Foto weekoverzicht van Judith #3

Ook deze week weer een kijkje in mijn leven door middel van het foto weekoverzicht. Deze allereerste zwangerschapsverlofweek begon op maandag met een afspraak bij Green Passion met Reny van Mind Your Feed. Zij blogt over “gewoon gezond eten” en wilde eens met mij praten over hoe ze haar blog zakelijk gezien wat beter in de markt kan zetten. We hadden allebei zieke kinderen, dus zaten met flinke wallen onder onze ogen, maar de afspraak was gezellig en vruchtbaar. En de overheerlijke Chai Latte met amandelmelk van Franca deed me de slechte nacht vergeten.

mind your feed

Rond lunchtijd ging ik weer naar huis, waar ik de rest van de dag met Lenthe bezig ben geweest. Ze had hoge koorts en was heel zielig. En ik zelf eigenlijk ook, want hoewel ik geen koorts had, was ik wel snipverkouden en doodmoe. Uiteindelijk hebben we nog wat zitten knutselen voor Valentijnsdag. Van papier knipten we een hart uit, in het midden plakten we vliegerpapier en daarna mocht Lenthe het versieren met gescheurde stukjes papier die ze kon opplakken. Het is een mooie raamhanger geworden. Van werken kwam die dag niet veel meer, zieke kindjes gaan nou eenmaal voor.

ziekjeshartje raamhanger valentijnsdag

 

 

 

 

 

 

 

Op dinsdag was Lenthe gelukkig wat fitter. Ik besloot samen met haar een van de 4 vuilniszakken met babykleertjes om te keren en uit te zoeken, maar daar had ik al snel spijt van. Ze gooide alles wat ik apart legde steeds door elkaar en viste sowieso alles wat roze was er uit, want roze is haar lievelingskleur. Ik heb uiteindelijk alles maar gewoon in de wasmachine gedaan en zoek het dan wel fris gewassen uit als ze een keer onder de hoede van papa is.

kleertjes uitzoeken

Woensdag was een gekke dag. Een familielid was de nacht ervoor opgenomen in het ziekenhuis voor een spoedoperatie en had de dag erna complicaties, waardoor wij een achternichtje en klasgenootje van Sterre onder onze hoede namen. Ik had die ochtend een hele toffe seizoensboom gekocht (die ik inmiddels in de webwinkel verkoop, dus wie interesse heeft kan deze bestellen) en dat kwam nu goed uit, want ik heb met alle kinderen hartjes voor Valentijnsdag gemaakt van papier om in de boom te hangen.

seizoensboom

Op donderdag moest ik ‘s morgens voor controle naar de gynaecoloog. Omdat het zo ijzelde, was ik vroeg weggegaan en zat ik dus een half uur te vroeg in de wachtkamer. Ik las de Metro en mijn blik viel op dit artikeltje over de Chinese Muur, die blijkbaar erg in trek is. Grappig dat ik daar in 2002 al op gestaan heb. En ook echt de moeite waard trouwens, dus als je de kans krijgt, doen!

chinese muur

Thuis uit het ziekenhuis hebben we het wiegje alvast in onze kamer neergezet. Nog niet opgemaakt, maar het staat tenminste. Na schooltijd heb ik met de kinderen de stenen die we vorige week al geverfd hadden nog een keer geverfd, nu met hartjes er op. Ze staan hartstikke leuk op onze Valentijns-seizoenstafel!

wiegje

stenen verven valentijnsdag

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag kregen we eters. Ik heb eigenlijk de hele dag voor Hip & Hot zitten werken: facturen maken, blogjes klaargezet voor de komende tijd, foto’s gemaakt, mails beantwoord. Rond 4 uur moest ik als een speer gaan koken, want er kwamen die avond vrienden eten. Ik vind het altijd fijn om dan zoveel mogelijk klaar te hebben staan, zodat ik niet nog de hele avond in de keuken hoef te staan. In 2 uur tijd had ik het hele diner voorbereid. Het voorgerecht was een carpaccio van champingons, wat erg in de smaak viel. Het recept is simpel: je snijdt de champignons in plakjes en bakt ze even kort in wat olijfolie. Daarna leg je de plakjes als carpaccio op een bord. Je maakt een dressing van een gesnipperd uitje, groene pesto, een eetlepel honing en een eetlepel balsamico azijn. Die dressing doe je over de champignons en je laat het een paar uur staan. Als je het gaat opdienen rooster je nog wat pijnboompitjes die je er overheen strooit en je knipt er nog wat bieslook boven en klaar is je voorgerecht. Lekker en gezond!

champignon carpaccio

De kinderen sliepen die nacht bij opa en oma, wat heerlijk was, want zo hadden wij echt een goede nacht. Maik haalde ze rond een uur of 11 weer op en helaas was Yuren ziek, waardoor we niet echt weg konden van huis. We hebben de dag dus maar binnen doorgebracht, vooral met het doen van spelletjes. Sterre is helemaal gek van Peking Mysteries, een spel dat ik als kind had. Het is een soort combi van Cluedo met Wie is het, en echt spannend. De kleintjes snappen er nog niet veel van, maar zij mochten van Sterre met haar meedoen. Al met al best een rustige zaterdag.

peking mysteries

‘s Nachts sliep ik heel slecht. We hadden burrito’s gegeten en dat was niet zo handig met mijn 35 weken zwangere buik. Ik werd elke 10 minuten wakker van brandend maagzuur en zelfs de medicijnen die ik daar voor heb werkten niet. Gelukkig kon ik een beetje uitslapen, maar niet te lang, want op zondag sprak ik af met een vriendin van mij uit Haarlem die een dagje naar Den Haag kwam. We gingen een taartje eten bij Bloem, een heel leuk tentje in de Korte Houtstraat in Den Haag. De Chai Latte die ze maken daar is goddelijk, de taartjes zijn ook erg lekker. Aanrader als je eens in de buurt bent.

bloem den haag

Tot slot gingen we op zondagmiddag nog naar een hysterische binnenspeeltuin in Delft, Kids Playground. Echt totaal niet hip, maar we hadden er afgesproken met de “pufclub” van 8 jaar geleden, toen ik zwanger was van Sterre. Een soort reünie dus. De kindjes waren nu allemaal om en nabij de 8 jaar en het was leuk om elkaar weer te zien. Een enorm verschil! Niet iedereen was er helaas, en 1 jongetje wilde niet op de foto, maar het was toch grappig om de foto van 8 jaar terug en vandaag onder elkaar te zetten.

pufclub

Zo, dat was het weer voor deze week. Hebben jullie nog wat leuks gedaan?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in