Foto weekoverzicht Judith #90

appels-cadeau-juf-of-meesterDeze week had ik nogal veel aan mijn hoofd. Voor Hip & Hot lag er een enorme bult werk, maar ik kwam er maar niet aan toe. Mijn gewone werk is superdruk, waardoor ik ‘s avonds zo moe ben dat ik geen puf meer heb om te werken. Dan ga ik ook nog 3 avonden per week sporten en in het weekend zitten we vol met afspraken. Tijd om dus een werk weekend in te bouwen. Zodat ik wat kan bijwerken.

Maandag

Het wordt een beetje saai misschien, maar maandag is een werkdag en aangezien het megadruk is, heb ik dan niet zo heel veel te vertellen. Ik had vergaderingen, gesprekken, moest mails beantwoorden en dossiers bekijken. De kindjes namen allemaal een appel mee voor de juf of meester naar school, we hadden er zoveel geplukt!

Dinsdag

Deze dag was er een soort studiedag van mijn werk. Op een prachtige locatie, want dit was het uitzicht! We zaten grotendeels binnen, maar de lunch was lekker buiten en dat was geen straf.

weekoverzicht-90

Woensdag

Op woensdag gebeurde er iets vreemds. Ik reed ‘s morgens vroeg langs ons nieuwe huis en zag dat er al een heel groot stuk met bakstenen bij ons huis was. Toen ik ‘s avonds echter terug reed, was alles weg. Ik dacht echt even dat ik gek geworden was, dus ik ben gekeerd en terug gereden, maar het klopte. We hebben meteen nagevraagd waarom dat was. Wat bleek? Het metselwerk was niet mooi en dus moest alles opnieuw. Kijk, zo schiet het natuurlijk niet op.

bakstenen-huis

‘s Avonds ging ik sporten. Dat ging niet heel fijn. Ik ben namelijk in Portugal gevallen en heb daarbij mijn arm bezeerd. Op dat moment dacht ik dat het wel meeviel, al hoorde ik tijdens de val iets knakken. Inmiddels vermoed ik dat de pees in mijn elleboog gescheurd is. Ik zak er namelijk telkens doorheen en heb behoorlijke pijn. Zelfs het openduwen van een deur gaat niet goed. Misschien toch even langs de huisarts, alleen heb ik zo weinig tijd…

Donderdag

Lenthe was niet fit. Ze was snipverkouden en doodmoe, dus ik besloot haar thuis te houden. Ik moest eigenlijk werken, maar had geen oppas, dus dat werd ‘m niet. Van de grote hoeveelheid appels hebben we appelmoes gemaakt. Superschatting, Fee wilde met alles meehelpen.

appelmoes-maken

Ondertussen kreeg ik fotootjes van Maik, die bij de viering van St Michaël was op de school van Yuren. Die heeft ontzettend genoten, alle liedjes kent hij uit zijn hoofd, ze hebben drakenbrood gegeten en hij had spelletjes gedaan.

draak-st-michael

Zelf at ik ‘s middags een schaaltje bosbessen met yoghurt en agave siroop.

yoghurt-met-blauwe-bessen

Vrijdag

Ik hield Lenthe nog een dagje thuis. We werkten over egeltjes en deden spelletjes. Toen Fee in bed lag mocht Lenthe televisie kijken en heb ik 2 uurtjes kunnen werken. ‘s Middags deed ik de was, en toen ik terugkwam was Fee haar voetjes aan het kleuren. Oeps. Die stiften heb ik nu maar wat hoger gelegd.

koelkasthulpjeegeltje-knutselen

‘s Avonds maakte ik risotto. Ik had toevallig net groentefrietjes in huis, nieuw bij de AH, dus die heb ik er doorheen gegooid. Ik vond ze erg lekker. De kinderen ook, al vindt Sterre knolselderij heel smerig. Dus die liet ze liggen.

voetjes-kleuren-feerisotto-met-groentenfriet

Zaterdag

We begonnen de ochtend met een dode muis. In dit tijdelijke huis hebben we nu en dan last van muizen. Het is nog steeds onduidelijk of ze nu via buiten komen als de deur open staat, of dat er ergens een gat zit. Hoe dan ook, we worden er gek van. Op dit moment hebben we van die plakplankjes, wat heel zielig is, maar ik weet het ook niet anders. Gif durf ik niet aan met de kinderen in huis. We hebben al 5 muizen gevangen, hopelijk blijven ze nu weg!

Verder was het tijd voor een werkdag dus. Vroeg opgestaan en na het ontbijt meteen aan de slag gegaan. Er stonden nog 9 bestellingen van High Teeth klaar, die ik eerst heb gemaakt, daarna ben ik facturen gaan betalen, mail gaan beantwoorden en blogs gaan schrijven. Voor ik het wist was het alweer 5 uur en kwam de oppas. We gingen namelijk uit eten met Maik z’n baas. Het was een erg gezellige avond! Veel gepraat en gelachen.

Enige jammere was, dat ik om cafeïne vrije koffie had gevraagd en dat zeer waarschijnlijk niet heb gekregen. Ik lag namelijk de hele nacht wakker. Kon gewoon niet in slaap komen, iets wat ik altijd heb als ik koffie met cafeïne drink. En passant zag ik ook nog wat muizen voorbij vliegen in de badkamer en de gang, das ook niet bevorderlijk voor je nachtrust kan ik je vertellen.

Zondag

Behoorlijk moe ging ik al vroeg mijn bed uit. Ik had een afspraak bij de sportschool voor de 4 wekelijkse metingen. Dat deed me de vermoeidheid een beetje vergeten, want er is namelijk progressie! Mijn vetpercentage was omlaag en de spiermassa omhoog. Daar doen we het voor. Nu nog 4 weken zo doorgaan dus tot de volgende meting.

Thuis heb ik vooral weer gewerkt en ‘s middags met de kinderen groentefrietjes gemaakt. Leuk om te doen.

groentefriet-ah-en-vezet

Komende week hoop ik dat we eindelijk van die stomme muizen af komen. Ben er eigenlijk wel klaar mee! Als iemand nog tips heeft….

Vorig artikel10 x doen in Lissabon
Volgend artikelFollow the famous met de Blue Boat Company
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in