Welke fiets kies je voor een tiener?

Sterre moet een nieuwe fiets. Eigenlijk best oneerlijk, want zij krijgt altijd de nieuwe fietsen. Zo gaat dat in een gezin met 4. De fietsen schuiven steeds door naar de volgende en de oudste krijgt een nieuwe fiets. Afgelopen zomer is de fiets van Sterre, die voor haar echt te klein was, doorgeschoven naar Yuren. De fiets van Yuren is nu naar Lenthe, die inmiddels ook goed kan fietsen. Voor Sterre zijn we dus op zoek naar een nieuwe.

Overwegingen

Maar welke? Ik vind het best lastig kiezen. Ze is inmiddels ruim 10 jaar. Fietsen doet ze, sinds we verhuisd zijn, niet zoveel. Maar dat gaat ze straks misschien meer doen? Als ze hier gaat sporten, en helemaal als ze over twee jaar naar de middelbare school gaat. Aan de andere kant groeit ze de komende 2 jaar misschien wel zo hard, dat ze dan weer een nieuwe fiets nodig heeft. Dus waar kiezen we dan voor? Wordt het een achteruittraprem, of toch eentje met handremmen? Gaan we voor versnellingen, of toch nog niet? Wil ze zo’n hippe fiets met een fietskrat voor haar tas, of houden we het simpel en basic? En het formaat vind ik ook zo’n dingetje…

Goede uitleg

Op Bikester.nl vond ik een goede uitleg. Zij hebben schoolfietsen of jeugdfietsen die geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd van 9-15 jaar. Een prima overgangsfiets voor we voor een “volwassen” fiets kiezen. Dit is dus precies wat wij zoeken voor Sterre. Nu moeten we alleen nog kiezen of we voor een basic model gaan of voor een trendy fiets. Een mountainbike is sportief, maar ik weet niet of dat iets is voor Sterre. Ik heb nu 2 witte modellen op het oog, die ik mooi vindt. Wit kan namelijk ook weer prima doorgeschoven naar de volgende. Deze fietsen hebben beide wel versnellingen en handremmen trouwens.

Kinderfietsen

Bij Bikester.nl hebben ze trouwens ook mooie kinderfietsen. Ik weet namelijk niet zeker of alles wat we nu hebben nog naar Fee door geschoven kan worden. Wij hebben 2 fietsen zelf al tweedehands gekocht, en je ziet toch dat ze na 3 kinderen misschien niet meer naar nummer 4 kunnen. Of ze hebben een flinke opknapbeurt nodig.

Wat voor fiets hebben jullie tieners?

Vorig artikelZindelijkheidstraining, zo werkte het hier
Volgend artikel10 tips om je stofwisseling te stimuleren en waarom dat dus niet werkt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in