Twee grote voordelen van TL verlichting

voordelen Tl verlichtingIedereen kent TL verlichting wel. Vroeger hingen ze bijna overal in kantoren en in scholen. Mijn klas op de basisschool hing in elk geval vol TL buizen. Soms knipperden ze, dan waren ze stuk. Tegenwoordig zien je veel minder TL verlichting. Dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat er steeds meer decoratieve lampen beschikbaar zijn. Bovendien gebruiken veel bedrijven liever LED verlichting. Overigens bestaat er tegenwoordig ook TL LED verlichting. Toch zijn er twee grote voordelen van TL verlichting die ik hieronder zal bespreken.

Lees ook: LED trapverlichting

Twee grote voordelen van TL verlichting

Ik had vroeger op mijn slaapkamer ook een TL lamp. Een witte, mooi ingepakt in een decoratieve buis. Hij hing boven mijn bureau en gaf prima licht. TL verlichting is er trouwens in verschillende lichtsoorten, van heel wit tot wat sfeervoller gelig licht. Net wat je mooi vindt. Zoals ik al aan gaf zijn er twee grote voordelen van TL verlichting.

Lange levensduur

TL verlichting gaat ontzettend lang mee. Ze hoeven bijna nooit vervangen te worden. Als het wel zo is, dan begint de lamp te knipperen. Dat heeft iedereen wel eens gezien. Je word er gek van, dus dat zul je snel genoeg regelen dan. Kies je voor TL LED verlichting, dan gaat je lamp zelfs nog langer mee. Ongeveer 30 jaar is de levensduur van zo’n TL LED lamp. De aanschafkosten liggen voor een TL lamp meestal wel iets hoger, maar als je berekent wat het per maand kost ten opzichte van een ander soort lamp, die korter mee gaat, vallen de kosten best mee.

Duurzame verlichting

TL buizen zijn dus ook ontzettend duurzaam. Welke lamp gaat nou 30 jaar mee? Daarnaast verbruiken ze weinig stroom. Je bespaart zo’n 50% op je energierekening met LED TL verlichting. Zeker in gebouwen waar lichten vaak onnodig aan zijn, bijvoorbeeld een kantoor, is TL verlichting een verantwoorde keuze. Dat geldt ook voor musea of tunnels bijvoorbeeld. Als je je ooit afvraagt waarom ze daar altijd hangen: nu weet je het. Ze gaan lang mee zonder al te veel onderhoud, en je bespaart op de energie rekening. Wat wil je nog meer als bedrijf?

tunnel tl verlichting

Vorig artikelKrijgen we weer een warme zomer? Zo bereid je jouw huis hier alvast op voor!
Volgend artikelCarrot Cake, de lekkerste ooit!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in