Dat wil ik ook proberen: Koopeenkoe!

Koop een koe punt nl. Overal kwam het opeens voorbij, heb jij het ook gezien? Koopeenkoe staat voor goed en traceerbaar rundvlees van een blije koe. Een koe die heeft geleefd bij een fijne boer en die lekker heeft gegraasd van groen gras. Een heerlijk idee en het concept spreekt mij zeker aan. Wij eten thuis niet heel veel vlees, en áls er dan een stukje vlees op mijn bord ligt, word ik wel blij als dat van een blije koe is. Win-win, zeg maar.

Wij bestelden een bbq proefpakket en dat werd netjes op de afgesproken dag en tijd thuis bezorgd. Tussen bestellen en bezorgen van het vlees zit trouwens maximaal 4 weken. Je ontvangt in deze periode wel een aantal mailtjes, waarin je op de hoogte wordt gehouden van de verkoop van ‘jouw’ koe. Wanneer is deze geslacht? Wanneer gerijpt en wanneer wordt de koe uitgeleverd? Drie weken voor de leverdatum weet je al exact op welke dag je pakket komt.

Afijn, zoals gezegd kwam het pakket op tijd. Het diepgevroren vlees zat verpakt in een grote witte doos en, je mag het gerust weten, ik vond het wel even slikken, zo’n doos vol met vlees. Best confronterend.

IMG_1450

Omdat het vlees diepgevroren is, moet je het tijdig ontdooien. Hou hierbij in de gaten dat je het vlees in de koelkast, op een afgedekt bord, ontdooit. Zo krijgen bacteriën geen kans en blijft het vlees sappig. Tijdens het ontdooien komt vleessap vrij en dat heeft wel wat weg van bloed. Ik vond het niet echt een heel smakelijk gezicht. Spoel na het ontdooien het vlees goed af en dep het droog. En dan kan de bbq aan! Het eerste wat we hebben gebakken waren de hamburgers en het moet worden gezegd, het was echt heel lekker vlees, sappig en heel smaakvol kwamen de burgers van de bbq af.

IMG_1516

Ben benieuwd hoe het rest van het barbecue pakket gaat smaken. Eerst maar weer eens lekker weer!

Banner-gesponsord-product

 

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #78
Volgend artikelHet magische verstoppertjesbos
Heleen Ravenhorst
Helaas is Heleen op 2 december 2018 overleden aan de gevolgen van longkanker. Wij laten de vele blogs die zij voor ons geschreven heeft voorlopig online staan. Heleen was moeder van 3 en een bonuszoon. Zij woonde op het mooie Goeree Overflakkee en werkte in de communicatie bij een baas. Ook was ze druk met haar eigen marketing & communicatiebedrijf Signaalgroen. Zij werd blij van de zon, het strand, een goed glas witte wijn, hardlopen, fietsen door mooi landschap en op vakantie gaan met de camper naar Spanje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in