MobileMobile
Home Winkel Houten speelgoed Trigonos Family Speelhuis 79 delig

Trigonos Family Speelhuis 79 delig

 199.00

Artikelnummer: 96131 Categorie:

Beschrijving

Blue Trígonos FamilyDit nieuwe speelgoed is superleuk voor zowel thuis als op school. Met de houten stokken en verbindingsstukken maak je geweldige huisjes voor kinderen om in te spelen. Er zit een voorbeeld bij, maar het leuke is dat kinderen er direct creatief mee aan de slag gaan en hun eigen fantasie gebruiken om te bouwen. Zo werd hier al een piratenschip gemaakt en een iglo. Er zitten gekleurde doeken bij om het huis, de boot of wat ze dan ook maken, een kleurrijk dak te geven, een luifel of gewoon een tafelkleed.

Trigonos Family Speelhuis 79 delig

Trigonos Family is dus creatief bouwset om je eigen speelhuis of speeltent mee te maken. Deze set is uitgebreid en heeft de kleuren blauw, roze en turquoise . De set bestaat uit 79 delen. De hoogte van het blauwe doek opgebouwd is 82 cm. Er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar en je kunt stokken bijkopen, om steeds grotere bouwwerken te maken. 

Basiset Trigonos

Dit is dus een basisset om mee te beginnen. Je kunt de Trigonos wereld steeds verder uitbreiden. Om een bouwwerk te maken moet je de vierkante en vijfhoekige blokken samen met de stokken aan elkaar verbinden. Dit kan niet op elke manier, dus de kinderen moeten nadenken hoe ze dit zullen gaan doen. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt als educatief speelmateriaal. Ze leren er ook nog van! Er worden meerdere vaardigheden gestimuleerd, zoals de motorische ontwikkeling, samenwerking, technisch inzicht, voorbereidende rekenvaardigheden, hand-oog coördinatie en creativiteit. 

Materiaal van de Trigonos Family

De houten verbindingsstukken zijn van vurenhout gemaakt en geschikt voor kleine kinderhandjes. De stokken zijn gemaakt van beukenhout wat ze flexibel maakt, maar ook sterk. De gekleurde stoffen doeken zijn gemaakt van katoen met polyester en wasbaar op 30 graden. De set bestaat uit 79 delen: 10 blokken, 10 pentagons (vijfhoeken), 17 delen stof, 12 stokken 80 cm, 10 stokken 60 cm, 10 stokken 40 cm, 10 stokken 26 cm

Tip voor als de stokken wat stroef gaan

Het hout is onbehandeld, waardoor ze soms wat stroef in de gaten gaan. Dit is op te lossen door ze even in water te dompelen. Dan passen ze wat gemakkelijker, omdat ze hun oorspronkelijke vorm terugkrijgen. 

Waarom is Trigonos zulk waardevol speelgoed?

Trigonos is geweldig constructie materiaal dat nooit verveelt. Kinderen zullen het, net als LEGO, steeds opnieuw pakken om mee aan de slag te gaan. Ze bouwen het huis van het voorbeeld na, of verzinnen zelf creaties. De mogelijkheden zijn eindeloos! Trigonos is uit te breiden en is naast thuis ook zeer geschikt voor gebruik op school, kinderopvang. Trigonos wordt gemaakt van hout uit lokale aanplant in Spanje (Baskenland). De producten worden allemaal handgemaakt en zijn ecologisch verantwoord. Geen schadelijke stoffen dus en dit is speelgoed dat je nooit wegdoet! 

Andere suggesties…

Hip & Hot - blogazine