Speelnatuur Tiengemeten

Afgelopen week was een heerlijke zomerweek. ‘s Morgens ontwaken en meteen de terrasdeur opengooien, vroege zonnestraaltjes verwarmen je huid en je humeur is opgewekt, al heb je nog zo slecht geslapen. We maakten plannen om leuke dingen te doen met de kinderen, eindelijk naar buiten! Een van onze plannen was een bezoekje aan de speelnatuur Tiengemeten. Deze natuurspeeltuin is nog maar pas open, maar de verhalen waren veelbelovend. We besloten op woensdag om een kijkje te gaan nemen. Doordat we toch weer net iets later dan gepland vertrokken, en de Tomtom ons ook nog compleet door het centrum van Rotterdam stuurde wat niet handig was vanwege de afsluiting van de Maastunnel, misten we net het pontje van 11 uur. Gelukkig hadden we een goed gevulde picknickmand en handdoeken bij ons. Rondom het parkeerterrein (gratis parkeren) is voldoend gras en mooi uitzicht om even lekker te picknicken. Met rondgegeten buikjes namen we de pont van 12 uur. Tien minuten later stonden we in de Speenatuur. We werden hartelijk ontvangen, kregen scheppen voor de kindjes mee en vertrokken naar Ukkie-eiland. Daar was het al een redelijk drukke bedoeling onder het enige houten afdak. Gelukkig wisten we nog een picknicktafel te bemachtigen. Kindjes in UV-pakjes gehesen, even met ze mee gegaan om de boel te verkennen en hoppa, daar gingen ze! Lekker scheppen in de modder, spelen met water, rommelen aan de waterkant. Ze genoten. Vanonder het houten afdak konden we alle prima in de gaten houden. Sterre (5) wilde graag ook wat verder kijken. Dus liepen we een rondje en zagen hoe de grotere kinderen vlotten bouwden, riviertjes probeerden over te steken met een ton en stok, door het water waden en zwommen, door tunnels kropen, bergen beklommen. Ik zal maar niet vertellen hoe ik zelf met aan mijn ene hand een kleuter, aan de andere hand een peuter èn mijn dure spiegelreflexcamera om mijn nek de overkant bereikte over een wiebelig boomstammen bruggetje. Spannend was het in ieder geval wel! Avontuur!

Speelnatuur Tiengemeten is een superuitvinding. De kinderen kunnen er heerlijk ravotten, voor de kleintjes is er het veilige Ukkie-eiland. Hier zijn watertjes van slechts een paar mm diep. Ouders houden vanonder de houten picknickplaats een oogje in het zeil. Na afloop kun je de kindjes schoonspuiten met een waterspuit of ze nemen een douche. Er zijn ijsjes te koop en er is vooral een hoop avontuur te beleven! Actief zijn in de natuur. Omdat de het terrein nog maar recent is aangelegd, zijn de bomen nog klein en is er weinig schaduw. Op een echt hete dag is een kleine parasol meenemen misschien wel handig. Denk ook aan waterschoenen, er kan overal op blote voeten gelopen worden, maar de schelpjes zijn soms scherp en er stonden ook af en toe wat verraderlijke stekelplantjes tussen de begroeiing. Maar, al met al was het een heerlijke dag, de kindjes hebben genoten en wij ook! We komen zeker nog eens terug!

Vorig artikelCardagram
Volgend artikelYoomi fles
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in