Foto weekoverzicht Judith #44

uitgelichte-afb-week-44-2015Na de hectiek vorige week was het deze week gelukkig wat rustiger. Het weekend kon ik lekker uitrusten en wat bijwerken (helaas staan er nog steeds heel veel mails op me te wachten, maar het gaat nou eenmaal niet sneller dan ik zou willen) en begon ik maandag vol goede moed aan een nieuwe werkweek. Het was meteen druk, ik had natuurlijk vorige week wat afspraken gemist, en die moesten toch nog opnieuw worden ingepland. Ook dinsdag was een hele drukke dag. Onze gastouder was nog steeds op vakantie, dus kwam mijn schoonmoeder oppassen. Voordeel daarvan is, dat zij ook meteen wat klusjes doet, zoals de was opvouwen enzo. Scheelt toch weer.

Op dinsdagavond had ik het heel koud, en ik besloot een van de 2 chocolade-kerstmannen open te maken van de chcocompany. Daar komt natuurlijk nog een apart blogje over, maar het was leuk èn lekker! Daarna ben ik vroeg naar bed gegaan, ik was heel moe.

choccompany kerstman

Woensdag was het weer een drukke werkdag, maar aan het einde van de middag had ik even tijd om de stad in te duiken voor Sinterklaascadeautjes. Ik kocht voor Fee vooral kleertjes, omdat we al zoveel babyspeelgoed hebben. Voor de andere kinderen kocht ik een heleboel spul voor minder dan €2,50, en dat was alsnog een flinke investering. Daarna alles inpakken en nu liggen in elk geval de schoencadeautjes klaar voor de komende weken.

heel veel cadeautjes inpakken

‘s Avonds aten we bladerdeeg witloftaartjes met kakifruit en cambozola. Interesse in het recept? Laat even een reactie achter, dan zorg ik dat je het krijgt.

witloftaartjes met cambozola en kakifruit

Bij de HEMA scoorde ik trouwens ook deze leuke blikjes met thee. Ze zijn niet alleen leuk, ook erg lekker, weet ik intussen. En een prima cadeautje voor een volwassene in de schoen of de zak van Sinterklaas.

thee hema nieuw

Donderdags probeer ik zoveel mogelijk vrij te houden. Ik werk dan eigenlijk een halve dag, en die uren probeer ik in te zetten voor administratieklussen die ook bij mijn werk horen. Helaas mislukt dat vaak, want regelmatig zijn er afspraken op donderdag. Zo ook deze donderdag. In de ochtend heb ik nog wel wat met Lenthe kunnen doen, een spelletje en verven. In de middag moest ik naar een afspraak en kwam mijn schoonmoeder.

verven met lenthe nov 2015

Ook kwam Postnl een leuk pakketje bezorgen met de kerstzegels van Tord Boontje. Leuk weetje: ik heb in mijn werkkamer ook 2 mooie lampen van Tord Boontje. In elk geval ga ik weer echte kaarten versturen dit jaar, doen jullie mee? Echte post is zoveel leuker!

kerstzegels tord boontje

Donderdagavond maakte ik risotto, naar een recept van Sergio Herman wat in de Allerhande stond. Een combinatie met zeekraal, vinegraitte en koffie. Ik vond het eigenlijk heel lekker!

risotto met vinegraitte zeekraal koffie

Vrijdag was ik dan echt een dagje vrij. Ik speelde de hele ochtend met Fee en Lenthe, die hadden wel wat aandacht verdient. Toen ik Yuren en Sterre had opgehaald speelden we het pepernotenspel. Superleuk! Ook maakten we speculaas mug cakes, daarover zal ik later nog meer schrijven, want dat is erg leuk en makkelijk om te doen en bovendien lekker!

thee inschenken tea party

Zaterdag moest Yuren naar een feestje. Ondertussen organiseerde ik voor de meisjes een high tea, want ik had allerlei leuks ontvangen van Cupkes en daar wilde ik helemaal in stijl mee aan de slag. De meiden trokken dus hun ballet/prinsessenjurken aan en deden superleuk mee. Tja, als er zoetigheid gesmuld mag worden zijn ze wel van de partij…

teaparty cupkes klaargezet

De seizoenstafel was de hele week inpaktafel geweest voor het Sinterklaashuis, maar dat werd zo’n zootje dat ik er toch een mooie Sinterklaastafel van heb gemaakt. Ik heb zelf vingerpoppetjes van pietjes en sint in de boom gehangen, maar ik zag op Facebook een hele leuke versiering van mini-chocoladeletters uit de supermarkt bij een van mijn lezers/klanten, en dat vond ik ook een heel goed idee! Wie weet leuk voor volgend jaar.

seizoensboom sinterklaas

Zondag zouden we een WijnSpijswandeling gaan doen in Delft. Helaas was het nogal een gedoe om oppas te vinden. Onze vaste oppas kon niet, en verder was iedereen weg of bezet. Ook geen familie die een of meerdere kinderen kon opvangen. We zagen ons uitje dus al in duigen vallen, maar gelukkig vonden we op het laatste moment nog 2 lieve buren waar onze kinderen mochten komen spelen. We besloten Fee maar gewoon mee te nemen. Een baby is toch een stuk bewerkelijker dan de andere drie.

wijnspijs delft

Dus nadat we iedereen hadden afgezet, gingen wij met de trein naar Delft. Het concept is ontzettend leuk, helaas was het wel koud en aan het hagelen. Daardoor viel het hele idee van wandelen een beetje in het water. Het werd nu meer: zo snel mogelijk naar het volgende restaurant rennen, zodat we weer warm en droog zaten. Desondanks hebben we erg genoten samen. We hebben heel lekker gegeten overal. De wijn was wel een beetje too much trouwens, bij elke gang een glas hakt er aardig in. Op den duur dronk ik de glazen niet meer leeg en bestelde ik een karaf water.

gerechtjes

We misten helaas de trein, dus we waren pas om 6 uur thuis. Wij hadden zoveel gegeten, dat er niks meer bij kon, dus de kindjes kregen lekker frietjes. Vonden ze helemaal niet erg.

Komende week is ook weer een drukke week met werk, rapportgesprekken van Sterre & Yuren, en in het weekend een hoop leuke dingen, waarover volgende week meer.

Hoe was jullie week?

fee eet

Vorig artikel17 x schoencadeautjes onder de €2,50
Volgend artikelNostalgisch winkelen voor Sint
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in