Home Winkel Kaarten Sprookjes Kaart Sterntaler van Marie Laure Viriot

Kaart Sterntaler van Marie Laure Viriot

 1.10

Uitverkocht

Artikelnummer: 56052 Categorieën: , , , , ,

Beschrijving

Sterrendaalders is een sprookje van de gebroeders Grimm. Het gaat over een arm meisje, dat alles wat ze heeft weggeeft (haar schoenen, haar eten en haar kleding) om anderen te helpen. Als ze echt niets meer heeft, vallen er plots gouden daalders uit de hemel en is ze rijk voor de rest van haar leven. Een mooi verhaal om aan kinderen te vertellen, de moraal is natuurlijk dat wanneer ja deelt met anderen, je zelf ook meer geluk zult hebben. De kaart Sterrendaalders van Marie Laure Viriot sluit aan bij dit sprookje. “Wie alles weggeeft, wordt pas ècht rijk!” Iets verder weg heeft het sprookje ook iets te maken met het bijgeloof dat vallende sterren een voorteken zijn van geluk. Op de kaart Sterntaler zien we een meisje dat met haar jurk de sterrendaalders vangt. Ze staat in een donker bos, wat vaak kenmerkend is voor de illustraties van Marie Laure Viriot. Om haar heen staan bosdieren, zoals een hert, een vos, een uil, een eekhoorn, een uil en haasjes.

Seizoenstafel

De kaart kun je mooi neerzetten op de seizoenstafel wanneer je over het thema sprookjes werkt. Op de kaart zie je een meisje in een wit jurkje dat naar de hemel kijkt. Uit de hemel vallen gouden daalders in een strook met licht. Het is ook leuk om de te gebruiken bij het vertellen van het sprookje. Of laat kinderen zelf een verhaal bij deze kaart vertellen of schrijven. Uiteraard is de kaart ook prachtig om in te lijsten en op te hangen tijdens de magische wintertijd van kou en kaarsjes. De afbeelding met de sterrenregen spreekt zeker tot de verbeelding.

Marie Laure Viriot

Met haar tekeningen wil Marie Laure Viriot vreugde, opwinding en welzijn overbrengen. De keuze en de artistieke samenstelling van de kleuren samen met het thema moeten de verbeelding stimuleren. Marie Laure Viriot gelooft er in dat kleuren de mens voeden en het spel van vormen en bewegingen op een plaatje de geest stimuleert. Alle elementen in een afbeelding staan in een positieve relatie tot elkaar. Vriendschap, interesse, bescherming, nieuwsgierigheid en saamhorigheid kunnen worden gepresenteerd door speciale manieren van compositie. Zeker in een samenleving waarin we steeds meer op onszelf zijn, is het vanuit een pedagogische visie belangrijk om kinderen beelden te laten zien die vrolijk zijn en vertellen over goede relaties. Op de kaarten van Marie Laure Viriot zijn, tot in het kleinste detail, samenstelling en kleur gerelateerd aan alle andere getoonde elementen.

Hip & Hot - blogazine