MobileMobile
Home Winkel Kaarten Lente Kaart Hasenliebe van Marie Laure Viriot

Kaart Hasenliebe van Marie Laure Viriot

 1.10

Deze prachtige kaart met een mama haas en haar kleintjes, verstopt in haar zelfgegraven holletje zal geweldig staan op de seizoenstafel als het voorjaar komt.

Op voorraad

Beschrijving

Deze prachtige kaart met een mama haas en haar kleintjes, verstopt in haar zelfgegraven holletje zal geweldig staan op de seizoenstafel als het voorjaar komt. Kinderen kunnen er lang naar kijken, er valt namelijk vanalles te ontdekken op deze mooie afbeelding. Tel samen met de kinderen hoeveel kleine haasjes er zijn of bekijk de voorjaarsbloemen en teken ze samen na. Er zijn genoeg activiteiten te bedenken.

Marie Laure Viriot

Marie Laure Viriot is een Duitse illustratrice met een voorliefde voor Waldorf. Zij maakt prachtige illustraties die ze laat drukken op ansichtkaarten en posters. Wij hebben een deel van haar collectie kaarten ingekocht, omdat we haar techniek en tekeningen prachtig vinden. Ze zijn heel geschikt voor seizoenstafels of om in te lijsten en op te hangen. Er zijn activiteiten te bedenken rondom deze kaarten, voor thuis of op basisscholen.

Pedagogische visie

Met haar tekeningen wil Marie Laure Viriot vreugde, opwinding en welzijn overbrengen. De keuze en de artistieke samenstelling van de kleuren samen met het thema moeten de verbeelding stimuleren. Marie Laure Viriot gelooft er in dat kleuren de mens voeden en het spel van vormen en bewegingen op een plaatje de geest stimuleert. Alle elementen in een afbeelding staan in een positieve relatie tot elkaar. Vriendschap, interesse, bescherming, nieuwsgierigheid en saamhorigheid kunnen worden gepresenteerd door speciale manieren van compositie. Zeker in een samenleving waarin we steeds meer op onszelf zijn, is het vanuit een pedagogische visie belangrijk om kinderen beelden te laten zien die vrolijk zijn en vertellen over goede relaties. Op de kaarten van Marie Laure Viriot zijn, tot in het kleinste detail, samenstelling en kleur gerelateerd aan alle andere getoonde elementen.

Hip & Hot - blogazine