Kakadu National Park bezoeken

waterval zwemmenHet is alweer een aantal jaren geleden dat ik Kakadu National Park bezocht, maar ik ben er nog steeds van onder de indruk. Wat een prachtige plek op aarde is dat! Heet, vochtig en vol met de beroemde Australische vliegen, maar die natuur is werkelijk wonderlijk. Je moet er natuurlijk wel een stukje voor in het vliegtuig, maar dan heb je ook wat. In deze blog vertel ik alles over Kakadu National Park bezoeken.

Kakadu National Park bezoeken

Als je het plan hebt om Kakadu National Park te bezoeken, dan begint dit natuurlijk met het bepalen van de beste tijd om te gaan. Ik ben zelf in november geweest, en dat is al een beetje op het randje. Van december tot en met mei is het namelijk regenseizoen. Naast het feit dat er dan flinke regenbuien kunnen zijn, kunnen ook bepaalde wegen zo overstromen dat ze dicht gaan. Dit betekent dat je dus kans loopt niet alles te kunnen zien wat je graag wil. De beste tijd om te gaan is dan ook juni tot en met november. De temperatuur is dan ook net iets lager dan in de andere maanden (maar nog steeds rond de 25 graden en heel vochtig).

Kakadu National Park bezoeken

Vliegen op Australië

Je kunt natuurlijk zelf bepalen of je de vlucht los boekt of via een reisorganisatie. Voor mij was Kakadu destijds onderdeel van een hele lange reis door Australië, dus wij hebben het als losse tour geboekt via Walkabout. Gelukkig is Australië veilig en kunnen we allemaal Engels, dus je kunt alles prima zelf regelen, ook ter plekke nog. Als je Kakadu National park wil bezoeken, vlieg je het beste op Darwin. Vluchten kun je boeken via KLM of via Skyscanner en Cheaptickets zoeken naar de beste deal.

termietenheuvel

Darwin

Wanneer je uit het vliegtuig stapt, voel je direct het verschil in luchtvochtigheid en de warmte. Het valt echt als een deken over je heen, heel bizar. Boek dus ook een accommodatie met airco, dat is echt heel fijn. Desondanks kan het nog steeds allemaal heel vochtig aanvoelen in de hotelkamer. Darwin is een niet al te grote stad, met een leuk winkelcentrum en een mooi strand. Daar moet je trouwens wel oppassen, want er zitten krokodillen. Niet gaan zwemmen dus! Daar word je gelukkig door borden genoeg voor gewaarschuwd.

Pas op krokodillen

Kakadu National Park tours

Het is verstandig om Kakadu National Park met een georganiseerde tour te bezoeken, omdat er behoorlijk wat gevaar schuilt in het park. Denk aan krokodillen en gevaarlijke slangen en spinnen. En ja, die hebben wij ook daadwerkelijk gezien, dus denk er niet te licht over. Laat je dus goed voorlichten en neem iemand mee die de juiste expertise heeft. Ik boek vaak mijn tours vooraf online via GetYouGuide, maar in Darwin zelf kun je ze ook boeken via het Tourist Office.

tenten camping kakadu

Combinatie Kakadu National Park en Lichtfield National Park

Kakadu National Park bezoeken is geweldig mooi, maar Kakadu is vrij droog en gevaarlijk ivm de krokodillen. Even afkoelen in een meertje is er dus niet bij, dat kun je met je leven bekopen. Gelukkig ligt in de buurt Litchfield National Park en daar zijn diverse watervallen waar je een duik kunt nemen. Een goeie tip is dus om een combinatie tour te maken, waarbij je eerst een paar dagen in Kakadu verblijft en afsluit met een dag in Litchfield National Park om nog even te genieten van de paradijselijke views en de zwemmen bij watervallen.

lotus bloem australie

Wat is er te doen in Kakadu National Park?

Als je met een tour mee gaat, kom je langs alle bezienswaardigheden die de moeite waard zijn in Kakadu National Park. Zo maak je een boottocht over Yellow Waters waar je kunt genieten van de prachtige waterlelies en op zoek gaat naar krokodillen in het wild. Handen binnen boord houden dus! Verder bezoek je ook Nourlangie Rock en Ubirr Rock, waar je kunt zien hoe de aboriginals leefden en zelfs grottekeningen kunt aanschouwen. Het Bowali Visitor Centre is prachtig om meer te leren over de cultuur van de Aboriginals. Natuurlijk wordt ook het Nabad Lookout met een geweldig uitzicht over de omgeving en Arnhem Land niet overgeslagen. De watervallen Gubara Springs en/of Gunlom Falls worden ook aangedaan. Tot slot loop je nog naar de top van de Nawurlandja voor een geweldig uitzicht en maak je een boottocht in Katherine Gorge. Onderweg kom je enorme termietenheuvels tegen. Slapen doe je in een tent op de camping of in een motel, net wat je er voor over hebt qua budget. Wij hebben gewoon in een tent geslapen en dat was eigenlijk prima, al heb je natuurlijk niet je eigen sanitair. Wel zie je ‘s morgens vaak wallaby’s rond je tent huppelen, das ook wat waard!

wallaby uit je hand eten

Genieten in Lichtfield National Park

Kakadu National Park bezoeken is een mooi avontuur, maar Litchfield National Park is puur genieten. Denk aan watervallen, kabbelende beekjes en ruige zandsteenrotsen. Ontdek kathedraal en magnetische termiethellingen en zwem, wandelen en verken Florence en Wangi Falls (afhankelijk van waterval) en Buley Rockhole. Je kunt Litchfield in één of twee dagen bezoeken. Wij vonden één dag eigenlijk te kort, dus als je de tijd hebt zou ik voor twee dagen gaan…

Katherine Gorge

Australië is prachtig!

Natuurlijk is Kakadu National Park bezoeken een echte must als je in Australië bent, ik vond het één van de mooiste avonturen die ik me van deze reis herinner. Maar, Australië is echt prachtig, en met alleen Kakadu National Park ben je er echt niet. Ben je benieuwd naar onze hele route? Dan kun je die hier vinden. Wij hebben ruim 2 maanden door Australië getrokken en eigenlijk was dat nog te kort. Wij hadden geen tijd meer voor het stuk aan de Westkust, van Perth naar Broome. Daar liggen bijvoorbeeld de Kimberley’s en Zebra Rock Mine en die had ik graag nog gezien! Check trouwens de krokodil hieronder in de foto, zie je hem?

Krokodil gespot in Kakadu National Park

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Tour Kakadu National Park
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelGevulde courgette uit de oven
Volgend artikelEen natuurlijke zwemvijver in je tuin
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in