Tof vliesbehang op de kinderkamers

behangen-dec-2016Iedereen heeft zo meegeleefd met onze verhuizing, dat ik het ook leuk vind om af en toe wat woonperikelen met jullie te delen. Zo was daar het item behang. We wilden voor 4 kinderkamers een muur behangen. Dat was nog best lastig kiezen, omdat de oudste drie inmiddels een aardige mening hebben. Uiteindelijk hebben we gekozen en ik ben er blij mee! Tof vliesbehang op de kinderkamers kan ik afvinken van het lijstje.

Gebreid behang

Voor Fee kocht ik bij de Kwantum dit leuke gebreide behang, Peyton Grijs. Ik had het een tijdje geleden al in een lunchroom op de muur gezien. Had toen nog geen idee waar het vandaan kwam. Gelukkig was ik laatst voor iets anders bij de Kwantum en toen zag ik het liggen. Ik heb meteen 3 rollen meegenomen voor de muur op de kamer van Fee. Ik wilde namelijk graag een print die niet te babyachtig is, omdat ze natuurlijk niet eeuwig een baby blijft. Met accessoires kan er een heleboel, maar het behang moest origineel zijn en ook een beetje neutraal. Dat vind ik zelf goed gelukt. Het gebreide behang voelt als een warme jas, het doet in combinatie met de houtlook vloer heel warm aan. Hopelijk gaat Fee dat ook ervaren. Ze hebben hetzelfde behang trouwens ook in offwhite, maar ik heb voor grijs gekozen. Dat past beter bij de pastelkleuren waar ik het mee wil combineren.

behang-gebreid-kwantum

Steigerhouten planken

Yuren is een jongetje met een heel eigen wil. Je zou het soms niet zeggen, maar hij kan iets enorm leuk vinden of echt heel stom. En als het in de laatste categorie valt, dan steekt hij deze mening niet onder stoelen of banken. Zo herinner ik me een hele dure trui die ik voor hem kocht vorig jaar winter. Hij vond ‘m vreselijk en weigerde de trui aan te trekken. Hij ligt nog steeds ongedragen in de kast. Daarom besloot ik maar gewoon met hem samen te kijken naar behang. Kon ik een beetje peilen wat hij wel en niet mooi vond. Het viel me eigenlijk nog wel mee wat hij koos. In overleg zijn we uiteindelijk voor het behang Guus Taupe gegaan, met een houtlook. Dit behang is FSC (milieubewust) en goed afwasbaar. Ook handig is dat er geen patroon in zit, dat behangt lekker snel. Bij dit vliesbehang kun je trouwens de wand insmeren met lijm in plaats van het behang.

Tof vliesbehang op de kinderkamers

Voordelen van vliesbehang

Voor beide kamers kozen we dus vliesbehang. Vliesbehang is heel handig als je weinig ervaring met behangen hebt. Iedereen kan er makkelijk en vlot mee werken en het zit snel op je muur. Je hebt zelfs geen behangtafel nodig, want de lijm breng je aan op de muur en niet op het vliesbehang zelf. Ook krimpt vliesbehang niet als je het op de lijm hebt aangebracht, vlekt het niet snel én is het eenvoudig te verwijderen zonder behangafstomer of weekmiddel.

Resultaat

Het resultaat is erg leuk geworden vind ik zelf. Ik ben met beide kamers heel blij en de kinderen zelf gelukkig ook. Voor tof vliesbehang op de kinderkamers kan ik de Kwantum echt aanraden, want ze hebben een heleboel leuke patronen voor relatief weinig geld (15 euro per rol). Welk behang we voor de kamer van Sterre en Lenthe kozen vertel ik binnenkort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here