Foto weekoverzicht Judith #53

weekoverzicht-jan-2016-nr-53Na alle commotie van de afgelopen week, was het een relatief rustige week. In ieder geval qua emoties. Want met werk was het druk zat. Alleen hij eindigde wel een beetje jammer…

Maandag was het natuurlijk Blue Monday. Ik voelde me gelukkig niet zo blue. Die dag heb ik gewerkt. Ik deed alles op de fiets, en dat was heeeel koud! Gelukkig heb ik warme Uggs wanten, anders waren mijn vingers er op zeker afgevroren.

Dinsdag werd bekend gemaakt hoe vaak elke naam in 2015 gegeven was. Dat vond ik grappig. Sterre blijkt een populaire naam tegenwoordig, dat was toen ze geboren werd wel anders. In 2015 noemden 151 mensen hun dochter Sterre. Die dag was ik ook op een school waar één van de mensen waar ik regelmatig afspraken mee heb vertelde dat haar dochter ook Sterre heet. Lenthe werd 25 keer gegeven, Fee 22 keer (daarvan is onze Fee er natuurlijk eentje) en Yuren slechts 1 x. Ben erg benieuwd of dat een lezer van hier is, die geïnspireerd raakte door onze Yuren? Wij verzonnen ‘m namelijk zelf in 2010. Lenthe werd 25 gegeven.

naam yuren 2015

Op woensdag begon ik de dag in de sportschool. Een van de fijne dingen van mijn nieuwe baan is dat ik mijn tijd zelf kan indelen. Ik had woensdagochtend geen afspraken, dus ik besloot om 8 uur meteen te gaan sporten. Ik was om half 10 weer terug, zodat ik nog genoeg aan mijn werkdag had, en ik voelde me heerlijk energiek door het sporten. De weegschaal liet die ochtend zien dat mijn inspanningen resultaat hebben, er was weer een halve kilo af.

‘s Avonds was ik erg moe, ik ging in bed nog even wat tijdschriften op de iPad lezen. Ik verbaasde me over deze vaasjes in de Eigen Huis & Interieur. Erg suggestief…

suggestieve vazen

Donderdag bracht ik de kinderen ‘s morgens naar mijn schoonmoeder en naar school, want die dag had ik veel afspraken voor mijn werk. In de ochtend fietste ik naar de eerste afspraak, maar er scheen geen zon en er stond een heel koude wind. Brrr.

Ik lunchte thuis met een omelet, hütenkase, kerstomaatjes en basilicum.

omelet hutenkase

Mijn volgende afspraak koos ik dus om toch maar met de auto te gaan. Ik eindigde met een verlate Nieuwjaarsborrel en moest daarna nog racen om Yuren op tijd bij een vriendje op te halen. We aten een heerlijke linzensoep die ik van instagram follower @pippeloen kreeg, mmmm!

linzensoep

Yuren was ook heel blij, hij kreeg van mij een flesje mamamelk wat hij gretig opdronk.

yuren mamamelk 5 jaar

Op vrijdag bracht ik de kinderen naar school en ging daarna de stad in met Lenthe en Fee. De schoonmaakster was ondertussen bezig ons huis weer helemaal spik en span te maken.

thee drinken bijenkorf met lenthe

Ik dronk met Lenthe een kopje thee bij de Bijenkorf en scoorde voor de kinderen nog wat kleren in de uitverkoop.

nieuwe kleren jan 2016

Met mijn appje houd ik de hele week bij wat ik eet. Ik doe geen crashdieet, ik eet ongeveer 1800 calorieën per dag en daarnaast sport ik 2 x per week. Dat is voor mij voldoende om ongeveer 1 kilo per week af te vallen. Over 1,4 kg zit ik op het gewicht van voor de zwangerschap, maar ik wil nog wel iets meer afvallen. Ik was namelijk toen ook een kilo of 3 zwaarder dan ik leuk vond… Oh ja, voor jullie vragen welke app het is: dit is een heel oude app die niet meer te downloaden is. Ontzettend jammer, want hij is simpel en enorm fijn. Je kunt er namelijk alles zelf in zetten, dus je maakt een lijst met voedingsstoffen die jij ook echt gebruikt. Er staan dus niet nog honderden producten in die je nooit eet of drinkt. Heel overzichtelijk daardoor. En je kunt maaltijden aanmaken, zodat je bepaalde recepten die je regelmatig maakt in 1 x kunt toevoegen. Ideaal. Maar helaas, niet voor jullie dus…

appje calorieen tellen

‘s Middags bakte ik met Lenthe een cake “Bake my wish” die ik cadeau deed aan een vriendin die een nieuw huis heeft.

bake my wish

Ik ging daar ‘s avonds op bezoek. Lenthe smulde vooral van het beslag.

lenthe cake bakken

Het was heel gezellig, voor ik het wist was het 23.00 uur. Toen ik terug naar huis reed, was het best glad. Ik gleed een paar keer weg met de auto. Daarom heb ik heel voorzichtig gereden.

Op zaterdag begon ik weer in de sportschool. Eerst een uur op de crosstrainer en daarna nog een uur krachttraining. Voelde lekker daarna! De rest van de middag heb ik een beetje in huis gerommeld.

Aardig wat calorietjes verbrand!
Aardig wat calorietjes verbrand!

Aan het einde van de dag werd Lenthe heel hangerig, dwars en klaagde ze over buikpijn. Ik zat met haar op de bank, ze sliep op mijn schoot, toen ze ineens begon te spugen. Recht in mijn gezicht. Het arme kind was heel beroerd. De rest van de avond en nacht heeft ze ongeveer iedere 10 minuten overgegeven. Op het laatst kon ze gewoon niet meer, zo zielig. Rond 5 uur werd ze eindelijk rustig en viel ze in slaap. En ik ook.

Toen ik de volgende ochtend rond 9 uur wakker werd, voelde ik me meteen zelf ook niet lekker. Ik had geen trek, was misselijk en had buikpijn. Het duurde dan ook niet lang of ik werd zelf ook heel ziek. Ik heb de hele dag op bed gelegen, had ook koorts en ontzettende hoofdpijn. Maik entertainde de kinderen. Lenthe was nog niet heel fit, maar het ging weer gelukkig.

cola ziek jan 2016
Ik drink nooit cola, behalve als ik ziek ben…

‘s Avonds hebben we wat tv gekeken en zijn daarna in slaap gevallen. Rond half 2 werd ik wakker van Maik. Je raad het al, ook hij was doodziek. Lenthe werd er wakker van en besloot een uur lang de tent op stelten te zetten met allerlei dwars gedrag. Ik kon het niet zo goed hebben, pfff. Allebei doodziek en dan zo’n peuter met een dwarse bui die blijkbaar aandacht wil is verre van fijn.

In de ochtend was Maik zo ziek, terwijl ik ondanks de koorts me wel iets beter voelde, dat ik er maar ben uitgegaan om voor iedereen ontbijt te maken en de schooltassen klaar te zetten. Beetje jammere afsluiting van de week, maar ja….

Hopelijk hebben we het na dit griepje weer voor een poos gehad. Van mij mag het voorjaar worden!

fee draagdoek jan 2016
Feetje in de draagdoek. Hopelijk wordt zij niet ziek!
Vorig artikel5 hippe producten in winters wit
Volgend artikelIk zie ik zie wat jij niet ziet …. en de kleur is blauw!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in