Speelse luchtbevochtiger voor de kinderkamer

Lanaform CharlyDe winter is uiteindelijk toch nog aangebroken en dan gaat de verwarming een paar tandjes hoger. De warmte in huis is heerlijk, maar kan ook zorgen voor overlast. Door de warmte van de verwarming kan het vochtigheidsniveau flink dalen, waardoor de lucht in huis flink droog kan worden. Deze droge lucht kan er voor zorgen dat je last krijgt van een droge, verschraalde neus of geprikkelde luchtwegen. Doordat de luchtwegen geprikkeld worden kun je last krijgen van een droge hoest, die vervolgens weer zorgt voor een rode, pijnlijke keel.

Extra gevoelig

Baby’s en kinderen kunnen extra gevoelig zijn voor een droge lucht omdat ze sneller vatbaar zijn voor ziektes. Het is dan ook erg belangrijk dat de luchtvochtigheid op het juiste niveau is in de kinderkamer. De perfecte luchtvochtigheidsgraad ligt tussen de 40 en 60 procent. Er zijn daarom speciale luchtbevochtigers voor kinderen ontwikkeld. Deze luchtbevochtigers maken gebruik van koude druppeltjes die door de kamer verspreid worden, daarom zijn ze erg geschikt voor de kleine ontdekkingsreizigers, die alles wat mooi en gekleurd is erg graag aan willen aanraken.

Voor kinderen met astma, (chronische) bronchitis of COPD is een luchtbevochtiger vooral erg geschikt, omdat de lucht vochtig gehouden wordt is er minder snel kans op een hoest- of astma-aanval.

Saai of speels?

Vaak zijn luchtbevochtigers saai en soms ook erg log, maar de luchtbevochtigers voor kinderen zijn allesbehalve saai. De luchtbevochtigers worden gekenmerkt door een kleurrijk en speels uiterlijk, waardoor ze goed passen in het interieur van de kinderkamer. Een leuk voorbeeld voor meisjes is de roze Hello Kitty luchtbevochtiger en voor jongens is er Trainy, het ‘stomende’ treintje. Hello Kitty en Trainy zijn ultrasone luchtbevochtigers, dat betekent dat ze de lucht bevochtigen met fijne, dauwachtige druppels. Een ventilator blaast de druppels in de ruimte, waar ze uiteindelijk verdampen. De luchtbevochtigers zijn erg stil in het gebruik waardoor de kinderen ’s nachts geen last zullen hebben van het lawaai, zo kunnen ze rustig doorslapen.

Dit artikel is gesponsord door Experty.com

Lanaform Hello Kitty Luchtbevochtiger

Vorig artikelCadeaupapier Rie Elise Larsen
Volgend artikelOctopus Pebble Child
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in