Gevulde courgette uit de oven

gevulde courgette met pijnboompitten citroen pestoGevulde courgette uit de oven. Dat aten wij vanavond. En hoewel de kinderen gruwelen van courgette, ging het toch aardig op. Natuurlijk wel pas na het standaard gezeur. Gelukkig gaven ze toe: het was eigenlijk best lekker. Het recept? Dat ga ik je hieronder vertellen!

Gevulde courgette uit de oven

Dit recept voor gevulde courgette uit de oven is een vegetarisch recept. Dat maakt het bij uitstek geschikt voor iedereen die wat minder vlees wil eten, maar toch iets lekkers op tafel wil zetten. Het moet in totaal ongeveer een half uurtje in de oven en je bent ongeveer een half uur bezig met de voorbereiding. Houd daar dus rekening mee als je het op een doordeweekse dag maakt.

Wat heb je nodig?

Het recept voor gevulde courgette uit de oven is niet zo ingewikkeld. Je hebt geen heel bijzondere ingrediënten nodig, alles is gewoon verkrijgbaar in de supermarkt. Het is ook geen duur gerecht, op de pijnboompitjes na dan. Die zou je eventueel ook weg kunnen laten, al vind ik dat wel echt minder lekker. Het recept is voor 6 personen. Je hebt nodig:

  • per persoon 1 courgette (voor de kinderen kun je ook een halve doen)
  • cherry tomaatjes
  • oud brood, 1 boterham per persoon, met de staafmixer verkruimeld
  • 2 eieren, geklopt
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte kaas, 1 zakje
  • 1 citroen
  • gedroogde of verse oregano
  • olijfolie
  • 75 gram pijnboompitten

gevulde courgette uit de oven

Zo maak je het

Voor je aan de slag gaat met dit recept voor gevulde courgette uit de oven, verwarm je de oven voor op 220 graden. Snijd de courgettes door midden, hol ze uit (bewaar het vruchtvlees) en leg ze met de platte kant naar beneden (schil naar boven) op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bak ongeveer 15 minuten in de oven. Ondertussen doe je het vruchtvlees van de courgette in een kom. Gooi er de opgeklopte eieren bij, de kaas, het broodkruim en het teentje knoflook. Snijd de cherrytomaatjes in vieren en doe die er ook doorheen. Tot slot doe je er wat peper en zout naar smaak in. Als de courgettes klaar zijn, haal je ze uit de oven en vul je ze met het mengsel. Zet ze nu terug in de oven voor 15 minuten op 220 graden, maar dan met de kant met de schil naar onderen.

courgettes gaan de oven in

De pijnboompitten citroen pesto

Voor wat extra smaak aan dit gerecht, kun je er een pijnboompitten citroen pesto bij serveren. Voor ons maakte dat het gerecht extra lekker. Doe de pijnboompitten met citroenrasp, citroensap, olijfolie, peper, zout en gedroogde of verse oregano in een vijzel. Heb je geen vijzel, dan kan het ook met de staafmixer. Maal de pesto fijn en serveer in een los bakje met een schijfje citroen.

zelf pesto maken met een vijzel

Serveren van de gevulde courgettes uit de oven

Als de kaas gesmolten is en het ei gestold is de gevulde courgette uit de oven klaar. Haal ze uit de oven en leg op een wit bord. Doe een klein bakje met pijnboompitten citroen pesto erbij en serveer dit heerlijke vegetarische gerecht meteen. Eventueel kun je er los nog wat sneetjes brood met boter bij serveren.

Meer vegetarische recepten nodig? Laat je dan inspireren door mijn artisjoktaart met kaas en spinazie of één van de andere recepten die online staan.

gevulde courgette uit de oven

Beoordeling
recipe image
Naam recept
Gevulde courgettes uit de oven
Naam beoordeler
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Vorig artikelDelft Fringe Festival is dit jaar uitgebreid met Fringe 4 Kids!
Volgend artikelKakadu National Park bezoeken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in