Wijnwoensdag: All we need is zon & rosé!

du SUD roseWeet je waar ik heel gelukkig van word in de zomer? Zon en rosé. Veel meer heb ik niet nodig. Ik kan intens genieten van een fris glas rosé op mijn eigen terras. Een fijn tijdschrift erbij, iets te knabbelen. Heerlijk.

Ik ben niet honkvast. Sommige mensen willen altijd hetzelfde merk. Zoals mijn Maik. Hij eet maar één soort mayonaise. De rest vindt hij vies. Ik niet. Ik lust alle mayonaise. Tuurlijk proef ik verschil. Dat vind ik juist leuk.

Dat geldt ook voor wijn. De charme van rosé vind ik het verschil in smaak. Soms heel subtiel. Soms duidelijk. Wijn drinken gaat niet alleen om de smaak. Het is een totaalbeleving. Het glas, de kleur, de geur, het etiket, wat je er bij eet, de sfeer, de zon. Die ingrediënten samen geven de smaakexplosie. Mmmm.

Op een mooie, zonnige dag dronk ik Du SUD. De flessen, glinsterend in de zon, deden me al vanaf ‘s morgens hunkeren naar een koel glas zomerwijn. Ik kon de klok wel vooruit kijken. Ik drink geen wijn voor half 4. Echt niet.

Toen het eenmaal zover was, pakte ik een kristallen glas uit de kast. Ik schonk de helder-roze, verkoelende vloeistof in. Pakte het glas op. Nam de Flair mee. Streek neer op onze steigerhouten loungebank in de zon. De kinderen speelden buiten. Het was alleen ik, de Flair en mijn glas rosé. Ik nam een slok en genoot. Intens. Een gevoel wat elke moeder die van wijn houdt zal herkennen. Heel even een paar minuten voor jezelf met een goed glas wijn.

Dat gevoel, die sfeer, de smaak. Die zijn nu onlosmakelijk verbonden met Du SUD rosé. Zo gaat dat. Ik heb nog een fles. Alleen de gedachte daaraan brengt me terug naar dat moment.

Wil jij ook een Du SUD moment beleven? Je koopt deze heerlijke droge lichtroze rosé eenvoudig online voor de schappelijke prijs van €7,00. Ook heel leuk als cadeau!

dusus-rose

Vorig artikelHoe werkt de Baby Susher?
Volgend artikelMeer graphic prints: allemaal driehoekjes
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in