Stijlvolle raamdecoratie

Stijlvolle raamdecoratie zonwering herfstHet vernieuwen van je raamdecoratie is een snelle manier om je leefruimten een nieuw en stijlvol effect te geven. Dat hoeft niet al te veel geld te kosten, terwijl het vaak een spectaculair effect geeft als je stijlvolle raamdecoratie regelt. Maar hoe begin je aan je zoektocht? Hieronder geven we je een aantal tips.

Lees ook: Zo bereid je je huis voor op een warme zomer 

Stijlvolle raamdecoratie

1. Denk aan de kamerfunctie
Stijlvolle raamdecoratie moet eerst en vooral de functie van een kamer dienen. Wanneer je bijvoorbeeld je slaapkamerramen behandelt, zijn verduisterende elementen een must, bijvoorbeeld in een rolgordijn. Je kunt hier zelfs een behandeling overwegen die ook geluid buiten houdt.

2. Denk aan de vorm van je ramen
Het is belangrijk dat je je stijlvolle raamdecoratie afstemt op de vorm van je ramen. Heb je erg grote ramen? Dan zijn gordijnen die doorlopen tot net boven de vloer interessant. Wil je je ramen net groter laten lijken? Dan doe je er goed aan om de roede iets hoger op te hangen en de gordijnen net niet de vloer te laten raken.

3. Wees voorzichtig met patronen
Te drukke raambehandelingen nemen de aandacht weg van je ruimte en van andere decorstukken, die misschien meer aandacht verdienen. Een simpele print op de juiste plek kan de kamer dan weer net doen opleven. Balans is hier het sleutelwoord. Is je kamer al druk? Vermijd dan extra patronen. Kan je kamer nog wel iets hebben? Go for it.

4. Mix and match
Het is oké om verschillende stijlvolle raamdecoraties te combineren. Verschillende texturen geven je ruimte reliëf en diepgang. Misschien kies je dus voor elegante gordijnen bij grote ramen, en behandel je de anderen met Roman shades, shutters of rolgordijnen. Zolang het totaalplaatje klopt, kun je stijlen altijd combineren.

5. Mooie houten jaloezieën
Tot slot belichten we in deze blog over stijlvolle raamdecoratie graag nog even de koning van de stijlvolle raambehandelingen: mooie houten jaloezieën. Soms schrikt deze vorm van decoratie nog af. Hij zou moeilijk te onderhouden zijn, weinig kleur toelaten en disproportioneel duur zijn. Niets is vandaag de dag echter minder waar. Wil je een uitgesproken stijlvolle look, dan zijn mooie houten jaloezieën nog steeds de eerste keuze. Tal van moderne technieken hebben de integratie van deze raamdecoratie aanzienlijk vereenvoudigt. De houten jaloezie is nu veelzijdiger, duurzamer en handelbaarder dan ooit voorheen.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDit is waarom kinderen veel leren van het bouwen van hutten
Volgend artikelZo organiseer ik het huishouden met 4 kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in