Tof vliesbehang op de kinderkamers

behangen-dec-2016Iedereen heeft zo meegeleefd met onze verhuizing, dat ik het ook leuk vind om af en toe wat woonperikelen met jullie te delen. Zo was daar het item behang. We wilden voor 4 kinderkamers een muur behangen. Dat was nog best lastig kiezen, omdat de oudste drie inmiddels een aardige mening hebben. Uiteindelijk hebben we gekozen en ik ben er blij mee! Tof vliesbehang op de kinderkamers kan ik afvinken van het lijstje.

Lees ook: Pimpelmees behang

Gebreid behang

Voor Fee kocht ik bij de Kwantum dit leuke gebreide behang, Peyton Grijs. Ik had het een tijdje geleden al in een lunchroom op de muur gezien. Had toen nog geen idee waar het vandaan kwam. Gelukkig was ik laatst voor iets anders bij de Kwantum en toen zag ik het liggen. Ik heb meteen 3 rollen meegenomen voor de muur op de kamer van Fee. Ik wilde namelijk graag een print die niet te babyachtig is, omdat ze natuurlijk niet eeuwig een baby blijft. Met accessoires kan er een heleboel, maar het behang moest origineel zijn en ook een beetje neutraal. Dat vind ik zelf goed gelukt. Het gebreide behang voelt als een warme jas, het doet in combinatie met de houtlook vloer heel warm aan. Hopelijk gaat Fee dat ook ervaren. Ze hebben hetzelfde behang trouwens ook in offwhite, maar ik heb voor grijs gekozen. Dat past beter bij de pastelkleuren waar ik het mee wil combineren.

behang-gebreid-kwantum

Steigerhouten planken

Yuren is een jongetje met een heel eigen wil. Je zou het soms niet zeggen, maar hij kan iets enorm leuk vinden of echt heel stom. En als het in de laatste categorie valt, dan steekt hij deze mening niet onder stoelen of banken. Zo herinner ik me een hele dure trui die ik voor hem kocht vorig jaar winter. Hij vond ‘m vreselijk en weigerde de trui aan te trekken. Hij ligt nog steeds ongedragen in de kast. Daarom besloot ik maar gewoon met hem samen te kijken naar behang. Kon ik een beetje peilen wat hij wel en niet mooi vond. Het viel me eigenlijk nog wel mee wat hij koos. In overleg zijn we uiteindelijk voor het behang Guus Taupe gegaan, met een houtlook. Dit behang is FSC (milieubewust) en goed afwasbaar. Ook handig is dat er geen patroon in zit, dat behangt lekker snel. Bij dit vliesbehang kun je trouwens de wand insmeren met lijm in plaats van het behang.

Tof vliesbehang op de kinderkamers

Voordelen van vliesbehang

Voor beide kamers kozen we dus vliesbehang. Vliesbehang is heel handig als je weinig ervaring met behangen hebt. Iedereen kan er makkelijk en vlot mee werken en het zit snel op je muur. Je hebt zelfs geen behangtafel nodig, want de lijm breng je aan op de muur en niet op het vliesbehang zelf. Ook krimpt vliesbehang niet als je het op de lijm hebt aangebracht, vlekt het niet snel én is het eenvoudig te verwijderen zonder behangafstomer of weekmiddel.

Resultaat

Het resultaat is erg leuk geworden vind ik zelf. Ik ben met beide kamers heel blij en de kinderen zelf gelukkig ook. Voor tof vliesbehang op de kinderkamers kan ik de Kwantum echt aanraden, want ze hebben een heleboel leuke patronen voor relatief weinig geld (15 euro per rol). Welk behang we voor de kamer van Sterre en Lenthe kozen vertel ik binnenkort.

Vorig artikelWaarom de Koeka Home collectie een musthave is
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #103
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in