn pols stabieler wordt en ik daardoor minder last zal hebben. Als deze behandeling effectief is, hoef ik mogelijk niet geopereerd te worden. Dat vind ik wel heel fijn, dus ik ga ervoor! Fee ging bij een vriendje spelen, dus ik hoefde niet om kwart voor 1 haar op te halen. Om kwart voor 3 moest ik natuurlijk wel naar school voor Lenthe en Yuren. Ik vond het de hele dag maar koud in huis. Als de zon niet schijnt, dan is het hier in de woonkamer meteen een stuk frisser dan normaal. Dus ik dronk veel warme melk om een beetje op temperatuur te komen. ‘s Avonds deden we met z’n allen nog een potje kolonisten van Catan. Maik won weer eens 😉

haven scheveningen

kolonisten okt 2020

Zaterdag

Ik had niet zo lang geslapen, beetje jammer, maar ik ging toch hardlopen. Ik nam me voor een rustige 10 km te lopen. Ik had geluk: het was precies zonnig toen ik vertrok, terwijl het de rest van de middag met bakken uit de hemel kwam. Het was een lekker rondje en hoewel ik geen pr liep, had ik toch mijn 2e snelste tijd. Voor een rustig rondje vind ik dat heel oke. Daarna kroop ik onder een dekentje op de bank met een kinderboek. Ik was Pungelhuis aan het lezen, een boek van Yuren. Hij was er zelf nog niet in begonnen en ik had niks meer liggen. Het was een leuk boek, dus ik kon er niet in stoppen. Gisteravond had ik het al geprobeerd uit te lezen, maar toen kon ik mijn ogen niet open houden. Nu lukte dat wel. Na het lezen ging ik nog even met Lenthe en Fee naar een tamme kastanjeboom in de buurt. Ik wilde eigenlijk de kastanjes op de barbecue poffen, maar de oogst was minimaal. Er was nog heel veel niet echt klaar om te plukken. Ik geloof dat ik maar iets van 5 echt grote kastanjes had. Heel jammer, ik was net zo blij dat ik in de buurt een boom had gevonden. Vroeger raapte ik ze op mijn werk, daar stond op het schoolplein een grote boom. ‘s Avonds gingen we een soort van gourmetten op de Table Chef Elypse Pure. Dat is zo’n platte grillplaat, dus veel makkelijker schoon te maken dan een gewoon gourmetstel. Het was heel gezellig. Daarna hebben we met z’n allen opgeruimd en vervolgens op bed Wie is de Mol gekeken.

chefs table grillplaat princess

Zondag

Het reserveren van het zwembad via de website lukte niet op zaterdag, dus ging ik maar naar de sportschool. Daarna werkte ik wat en toen stond de rest van de middag in het teken van koken. Ik bakte twee focaccia’s, maakte mais-kokossoep, bakte een appelkruidencake en pofte de kastanjes om er daarna kastanje pesto van te maken. Het was allemaal heel lekker, dus geen gezeur bij het avondeten gelukkig. Vooral de appelkruidencake ging er goed in! Dat recept komt trouwens uit de Foodies. Wat trouwens nog wel bijzonder is om te vermelden: het was deze zondag coming out day. Nu weten wij al ruim een jaar dat Sterre bisexueel is. Ze heeft ons dat gelukkig gewoon verteld, iets waar we heel blij om zijn, want het lijkt me vreselijk om als kind met zo’n geheim rond te moeten lopen. En wij vinden het helemaal prima, ze mag lekker zijn wie ze is. Ze had het alleen nog niet eerder op school verteld of met andere familieleden gedeeld, en ze besloot dat deze dag daar wel een mooi moment voor was. We zijn heel trots op haar en we hopen dat iedereen haar accepteert zoals ze is en ze er geen nare reacties op krijgt. Ik vind het eigenlijk wel leuk dat dit bericht precies in mijn 300ste weekoverzicht staat trouwens 🙂

Op naar weer een nieuwe week! Die is gelukkig wat minder druk dan deze. Dat is maar goed ook, want ik voelde me dit weekend echt een beetje uitgeput door alle drukte. Met een enorme to do list in mijn hoofd en geen tijd om die af te werken. Ook geen zin trouwens: af en toe heb ik ook echt wat ontspanning nodig, dus dan kies ik er toch voor om te gaan sporten en koken in plaats van het hele weekend achter de laptop.

Dinsdag is nog wel spannend trouwens met een nieuwe persconferentie. Ik hoop maar dat er geen nieuwe maatregelen komen. Ik ben zelf echt anti-mondkapjes, dus ik blijf zoveel mogelijk thuis, omdat ik die dingen gewoon niet op wil. Daar kun je iets van vinden, maar ik word er benauwd van (astma) en dat is echt heel erg vervelend. Wees dus blij als je daar geen last van hebt en bedenk dat niet iedereen zonder mondkapje meteen asociaal is. Misschien heeft iemand wel een goede reden… (Bovendien ben ik niet overtuigd dat het echt veel helpt zoals we het nu gebruiken, maar dat is een andere discussie)

Fijne week allemaal!

kastanjes poffen okt 2020

kastanje pesto recept

appelcake

 

planning maken oktober 2020

Vorig artikelKastanje pesto, een recept voor bij brood of groenten
Volgend artikelReview Princess Table Chef Elypse
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in