Stel jezelf voor met een visitekaartje

Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder visitekaartjes. Superhandig om deze altijd op zak te hebben. Je weet immers nooit wanneer je een potentiële klant ontmoet of iemand die op een andere manier iets voor jou kan betekenen. Of jij voor de ander natuurlijk. Ik heb ze in ieder geval altijd op zak en het heeft me ook al veel opgeleverd.

Wanneer deel ik visitekaartjes uit?

Laatst was ik bijvoorbeeld op Market by Kleine Fabriek en de Modefabriek, een tweejaarlijks evenement waarbij je alle aankomende collecties van de grote en kleinere (kleding)merken kunt spotten. Het lukt me niet elk half jaar om te gaan, maar als het gaat zorg ik dat er een dag voor kan uittrekken. Niets leuker dan alvast te spotten wat de trends worden, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Ik haal er genoeg inspiratie uit voor mijn blog en leg bovendien leuke contacten. Bij zo’n beurs deel ik dus heel wat visitekaartjes uit.

Stel jezelf voor met een visitekaartje

Ik heb er namelijk vaak maar weinig tijd om overal heel uitgebreid te kunnen praten. Maar soms kan een contact heel waardevol zijn en ik ook waardevol voor zo’n merk. Dan is het fijn om, nadat ik mezelf heb voorgesteld en heb uitgelegd wie ik ben en wat ik doe, mezelf nog eens extra voor te stellen met een visitekaartje.

Visitekaartje met een foto

Ik heb er voor gekozen om op mijn visitekaartje een foto van mezelf te zetten. De reden hiervoor is dat ik hoop dat mensen mijn kaartje zo beter kunnen plaatsen. Hopelijk heb ik zo’n verpletterende indruk achter gelaten, dat het zien van mijn foto ze meteen weer doet herinneren wie ik ben en waarom ze mijn kaartje hebben aangenomen.

Creatieve uitspattingen

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om indruk te maken met je visitekaartje. Zo heb ik wel eens kaartjes gezien met gouden letters die er echt uitsprongen. Of kaartjes die je kon uitstansen en dan iets bijzonders werden. Of kaartjes met ongewone vormen, verschillende achterzijdes of iets anders grappigs. Ik hou van bijzondere visitekaartjes, die kan ik altijd minder goed wegdoen dan een gewone. Bovendien onthoud ik ze ook echt beter.

Altijd op zak

Om te zorgen dat ik altijd voldoende visitekaartjes op zak heb, zorg ik er voor dat ik voldoende kaartjes heb. Ik laat visitekaartjes drukken in aardige hoeveelheden. Zo heb ik altijd voldoende in huis en grijp ik niet mis. Ik moet trouwens binnenkort sowieso nieuwe kaartjes laten drukken, want ik ben inmiddels natuurlijk verhuisd en heb nog steeds min oude adres er op staan.

Voor meer promotiemogelijkheden kun je ook eens nadenken over een banner of een beachvlag.

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #132
Volgend artikelDuurzame materialen in je tuin
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in