Welke voeding kies je na borstvoeding?

geiten kabritaIedereen die mijn blog al een aantal jaren volgt, weet dat ik groot fan ben van borstvoeding. Ik heb Sterre 2 jaar en 8 maanden borstvoeding gegeven, Yuren zelfs ruim 4 jaar en Lenthe 2,5 jaar. Mijn zwangerschappen zorgden ervoor dat de melkproductie stopte, en zo stopte dus ook het voeden.

Hoewel ik borstvoeding altijd erg promoot, oordeel ik niet over vrouwen die, om wat voor reden dan ook, een andere keuze maken. Sommige vrouwen beginnen er helemaal niet aan, andere vrouwen wel, maar zij stoppen omdat dit voor hen op dat moment als de beste keuze voelt.

Wat of wanneer je ook kiest, ooit komt er een moment dat het voeden voorbij gaat. En dan schakel je over naar andere voeding en ander drinken. Als je kindje nog klein is, drinkt het nog veelal melk. Is je kindje wat groter, dan kun je melk afwisselen met water en vruchtensap.

Zelf bleek ik als kind allergisch voor koemelk. Ik kreeg er buikpijn van. Dit werd pas ontdekt toen ik 14 was. Ik schakelde over op geitenmelk, en werd een puber zonder buikpijn. Ik weet dat er gezegd wordt dat koemelk en geitenmelk veel op elkaar lijken. Sommige kinderen die allergisch zijn voor koemelk, zijn dat ook voor geitenmelk. Maar lang niet alle kindjes!

De keuze voor geitenmelk op het moment dat je stopt met borstvoeding, kan een hele goede keuze zijn. Geitenmelk heeft namelijk enorm veel voordelen. Geitenmelk staat bekend als een zachte melk; het is van nature licht verteerbaar, rijk aan vitamines en mineralen, en mild van smaak. Door de unieke vet- en eiwitsamenstelling van geitenmelk vormt zich een zachte voedselmassa in de maag die snel verteerd en eenvoudig kan worden opgenomen. Bovendien blijkt uit de praktijk dat geitenmelk hierdoor een alternatief kan zijn voor mensen die niet allergisch zijn, maar koemelk toch slecht kunnen verdragen. Mensen zijn vaak aangenaam verrast als ze Nederlandse geitenmelk mogen proeven; de smaak scheelt niet veel van de smaak van koemelk en wordt omschreven als mild, licht, fris, prettig en puur.

kabrita babyvoeding

Om zeker te zijn dat je kleintje alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt is het belangrijk een volwaardige babyvoeding te gebruiken. Geitenmelk is van nature rijk aan belangrijke voedingsstoffen, maar er zijn ook een aantal nutriënten die onvoldoende voorkomen in geitenmelk, zoals foliumzuur. In Kabrita babyvoeding worden deze nutriënten aangevuld tot de optimale hoeveelheid ter ondersteuning van een gezonde groei en ontwikkeling van je kleintje.

Kabrita is te koop via de apotheek, Etos of online via de Kabritawebshop.

geiten van kabrita

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelMijn favoriete warme wintertruien & vesten
Volgend artikelWat gaat op je verlanglijst als je zwanger bent?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in