Over ons

Judith & Maikel van Wijk

In 2007 werd ik mama. Ik las alles wat los en vast zat op het internet over mama zijn en mama worden. Dat vond ik toen leuk. Het werd het begin van Hip & Hot. Vol met dingen die newborn mama’s en mama’s to be geweldig vinden.

Een hoop poepluiers en slapeloze nachten later realiseerde ik het me ineens.

Oh ja…. Ik was ook nog gewoon vrouw. Helemaal vergeten! Oeps…

Ik keek Maikel diep in de ogen en zag het. Oh ja… Hij was ook nog gewoon man. Mìjn leuke man!

Dus. Daar moesten we iets mee. We besloten vanaf dat moment om regelmatig een nachtje samen weg te gaan. Even geen papa en mama zijn en gewoon genieten van andere leuke dingen. Naar het theater. Uit eten. Een nachtje in een fijn hotel. Een mooie boswandeling. Winkelen. Een stedentrip. Een concert. Lekker samen of met vrienden. We kunnen het iedereen aanraden.

Als we thuis opa & oma aflossen, voelen we ons opgeladen. We kunnen de pittige nachten, driftbuien, poepluiers en andere kinderprobleempjes weer prima aan. Als de tijd het toelaat doen we in de avonduren leuke dingen hoor. Soms met een vriend of vriendin. Sporten. Een filmpje pakken. Even lekker webshoppen (om vervolgens weer mega-spijt te hebben als we teveel geld uitgeven). Maar hee. Soms heb je dat gewoon nodig.

We zijn papa en mama. Maar ook gewoon man en vrouw.
Herken jij dit? Dan zit je hier goed. Hip & Hot blogazine gaat over wat hip en hot is. Voor papa’s en mama’s én voor mannen en vrouwen. Samen met een geweldig team van bloggers vinden wij voor jou alles wat leuk is in het leven. Om te doen. Om te kopen. Om te dragen. Om te maken. Om naartoe te gaan. Om te lezen. Dat soort dingen.

Judith in ‘t kort
Vrouw, 42, mama van Sterre (2007), Yuren (2010) Lenthe (2012) en Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

Maikel in ‘t kort
Man, 47, papa van dezelfde 4 kinderen, beetje kalend (al geaccepteerd), verliest soms zijn geduld als de kindjes niet luisteren (ik geef het toe), gadgetfreak (stond uren in de rij voor de allereerste iPhone), leest alleen tijdschriften (voor boeken geen geduld), kan snel schakelen (als iemand iets zegt heeft hij het al opgezocht), webdesigner (gek op WordPress), loopt hard (ongeveer één keer per maand), droomt van een eigen Bed & Breakfast in een warm land (maar heeft onvoldoende budget om zoiets te kopen), is praktisch ingesteld (en doet daarom de boodschappen) en is een doorzetter.

PS: Waarom een blogazine en niet gewoon een blog?

We zijn meer zijn dan een blog. Wat wij publiceren, komt dicht in de buurt van artikelen uit een lifestyle magazine. Daarom dus.

 

Fotografie: Stefan Segers