Voordelen van rolgordijnen

voordelen rolgordijnenAls je nieuwe raambekleding nodig hebt, zijn er diverse mogelijkheden. Je kunt kiezen voor plissé gordijnen, voor lamellen of overgordijnen. Vroeger was er veel minder keus en nam eigenlijk iedereen rolgordijnen of overgordijnen. Tegenwoordig worden rolgordijnen vaak vergeten. Dat is zonde, want er zijn allerlei redenen om er juist wel voor de kiezen. Daarom in deze blog: de voordelen van rolgordijnen.

Voordelen van rolgordijnen

Een heel groot voordeel van rolgordijnen is dat ze eigenlijk op elk vierkant of rechthoekig raam passen. Als je een rond raam hebt, dan kun je er niet voor kiezen, maar dat komt niet zo heel vaak voor, ronde ramen. Misschien op een woonboot. Het is echt een traditioneel product wat al heel ver is doorontwikkeld.

Duo rolgordijnen

Rolgordijnen zijn er voor alle wensen en smaken. De nieuwste trend in rolgordijnen zijn de duo rolgordijnen. Dit is eigenlijk best iets bijzonders. Het duo rolgordijn bestaat uit twee verschillende lagen stof (transparant en ondoorzichtig textiel) die je over elkaar of zelfs onder elkaar kunt schuiven. Zo kunt je heel goed spelen met licht. Ze zijn er in allerlei kleurstellingen en passen in ieder interieur. Duo rolgordijnen zijn hierdoor niet alleen sfeervol, maar ook praktisch en tijdloos. Mede door de veelzijdigheid zijn ze momenteel enorm populair en hip.

duo rolgordijn

Goed combineren met overgordijnen

Vind je een rolgordijn alleen toch wat te kil, dan kun je ze prima combineren met overgordijnen. De rolgordijnen worden namelijk in het raam gehangen, de overgordijnen vallen er overheen. Zo creëer je net even wat meer warmte en sfeer. Kies je bijvoorbeeld in een slaapkamer voor rolgordijnen in combinatie met overgordijnen, dan kun je lichte overgordijnen nemen en verduisterende rolgordijnen, om te zorgen dat het voldoende donker wordt ‘s nachts.

Rolgordijnen kunnen overal

Een rolgordijn kan in iedere ruimte bevestigd worden, zelfs in de badkamer. Je moet dan wel kiezen voor een speciale soort die tegen vocht kan, maar ook die zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kun je steeds iets vinden dat geschikt is voor jouw huis en je interieur. Want de sfeer die je neerzet is minstens zo belangrijk.

Dakramen en draai-kiepramen

Heb je een dakraam of een draai-kiepraam en denk je nu: maar dààr is vast geen rolgordijn voor? Mis! Ook voor deze bijzondere ramen zijn oplossingen en mogelijkheden. Een specialist in rolgordijnen kan je er alles over vertellen als je dat nodig hebt. Je kunt dan alsnog je raam open doen, terwijl je gordijn dicht is. Handig toch? Hopelijk heb je nu genoeg voordelen van rolgordijnen en durf je er weer voor te kiezen!

rolgordijn duo

Vorig artikelOnze ervaring met Hallingdal Feriepark in Ål, nabij Geilo
Volgend artikelOnze ervaring met camping Terme Catez in Slovenië
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in