MobileMobile
Home Winkel Ostheimer Bomen en gras Ostheimer appelboom

Ostheimer appelboom

 14.00

Deze Ostheimer appelboom uit de collectie bomen en gras mag niet in je verzameling ontbreken! De appelboom is met de hand gemaakt en voelt prettig aan in een kinderhand. Leuk om aan te schaffen als je over het thema zomer of herfst werkt.

Uitverkocht

Artikelnummer: 54517 Categorieën: , Tags: , , , , ,

Beschrijving

Deze Ostheimer appelboom (3010) uit de collectie bomen en gras mag niet in je verzameling ontbreken! De appelboom is met de hand gemaakt en voelt prettig aan in een kinderhand. Leuk om aan te schaffen als je over het thema zomer of herfst werkt. De boom heeft namelijk 2 zijden. Aan de ene zijde staan rode appeltjes, die kun je neerzetten in de herfst. Aan de andere zijde vind je rode bloemen, die je kunt gebruiken in de zomer. De bomen zijn uiteraard ook leuk in het spel van kinderen, als ze een heel dorp bouwen of een weide met alle dieren er in. De bomen zijn heel geschikt voor de seizoenstafel! Deze appelboom is 12,5 cm groot. Er is ook een perenboom met lichte bloemen aan de andere zijde. Die boom heeft een iets andere vorm.

Creativiteit en fantasie

Ostheimer speelgoed maakt de creativiteit en de fantasie in het kind wakker. Uitgangspunt hierbij is dat het speelgoed qua materiaal en vormgeving in harmonie moet zijn met de natuur. Houten speelgoed is de tegenhanger van plastic, wat snel stuk gaat en vaak schreeuwerig oogt. De houten figuurtjes hebben zoveel speelmogelijkheden en zijn prachtig om gewoon neer te zetten. Ze nemen bovendien weinig plek in, waardoor het perfecte cadeautjes zijn. Spaar ze allemaal! Elke verjaardag een Ostheimer diertje en een kind breidt langzaam de hele collectie uit. Zo ontstaan er telkens nieuwe speelmogelijkheden. De figuurtjes zijn duurzaam en gaan een leven lang mee. Als de kinderen er mee uitgespeeld zijn, bewaar je ze voor de kleinkinderen later. Die zullen er weer net zoveel plezier van hebben.

Veilig en biologisch spelen met de Ostheimer appelboom

Uitgangspunt van Ostheimer is dat er alleen veilige producten worden gebruikt voor kinderen en de natuur. Daarom worden alle Ostheimer figuren gemaakt van hoogwaardige, biologische houtsoorten (Esdoorn, Essen of Linde) met PEFC certificering, die komen uit de directe omgeving. Daarmee is herbebossing verzekerd.
De gebruikte kleurstoffen en oliën zijn milieuvriendelijk (Öko Tex gecertificeerd). Ze voldoen daarmee aan de hoogst mogelijke eisen. De gebruikte kleuren zijn natuurkleuren, zweet- en speeksel vast en zonder chemische toevoegingen en dus volledig gifvrij. ( DIN EN 71) Aan het einde van het maakproces gaat elk figuurtje in een oliebad ter afwerking en bescherming tegen vuil en stof. De productie wordt lokaal uitbesteed. Alle producten worden door Ostheimer afgewerkt en gecontroleerd en voorzien van het label en het Ostheimer stempel, waarmee de kwaliteit wordt gegarandeerd.

Andere suggesties…

Hip & Hot - blogazine