Fresh! Een app over groente en fruit

fresh appKijk, wat een meloen of een appel is weten de meeste kinderen wel. Maar een aubergine of een rode peper wordt al wat lastiger. En als je dan ook nog gaan vragen wat aan de boom groeit of wat je in de lente plukt moeten ze pas echt gaan nadenken. Fresh is een app die kinderen alles leert over groenten en fruit. Niet alleen het herkennen op uiterlijk, maar ook belangrijke weetjes om ze in een bepaalde categorie in te delen. Welk fruit heeft een pit? Wat smaakt bitter? En je weet, wat de boer niet kent eet ie niet, dus kinderen die alles over groente en fruit weten, zullen het misschien ook sneller gaan eten! Immers, als je een spelletje speelt over bosuitjes, ben je misschien ook nieuwsgierig hoe dat dan smaakt…

De app Fresh download je in de app store voor €1,79 en is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 5 jaar. Al vind Yuren van ruim 3 het ook al erg leuk om de groente en fruitsoorten te herkennen.

fresh app 4 spellen

Vorig artikelCartelleke
Volgend artikelMiss Chaos
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.