Wintersportkleding

wintersportjasJe gaat op wintersport, maar je trekt je wintersportkleding uit de kast en denkt: mmm, ik kan wel wat nieuws gebruiken. Of je kunt je wintersportkleding niet eens goed vinden. Je hebt het zo goed opgeborgen dat je niet meer weet waar je skibril is. Of je ontdekt ineens dat je wintersportkleding aan het verslijten is. Je kunt dan natuurlijk iets lenen, maar misschien wil je liever gewoon investeren in een nieuwe wintersportoutfit waar je weer een paar jaar mee kunt doen. In deze blog vertel ik wat je nodig hebt en doe ik wat suggesties voor betaalbare wintersportkleding.

Wat heb je nodig als je op wintersport gaat?

Als je al vaker op wintersport bent geweest dan weet je wel ongeveer wat je nodig hebt. Veiligheid en warmte staan voorop. Bij veiligheid kun je denken aan een skihelm, zonnebrandcrème en een skibril. Voor de warmte zorg je natuurlijk voor fijne skikleding.

Wintersportkleding

Het allerbelangrijkste is dat je het niet koud krijgt. Een standaard wintersportoutfit bestaat dan ook uit 3 lagen: de basislaag, de isolatielaag en de buitenlaag. De basislaag is je ondergoed, het liefst thermo ondergoed. De laag daar onder is een skipully of fleecevest voor bescherming tegen de kou. De buitenlaag moet waterdicht zijn en bestaat uit een skibroek en een skijas.

Accessoires voor de wintersport

Naast een skihelm, een skibril, een ski jas en wintersportkleding heb je natuurlijk ook en paar lekker warme sokken nodig en skihandschoenen en een muts. De meeste warmte verlies je immers via je hoofd. En op de ski’s met voetjes en handen als ijsklompen is ook niet prettig. Zorg dus dat je lekkere warme handschoenen en sokken aan je wintersportkleding toevoegt, dan wordt je wintersport nog leuker.

 

Koop nieuwe zonnebrandcrème

Naast de juiste wintersportkleding is het ook belangrijk om zonnebrandcrème mee te nemen. De zon kan veranderlijk fel schijnen, en als je lekker aan het sporten bent, heb je niet door hoe snel je verbrandt. Vergeet dat dus zeker niet om mee te nemen. Heb je nog zonnebrandcrème staan van vorig jaar, dan is het niet verstandig om dat mee te nemen. De werking verslechterd na verloop van tijd. Het is beter om nieuwe zonnebrandcrème te kopen.

Zorg voor een goede conditie

Als je niet gewend bent om te bewegen, dan zal een weekje wintersport flink kunnen tegenvallen. Het beste ga je dus een paar weken van te voren wat conditie opbouwen. Dat kan in de sportschool op de loopband, roeimachine of crosstrainer, maar je kunt ook gewoon 3 keer per week een stuk gaan wandelen. Je zal daar echt profijt van hebben, want alleen goede wintersportkleding is niet genoeg om lekker actief bezig te kunnen zijn!

Kies het juiste wintersportgebied

Hierboven heb ik uitgelegd dat goede wintersportkleding een must is als je gaat wintersporten, maar kijk van te voren ook goed naar het gebied dat je gaat bezoeken. Is dat een beetje sneeuwzeker? Hebben ze er pistes die voor jou interessant zijn? Als je een beginner bent, is het niet handig om naar een gebied te gaan waar bijna alleen maar zwarte pistes gaat. Maar andersom werkt ook niet, als de pistes te makkelijk zijn ga je je vervelen.

Tot slot

Doe voorzichtig, denk goed na wat je doet en neem geen onnodige risico’s. Dat begint met de juiste wintersportkleding, zonnebrandcrème en een skibril en helm, maar ga ook niet zomaar off piste skiien of rare kunsten uithalen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je wil natuurlijk wel heelhuids thuiskomen!

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
wintersportkleding
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelBelastingaangifte 2019: laat je niet verrassen!
Volgend artikelSieraden voor je bruiloft
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in