Trend: roadtrippen met het gezin

Ik kwam er laatst achter dat er een trend aan het ontstaan is als het gaat om familievakanties. Waar vroeger gezinnen met de auto naar Zuid-Frankrijk reden, om daar 2 weken lang op dezelfde camping te bivakkeren met hun kroost, zie je nu een geheel andere beweging ontstaan: roadtrippen met het gezin! Heel eerlijk gezegd: wij deden dat altijd al. Ik hou namelijk van verandering, no way dus dat ik 2 weken met de tent op dezelfde camping blijf. Ik houd zelfs van verandering van accommodatie. In deze blog vertel ik je er alles over.

Verandering van accommodatie

Zoals gezegd, ik hou van verandering. Zo kampeerden wij eens in Le Marche, een prachtige streek in Italië. We gingen eigenlijk van luxe naar steeds minder luxe: eerst een prachtig huis met enorme tuin, daarna een stacaravan en we eindigden in de tent. Op drie verschillende plekken dus. We sleepten de kinderen zelfs mee door bloedheet Venetië (en Maik maar sjouwen met de buggy). We hadden een topvakantie. De kinderen moesten af en toe wel wennen aan de nieuwe plek, maar eigenlijk pasten ze zich heel gemakkelijk aan. Geen reden dus om het niet te doen!

Fly & Drive

Aangezien het weer in de zomer de laatste jaren nogal onzeker en wisselvallig was, is een Fly & Drive dus helemaal geen gek idee. Wie denkt dat je dan toch wel zeker 2 weken op dezelfde plek moet zitten heeft het mis: lang leven de huurauto! Wij huurden bijvoorbeeld laatst in Athene een Sunny Cars auto en dat is ons zo goed bevallen, dat we dit voor komend jaar met de kinderen nog eens gaan overdoen. De auto geeft je namelijk zoveel vrijheid. In plaats van alleen Athene zien, hebben we juist ook heel veel moois van Griekenland buiten de grote stad gezien. Denk bijvoorbeeld aan de Meteora en het paradijselijke Lake Vouligameni.

Trend: roadtrippen met het gezin

Rondtrekken met je gezin is dus de nieuwe trend. Je ziet dan namelijk zoveel meer dan dat je hele dagen in het zwembad van de camping hangt. Bovendien leren kinderen ontzettend veel van roadtrippen. Ze doen steeds weer nieuwe ervaringen op en leren heel veel van de cultuur en natuur. Veel meer dan wanneer elke dag er hetzelfde uitziet (eat, beach/swimming pool, sleep, repeat).

Sunny Cars

Wij huren dus via Sunny Cars, simpelweg omdat er geen addertjes onder het gras zitten, what you see is what you get en ALLES is geregeld. Ze hebben een handige all-in formule en verschillende servicepakketten. Hoewel Spanje het meest populaire vakantieland is, gevolgd door Griekenland, kun je in maarliefst 120 landen via Sunny Cars een zorgeloze huurauto regelen. Dat wil zeggen: alle verzekeringen zijn geregeld, als je schade hebt wordt alles kosteloos en simpel afgehandeld en je uitgaven zijn vooraf overzichtelijk. Geen verborgen kosten dus!

Nog meer trends over huurauto’s en vakanties voor gezinnen lezen?

Ik werd verrast door het Sunny Cars trendrapport met allerlei leuke weetjes over de nieuwste trends mbt autohuur en hoe Nederlanders hun vakanties vieren. Ik vond het superleuk om te lezen, vooral hoeveel procent van de Nederlanders op de bonnefooi vertrekken, dus zonder een accommodatie te boeken, hoeveel verschillende plekken ze aandoen, wat de meeste landen zijn waarin auto’s worden gehuurd en vooral ook wat de grootste huurauto-irritaties zijn 🙂

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sunny Cars 

Vorig artikelShoppen met korting, bij Roos & Tijn!
Volgend artikelWaarom ik het jammer vind dat ik nooit meer hoef te bevallen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in