Stijlvolle raamdecoratie

zonwering herfstHet vernieuwen van je raamdecoratie is een snelle manier om je leefruimten een nieuw en stijlvol effect te geven. Maar hoe begin je aan je zoektocht? Hieronder geven we je een aantal tips.

1. Denk aan de kamerfunctie
Raamdecoratie moet eerst en vooral de functie van een kamer dienen. Wanneer je bijvoorbeeld je slaapkamerramen behandelt, zijn verduisterende elementen een must, bijvoorbeeld in een rolgordijn. Je kunt hier zelfs een behandeling overwegen die ook geluid buiten houdt.

2. Denk aan de vorm van je ramen
Het is belangrijk dat je je raamdecoratie afstemt op de vorm van je ramen. Heb je erg grote ramen? Dan zijn gordijnen die doorlopen tot net boven de vloer interessant. Wil je je ramen net groter laten lijken? Dan doe je er goed aan om de roede iets hoger op te hangen en de gordijnen net niet de vloer te laten raken.

3. Wees voorzichtig met patronen
Te drukke raambehandelingen nemen de aandacht weg van je ruimte en van andere decorstukken, die misschien meer aandacht verdienen. Een simpele print op de juiste plek kan de kamer dan weer net doen opleven. Balans is hier het sleutelwoord. Is je kamer al druk? Vermijd dan extra patronen. Kan je kamer nog wel iets hebben? Go for it.

4. Mix and match
Het is oké om verschillende raamdecoraties te combineren. Verschillende texturen geven je ruimte reliëf en diepgang. Misschien kies je dus voor elegante gordijnen bij grote ramen, en behandel je de anderen met Roman shades, shutters of rolgordijnen. Zolang het totaalplaatje klopt, kun je stijlen altijd combineren.

5. Mooie houten jaloezieën
Tot slot belichten we graag nog even de koning van de stijlvolle raambehandelingen: mooie houten jaloezieën. Soms schrikt deze vorm van decoratie nog af. Hij zou moeilijk te onderhouden zijn, weinig kleur toelaten en disproportioneel duur zijn. Niets is vandaag de dag echter minder waar. Wil je een uitgesproken stijlvolle look, dan zijn mooie houten jaloezieën nog steeds de eerste keuze. Tal van moderne technieken hebben de integratie van deze raamdecoratie aanzienlijk vereenvoudigt. De houten jaloezie is nu veelzijdiger, duurzamer en handelbaarder dan ooit voorheen.

Banner-gesponsord-product

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here