MobileMobile
Home Winkel Creatief Stockmar bijenwaskrijtjes

Stockmar bijenwaskrijtjes

 20.95

Uitverkocht

Artikelnummer: 73669 Categorie:

Beschrijving

Stockmar bijenwaskrijtjes in de kleuren: karmijnrood, vermiljoen, oranje, goudgeel, citroengeel, geelgroen, groen, blauwgroen, blauw, ultramarijnblauw, blauwviolet, roodviolet, roodbruin, geelbruin, zwart & wit. Deze bijenwasstifjtes worden geleverd in een mooi blauw blik. Het blik bevat 16 stiften met een lengte van: 83 mm, diam. 12 mm. Er zit een schraper bij om effecten in de bijenwaskrijt op het papier te kunnen maken.

Stockmar bijenwaskrijtjes dragen bij aan de zintuigelijke ontwikkeling

Deze Stockmar bijenwaskrijtjes worden al jaren gebruikt door pedagogen, met name op Vrije Scholen. Dat is natuurlijk niet voor niets, Stockmar staat voor goede kwaliteit en heldere kleuren. Dit zorgt er weer voor dat kinderen plezier in het kleuren en tekenen krijgen en houden. Goede materialen zijn essentieel als het gaat om motivatie bij kinderen om creatief bezig te zijn.

  • de harmonieuze kleuren werken positief op het gezichtsvermogen
  • de natuurlijke geur van bijenwas is weldadig voor de reuk
  • de transparantie van de kleuren appelleert aan de levenszin
  • de aangename producteigenschappen, zoals de vorm en textuur, bevorderen de tastzin
  • het vormtekenen draagt bij aan de motorische ontwikkeling

Toepassingsmogelijkheden Stockmar krijtjes

De waskrijtjes hebben geen toegevoegde vulstoffen. Ze hebben wel bijzonder veel kleurpigment, die de volledige helderheid door de transparante bijenwas ontvouwen. Het waskrijt kan als dekkende kleur worden gebruikt, lazerend, over en door elkaar heen, krassen en schrapen, maar ook smelten. Met deze bijenwaskrijtjes krijgt je kind heel sprekende en levendige tekeningen. Zeker wanneer je het combineert met aquarelverf. Er ontstaat een bijzonder effect, omdat het vette waskrijt de verfkleur niet opneemt. Je kind kan eerst verven en er dan overheen met de bijenwaskrijtjes, maar het kan ook andersom. De kleuren zullen mooi helder zijn, omdat alle Stockmar producten de kleuren in harmonie laat zijn.

Tekenopdrachten

Kinderen kunnen thuis zelf aan de slag gaan met mooi papier en de bijenwasstiften. Hoe jonger ze zijn, hoe meer ze ervaring op willen doen met tekenen. Ze tekenen dan nog niet bewust, het gaat dan vooral om het zetten van een lijn, ervaren dat er kleur achter blijft op je vel papier en hoe dat dan precies gaat. Pas vanaf een jaar of 5 zullen ze gerichter gaan tekenen en kleuren.

EAN 4019365320001

Hip & Hot - blogazine