Recept met witte asperges met Clemont Rouge en portsiroop

asperges met clemont rouge en portsausHet is weer aspergetijd! Ik zocht een origineel recept met witte asperges en eens een keer niet met ei en ham, zoals de klassieke versie die iedereen wel kent. Een paar jaar terug maakte ik al eens een variant hierop door er een asperge tartaar van te maken, maar nu wilde ik echt andere ingrediënten. Helaas kon ik niet echt vinden wat ik zocht, dus besloot ik zelf maar eens aan de slag te gaan. Het resultaat was verbluffend lekker! Zie hier het recept witte asperges met Clemont Rouge en portsiroop. Clemont Rouge vind ik zelf een geweldig lekker kaasje en de portsiroop Ernesto had ik recent een keer gelegen. Op de website vind je de verkooppunten hiervan, sowieso heerlijk om in huis te hebben, ook bij een kaasplankje. 

Tip: Dit heb je nodig voor je asperges
Lees ook: Asperges, de lekkerste groente van Nederland

Recept met witte asperges met Clemont Rouge en portsiroop

Voor dit recept met witte asperges met Clemont Rouge en portsiroop heb je niet al te veel ingrediënten nodig en het is ook niet ingewikkeld om te maken. Qua tijdsinvestering kun je denken aan ongeveer 45 minuten, de meeste tijd gaat zitten in het koken zelf. Het schillen van de asperges kost meestal niet zo heel veel tijd. Gooi de schillen trouwens niet weg, hier kun je prima soep van maken. Heb je morgen weer niet zoveel tijd nodig voor het avondeten: paar afbakbroodjes in de oven, soep opwarmen en klaar. 

Asperges met clemont rouge in de oven

Dit heb je nodig

Belangrijk bij dit recept is om de verse dille niet te vergeten. Ik vond dat dit kruid het recept echt afmaakte. De zachte smaak van de dille combineert heel goed met de smaak van de asperges en de juist wat sterkere smaak van de kaas. Het is perfect in balans zo. Een witte wijn smaakt er het beste bij, het is een fris lente-gerecht. Het recept is voor 4 personen.

  • witte asperges
  • 1 x Clemont rouge kaas (AH)
  • portsiroop van Ernesto (of zelf port goed inkoken, zodat er een sausje ontstaat)
  • verse dille
  • krieltjes

asperges met clemont rouge kaas en portsiroop uit de oven

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het

Doe de krieltjes in de pan en bak ze, of maak ze klaar in de Airfryer. Schil de asperges (doe de schillen in een aparte pan om soep van te maken) en doe ze in een aspergepan, of snijd ze doormidden en kook ze in 15 minuten gaar in een steelpannetje. Doe een beetje kruidenboullion in het kookwater tijdens het koken. Laat ze uitleggen en leg de gare asperges in een ovenschaal, netjes naast elkaar. Snijd de Clemont Rouge in plakjes en verdeel ze over de asperges. Zet nog een minuut of 10 in een voorverwarmde oven op 180 graden. 

Serveren van de witte asperges met Clemont Rouge en portsiroop

Pak mooie borden uit de kast, zwart kleurt natuurlijk het mooiste bij witte asperges, maar witte borden kunnen ook. Doe op alle borden twee flinke lepels met krieltjes. Schep de asperges met de kaas ernaast en schenk er wat portsiroop overheen. Garneer met een beetje verse dille. Eet smakelijk!

Tip: hou je van asperges? Dan is dit recept voor Asperge Ragout misschien ook wel wat voor jou!

Recept witte asperges met clemont rouge en portsiroop uit de oven

Vorig artikelHet beste cadeau voor je puber: een luchtje!
Volgend artikelBoedapest citytrip met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in