Kies voor een hippe tuin bij je woning

Kies voor een hippe tuin bij je woningBesteed aan de inrichting van de tuin bij je woning net zoveel aandacht, als aan het interieur in de woon- en bijvoorbeeld slaapkamer. De tuin vormt een belangrijke ruimte, daar je hier een groot deel van de zomermaanden geniet van het mooie weer! Je vindt er de rust en ruimte die je na een lange werkdag zoekt, je ziet er je kinderen het buitenleven spelenderwijs ontdekken, ontsteekt er de barbecue voor een gezellige avond met vrienden aan je tuinset voor 8 personen, enzovoorts. In de praktijk blijkt dat het soms best uitdagend is om de tuin op een gezellige, huiselijke wijze in te richten. Hoe voorzie je het terras van kleur? Op welke manier combineer je verschillende planten en struiken met elkaar? Enzovoorts. In dit artikel helpen we je op weg! 

Op zoek naar hippe tuinmeubelen voor op je terras

en goede eerste stap bij het opknappen van de bestaande tuin is het vervangen van de tuinmeubelen. Kies bijvoorbeeld voor een moderne wicker tuinset, welke lang mooi blijft en daarbij nauwelijks onderhoud vergt. De afgelopen jaren heeft wicker als materiaal sterk aan populariteit gewonnen. Het is een goed alternatief voor de authentieke houten tuinset. Hoewel het hout goed past bij het natuurlijke karakter van tuinen, zal dit jaarlijks onderhouden moeten worden om houtrot en houtworm tegen te gaan. Niet iedereen heeft er de tijd en puf voor. 

Tip: kijk ook eens naar een aluminium loungebank voor in de tuin. Het is een goed, duurzaam alternatief voor de wicker tuinset. Ook aluminium gaat lang mee en heeft maar weinig onderhoud nodig. 

Borders inrichten met wintergroene planten

Kies bij het vullen van de borders in de tuin voor planten en heesters die op verschillende momenten in het jaar bloeien. Zo is de tuin niet alleen in het voorjaar en de zomer het bekijken waard, maar bijvoorbeeld ook in het najaar. Neem bijvoorbeeld de hortensia; een eenvoudig te onderhouden plant, die een groot deel van het jaar mooi is. Let ook op de winterhardheid van de verschillende soorten groen. Winterharde planten zijn meerjarig, zelfs wanneer het in de wintermaanden vriest. De beste keuze voor een groene tuin in de winter is een wintergroene heester; deze heesters verliezen hun blad niet wanneer het buiten afkoelt. 

Tip: combineer de vaste planten in de borders van je tuin met een aantal eenjarige planten in de bloempotten op het terras. Het geeft het terras kleur! Denk aan violen en geraniums. 

Vorig artikelVakantie in maart
Volgend artikelOvernachten op Mallorca, van goedkoop naar luxe
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in