Barranco de Las Vacas, een instagrammable plek op Gran Canaria

Barranco Las Vacas grotten bij TemisasKen jij Antilope Canyon in Arizona? Dit zijn smalle kloven die zijn uitgesleten door water en modder en een populaire highlight in Amerika. Door de lichtinval krijg je soms speciale effecten. Ook op Gran Canaria is zo’n plek te vinden, namelijk Barranco de Las Vacas. Deze plek is uniek op Gran Canaria, nergens anders op dit eiland vind je een soortgelijke plek. De rotsen zijn gevormd door vulkanische as. Door erosie van het water en de modder water zie je de kleurrijke lagen golven aan weerszijden van de rotsen. Dit is dus de Antilope Canyon van Gran Canaria, en zeker de moeite waard om te bezoeken. 

Lees ook: Tips voor Ibiza in de herfstvakantie

Barranco de Las Vacas, een instagrammable plek op Gran Canaria

Barranco de Las Vacas is best wel een instagrammable plek op Gran Canaria, je ziet er dan ook regelmatig influencers rondlopen met kleurrijke jurken aan die een uitgebreide fotoshoot ingepland hebben. Die kunnen behoorlijk in de weg staan als je zelf foto’s wil maken zonder mensen er op, dus trek voor je bezoekje aan Barranco de Las Vacas zeker een uur uit. De wandelroute er naar toe is kort, maar de meeste tijd ben je kwijt door andere mensen die ook graag mooie foto’s willen maken. Dit zal in het hoogseizoen vaker voorkomen dan in het laagseizoen trouwens. 

Barranco Las Vacas Temisas

Waar is Barranco de Las Vacas?

Wij vonden het nog best lastig om de juiste plek te vinden. Als je via Google Maps namelijk Barranco de Las Vacas opzoekt, kom je 14 km van de juiste plek vandaan aan. Dit overkomt niet alleen jou en mij, maar veel meer mensen. Daardoor denk je dat je de juiste plek hebt, want er staan altijd auto’s en ook de beschrijving met het tunneltje waar je doorheen moet lopen lijkt te kloppen. Echter, na zo’n km wandelen in de kloof kom je op een punt waar een oude mijn is en je niet echt verder kunt. Je kan dan wel steil omhoog klimmen, maar je ziet al meteen dat dit behoorlijk spannend en gevaarlijk is. Er zijn mensen die het wel doen, maar geloof me, daar is het niet. Verspilde moeite dus en ook zonde van het risico dat je door losliggende stenen of zand naar beneden valt. Ben je op deze plek, ga dan snel terug naar de auto en voer op Google Maps Temisas in. Dan kom je wel op de juiste plek. Hieronder zie je wat foto’s van de plek die je dus NIET moet hebben. 

verkeerde bocht kloof gran canaria instagrammble plek

foto van de verkeerde plek barranco de las vacas

verkeerde plaats barranco las vacas

Kloof met mooie rotsen gran canaria verkeerde plek steile berg niet op gaan

Temisas en Barranco de Las Vacas, hoe kom je er?

Temisas invoeren dus. Of Tobas de Colores. Locals noemen de rotsen soms ook zo, of ze noemen het Barranco de Barafonso. Je komt aanrijden via de GC-550, of vanuit Santa Lucia of vanuit Aguïmes. Kom je uit de richting van Aguïmes, dan zie je op een bepaald moment bij een bocht in de weg, ter hoogte van kilometerpaal 14, al wat auto’s staan. In de bocht zie je beneden een tunnel waar je doorheen moet lopen. Is er bij de bocht geen parkeerplek? Rijd dan een stukje omhoog en vind een plekje rechts aan de weg om te parkeren. Daar staan vaak meer auto’s. Je moet dan wel een stukje de berg aflopen, maar dat valt mee qua afstand en tijd. Om bij de kloof te komen, moet je afdalen via een klein pad aan de zijkant van de bocht. Hiervoor moet je wel de vangrail overklimmen. Het pad is een beetje steil, maar goed te doen. Wandelschoenen zijn wel handig voor wat meer grip. Ben je beneden, dan ga je de tunnel onderdoor en loop je verder de kloof in. Al snel zie je de bijzondere kleurlagen in de rotsen en weet je dat je goed zit. Zie de foto’s voor de juiste plek en waar je de vangrail over moet klimmen. Ook een plaatje van de foute locatie en de juiste locatie op Google Maps. 

Lees ook: hier vind je toffe accommodaties op Gran Canaria

dit is de juiste plek voor barranco de las vacas

zicht op het tunneltje

kloof rotsen vanaf de wegover de vangrail klimmen

tunneltje door voor antilope canyon van gran canaria

Tobas de Colores. poortje

Tobas de Colores foto kloof

Barranco de Barafonso foto

Wat is de beste tijd om Barranco de Las Vacas te bezoeken?

Als je van fotograferen houdt en het is een zonnige dag, dan is het aan te raden om midden op de dag te gaan. De zon staat dan hoog en je hebt de meeste kans op een mooie lichtval in de canyon. Schijnt de zon matig of niet, dan is het beste tijdstip vroeg in de ochtend of wat later in de avond. Zoals gezegd is het een populaire plek om te bezoeken voor instagrammers, waardoor het altijd druk is met mensen overdag. Wil je dus zo min mogelijk andere mensen tegenkomen waar je steeds op moet wachten voor je een foto kunt maken, dan kom je het beste op een vroeg tijdstip.

Tobas de Colores

Barranco de Las Vacas, een instagrammable plek op Gran Canaria

de Antilope Canyon van Gran Canaria

Tobas de Colores. foto lagen

Vorig artikelWanneer krijg je kind een telefoon-abonnement?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #398
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in