Hoe houd je die groei van speelgoed binnen de perken?

IMG_3992In oktober is het ieder jaar Nationale Kringloopdag. Ik vind dit  een leuk initiatief. Ik was al van plan om dit jaar voor de feestdagen ook eens wat cadeautjes bij de Kringloopwinkel te scoren. Sowieso is dat budgettair gezien slim, maar voor mij is er nog een andere reden: onze kasten raken vol! Met 4 kinderen groeien we echt dicht. Speelgoed waar ik redelijk wat voor betaald heb, doe ik niet zo makkelijk weer weg. Als ik er bij de Kringloopwinkel maar een paar euro voor betaald heb, neem ik makkelijker afscheid. Zo houd ik de groei van het speelgoed een beetje binnen de perken. Komt er wat nieuws bij, dan nemen we ergens anders afscheid van. Die Nationale Kringloopdag is zo gek nog niet.

Speeltip

Een tijdje terug had ik een informatieavond op de school van mijn kinderen. De kleuterjuf had een briljant idee gehad en deelde dit met alle ouders. Maanden was ze aan het sparen geweest: schelpen, flesdoppen, doosjes, oude sleutels enz. Die had ze vervolgens in grote plastic bakken gedaan, schelpen bij schelpen, doppen bij doppen, sleutels bij sleutels enz.. Drie keer raden waar de kinderen nu het meest mee spelen. Niet dat speelgoed uit de kasten, maar de bakken met deze spullen! Van de schelpen maken ze poppetjes, of ze sorteren ze. Met de sleutels spelen ze hele rollenspellen, of ze kijken op welke deur het past. Ik vind het zo’n goed idee, dat ik hier thuis ook aan het verzamelen ben.

Kringloopschatten

Kringloopwinkels liggen vol schatten. Groot, klein, oud, ‘wat nieuwer’, uniek of dertien in een dozijn, maar allemaal van onschatbare waarde voor de vinder. De kunst is om jouw eigen schat te ontdekken tussen al het moois in de winkel. Daarom staat dit jaar De Nationale Kringloopdag in het teken van schat zoeken.

Hergebruik is hot! Voor de één noodzaak en voor de ander de mogelijkheid om zich net even te onderscheiden van de massa. Er zijn zoveel spullen die nog wel een tweede kans verdienen. Omdat ze nog in prima staat verkeren, of juist dat beetje eigen sfeer geven aan je interieur. Tweedehands kleding geeft ook net even die ‘eigen touch’ aan je look. Er zijn genoeg redenen om bij de kringloop rond te neuzen. En wat de kringloopbezoekers bindt, is dat ze allemaal een neusje hebben voor ‘schatten’.

Wat is jouw kringloopschat of tofste tweedehands vondst?

snuffeen bij de kringloopFotografie Wendy de Boer

Vorig artikelZo zeurt je kind nooit meer om koekjes!
Volgend artikel7 x wat iedereen met 4 kinderen zal herkennen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in