5 interieurstijlen met houten jaloezieën

Wie op zoek is naar nieuwe raambekleding heeft nogal wat keus tegenwoordig. En je weet, hoe meer keus, hoe ingewikkelder het wordt. Je maakt afwegingen, gaat op verschillende plekken kijken, doet inspiratie op in winkels en op beurzen, zoekt informatie op internet en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. Wij moeten ook nog steeds voor een aantal ramen iets verzinnen, en ik weet gewoon niet wat.

5 interieurstijlen met houten jaloezieën

Persoonlijk vind ik hout erg mooi voor het raam. Waarom? Hout heeft zo’n mooie, warme uitstraling. Ze geven sfeer en zijn isolerend. Je hebt ze in allerlei soorten, maten en kleuren en natuurlijk ook in veel verschillende prijsklassen. Is jouw huis modern ingericht, dan ga je voor een moderne look & feel. Er zijn ook witte versies, die erg mooi zijn. Je kunt de houten jaloezieën op maat laten maken, wat wel zo prettig is.

Bohemian

De houten luxaflex serie van 50 mm is verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals de pianolak, supreme, bamboe en nog veel meer. Combineer je dit met lekker veel planten, dan krijg je direct een leuke bohemian stijl, wat momenteel helemaal hip is. Bovendien zijn planten heel goed in je interieur voor zuurstof en een goed luchtklimaat.

Monochrome

De monochrome trend is al weer een beetje voorbij, maar er zijn nog steeds mensen die van zwart wit in hun interieur houden. Kies dan voor luxaflex met een witte uitstraling, die kun je perfect combineren met zwarte en witte accessoires.

Luxe design uitstraling

Heb jij een groot huis met grote ramen, dan kun je het beste kiezen voor een luxe uitstraling met 70 mm luxaflex. Dit maakt dat jouw interieur een luxe indruk achterlaat. Dit past bijvoorbeeld heel goed als je ook van design meubels houdt bijvoorbeeld. Zet in dit geval niet teveel accessoires in huis, less is more. Het wordt namelijk al gauw schreeuwerig en dat wil je niet.

Vintage

Houd jij meer van retro en vintage, ook dan is een houten jaloezie passend. Combineer het met oude elementen die je bij de Kringloop vindt, met hier en daar een mooi design item. Houten luxaflex passen heel goed bij deze sfeer en je zult dan ook regelmatig van je bezoekers terughoren dat je een eigen unieke stijl hebt neergezet.

Kies jouw stijl

Wat je ook kiest, denk vooraf goed na over welke stijl je wilt neerzetten. Laat je inspireren door websites zoals Inhuisplaza bijvoorbeeld. Een grote valkuil bij het inrichten van je huis, is dat het een allegaartje wordt. Het combineren van verschillende stijlen kan, maar kies niet teveel verschillen. Dan wordt het een rommeltje. En dat is heel moeilijk weer om te keren. Zorg trouwens ook voor voldoende opbergruimte in huis, en maak regelmatig schoon. Niets zo vervelend om, wanneer de de luxaflex opendraait, over stof in het zonlicht te zien liggen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in