Mijn ervaring met een cryo behandeling

Ik werd uitgenodigd door Cryo Center Nederland om een cryo behandeling uit te proberen. Nog nooit van gehoord? Ik ook niet. Toen ik het las dacht ik: ja, ergens vaag heb ik dit wel eens voorbij horen komen. Is dit niet iets voor topsporters? Ja dus. Maar tegenwoordig kan iedereen Cryo Therapie doen. In deze blog vertel ik over mijn ervaring met een cryo behandeling.

Spannend

De allereerste keer was ik gespannen. Ik had ‘s morgens uitgebreid gelezen wat het in hield en zag dingen als: je bloeddruk mag niet te hoog zijn, je mag geen hartproblemen hebben, voor mensen met claustrofobie is het niet geschikt, je moet geen last hebben van je longen en vooral de laatste minuut is pittig. Ik vond het dus best wel eng. Zoals ik ok bungeejumpen eng vind. Meestal gaat het goed, maar je zult net die ene zijn waarbij… nou ja, zo voelde het voor mij.

Introductie

Ik ging naar Cryo Center Den Haag, voor mij het meest dichtbij. Vooraf had ik via de mail te horen gekregen dat ik een bikini mee moest nemen. Uiteraard: die was ik vergeten. Gelukkig kon het ook in je ondergoed. Ik kreeg een mooie hammamdoek om me heen die ik pas in de cabine hoefde uit te doen. Vooraf kreeg ik een introductie van Justin. Hij legde uit wat er zou gebeuren, stelde me gerust en vertelde hoeveel baat je er bij kunt hebben. Bij dat laatste denk ik altijd: eerst zien, dan geloven. Maar goed daarom was ik er ook. Ik mocht het uitproberen.

De eerste keer in de cabine

Nadat Justin alles had uitgelegd, mocht ik naar de kleedruimte. Hier deed ik al mijn kleding uit, behalve mijn ondergoed. Er lagen sokken, handschoenen en een hammamdoek klaar en lekkere dikke pantoffels om aan te trekken. Daarna mocht ik naar binnen komen. In de kamer stond een grijze cabine. Het leek een beetje op zo’n openbaar toilet aan de buitenkant. Ik mocht in de cabine gaan staan. Het was klein, ik paste er net in. Daarna ging het plateau waar ik op stond met mijn voeten omhoog, zodat ik met mijn hoofd boven de cabine uit kwam. De deur ging dicht, de hammamdoek gaf ik aan Justin en ik kreeg een soort kraag om mijn hoofd. Dat was ter bescherming van de stikstof, die komt anders in je gezicht.

cryo ned behandeling

Een paar minuten afzien

Als eerste ging de temperatuur omhoog tot ongeveer 80 graden. Dat voelde gewoon comfortabel. Daarna ging de temperatuur langzaam naar beneden. Justin bleef steeds met mij in gesprek. Om me gerust te stellen, maar ook om in de gaten te houden hoe het met me ging. De temperatuurdaling is prima vol te houden. Daarna gaat het apparaat koude stikstof blazen. Dan wordt het langzaam oncomfortabel. Je krijgt het gewoon echt koud. Ik had het meest last van mijn vingertoppen, die gingen echt doof voelen en mijn schenen, die begonnen te branden. Dat vertelde ik en na 2 minuten zette Justin het apparaat uit. Het moest eigenlijk drie minuten, maar doordat hij steeds aan je vraagt wat je voelt kan hij goed inschatten wanneer je lijf aan z’n tax zit.

Hoe voelde ik me erna?

Justin had mij gewaarschuwd dat er mensen zijn die zich na afloop heel energiek voelen, maar ook dat er mensen zijn die zich juist slaperig voelen. Ik behoorde gelukkig tot de mensen die zich energiek voelen. Het voelde een beetje alsof ik net een uur intensief had gesport, lekker had gedoucht en met een kopje thee op de bank zat. Dat gevoel bleef de hele dag aanhouden. Ik vond het fijn en keek daardoor meteen uit naar de volgende keer. Omdat ik er naar aanleiding van mijn instagram al veel vragen over kreeg, publiceer ik de blog nu al, ik zal later nog mijn ervaring met een cryo behandeling voor de langere termijn er aan toevoegen.

Wat kost een cryo sessie?

Een Cryo Sessie kost €60 per keer. Er zijn allerlei voordelen mogelijk als je bijvoorbeeld een 5-, 10 of 20 rittenkaart koopt. Wil je het eerst een keer ervaren? Dan kun je voor €35 een introductiesessie doen. Voor meer informatie over de tarieven kun je naar de website van Cryo Center Nederland gaan. Daar kun je sowieso nog eens alles rustig nalezen. Ik ben trouwens in Den Haag geweest, maar ze zitten door heel Nederland.

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
cryo sessie
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #206
Volgend artikelPak cadeautjes in met herbruikbaar pakpapier
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in