Texel, het kidsproof Ibiza van het noorden

Texel_1

Het Waddeneiland Texel, door cabaretier Jochem Myjer gekscherend het Ibiza van het noorden genoemd, staat bij jongeren bekend als een groot feesteiland. Maar is het ook een fijne familiebestemming? Wij namen begin september voor jullie de proef op de som en togen naar het vakantiepark De Krim in De Cocksdorp om te zien hoe goed het toeven is tussen de ruige duinpannen. Onze mening na een weekje tussen de Tesselaars? Top! Het eiland heeft voor ieder wat wils, dus als je nog een bestemming zoekt voor de herfstvakantie ben je hier aan het goede adres. Onze top vijf van things to do:

  1. Een inkopper: ga naar het strand. Nu kun je in de herfst je bikini wel thuislaten, maar lekker met een vlieger, bal of picknickmand het zand in kan natuurlijk wel. Kies je voor het strand in het uiterste noorden dan is het leuk om ook gelijk de vuurtoren te beklimmen. Je kunt er makkelijk parkeren en vanaf de toren heb je bij helder weer een mooi uitzicht over de Noordzee en het eiland. 153 treden, dus ook voor kinderen goed te doen.
  2. Lekker uitblazen tijdens een lunch bij restaurant Topido, gevestigd in het hart van De Cocksdorp. Ze werken er met lokale producten en dat het vers is, dat proef je. Wij kozen voor het broodje gezond voor negen euro. Supervers en de rest van de dag zit je bommetje vol. Voor de kinderen is er keuze uit visfilet, kipfilet of lamsvlees geserveerd met frites, appelmoes en mayonaise.
  3. Texel_2Juttersmuseum Flora, een hoop rommel uit de zee maar met liefde vergaard en bewaard”, zo lezen we in een recensie op internet. Ook wij namen een kijkje achter de uit 1840 daterende boerderij Flora aan de Pontweg 141, tussen Den Burg en De Koog. De moeite waard en ook voor kinderen is er van alles te beleven.
    Texel_4
  4. Als je je te buiten gaat aan de calorieën van een ijsje, neem dan een echt lekker ijsje, toch? IJsboerderij Labora, daar moet je echt even een pauze inlassen. Voor het roomijs gebruiken ze verse melk, afkomstig van hun eigen melkkoeien. En terwijl jij nog even nageniet van je bolletje ‘oma’s appeltaart, ‘Hoky Poky’ of ‘ Texelse Boerenjongens’ springen je kinderen lekker op de trampoline. Hollandseweg 2, De Cocksdorp. Texel_5
  5. Bij wat minder weer, het kan zo maar gebeuren, kun je een uurtje schuilen in Kinderspeelparadijs Texel (Roggeslootweg 6, De Cocksdorp), een kleine indoor speeltuin voor kinderen tot en met 10 jaar. Zij klimmen, klauteren, glijden en springen en jij een bakkie koffie aan de leestafel. Gelegen op het Vakantiepark De Krim, maar ook voor gasten van buitenaf gratis toegankelijk.

Dus heb je geen Ibiza-budget, kies dan voor Texel in de herfstvakantie. In verhouding betaal je dan “een skeet en drie knikkers”, zo zeggen de Tesselaren!

Texel_3

 

Tekst en fotografie: Mireille Rameau

Vorig artikelKinderschoenen online kopen, verstandig of niet?
Volgend artikel5 klassiekers die je in je kast ´moet` hebben
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in