Tips voor een bezoekje aan Leeuwarden

Leeuwarden mag zich in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa noemen en lucky me, een tijdje terug was ik er voor de tweede keer. Ik zou je 100 tips kunnen geven die je bezoekje aan Leeuwarden tot een succes maken, want écht, het is zo’n leuke stad. Ik sliep in het fijne van der Valk hotel in Leeuwarden. Daarna ging ik de stad ontdekken. Vandaar deze blog met tips voor een bezoekje aan Leeuwarden!

Ontdek de binnenstad

Een stad ontdekt je eigen pas goed op de fiets, of lopend. Zo kan je alles goed bekijken en even stoppen als je iets moois ziet. Wat in Leeuwarden natuurlijk ook tot de mogelijkheden behoort is de binnenstad ontdekken via het water. Varend met een praam komen de mooie plekjes en momenten voorbij. Leeuwarden heeft veel te bieden aan cultuur en de historische binnenstad heeft maar liefst 800 monumenten. Slenter lekker door de stad of ga fijn winkelen, want Ljouwert is een stad met verrassende shops! Laat je inspireren op de website van Mooi Leeuwarden.leeuwarden1

Het mooie verhaal van Oldenhove

In het centrum van het historisch centrum van de stad ligt de Oldenhove. Het is een klomp baksteen van 39 meter hoog en heeft een mooi verhaal. De Oldenhove had ooit hét statussymbool van de Friese hoofdstad moeten worden, maar al snel na de start van de bouw in 1529 verzakte de toren in de ondergrond. Toch werd er verder gebouwd, waarbij de verzakking keer op keer door middel van de loodlijn werd gecorrigeerd. Nu is het één van de trekpleisters van de stad. Eenmaal boven (welgeteld 178 treden) geniet je van een prachtig uitzicht.20160910_175055768_ios

Lekker eten in het oude postkantoor

Van al dat slenteren krijg je trek! Hartje binnenstad vind je het Post Plaza Hotel & Grand Café. Het is gevestigd in het oude pand van een postkantoor, en dat zie je in alPlerlei kleine details terug. Je kunt er terecht voor een heerlijk ontbijtje, een fijne lunch, tijdens borreltijd en natuurlijk kan je er subliem dineren. Heb je na het eten geen zin meer om op pad te gaan? Blijf lekker slapen in het hotel, wat in hetzelfde gebouw gehuisvest is.

credits: Post Plaza hotel & grand caféSlotavond ReOpening

Om het jaar van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad af te sluiten wordt er nog één keer teruggeblikt op het afgelopen jaar. Dit gebeurt op 25 november met stamppot, glühwein en sûkerbôle. Daarnaast beleeft de aftermovie haar wereldpremière op de Oldehove. Te gek natuurlijk om bij te zijn op het Oldehoofsterkerkhof! Het begint om 17.00 uur en is helemaal gratis.

Naar Leeuwarden met kinderen

Wie naar Leeuwarden gaat met kinderen, kan zich ook prima vermaken. Een blog met tips hierover hebben we al eens geschreven en vind je via deze link.

Vorig artikelGeen kerststress met HelloFresh!
Volgend artikelWintertijd, spelletjestijd
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in