A trip to Rome

kaart italieOm nog maar even in de Italiaanse vakantiesfeer te blijven, of alvast weg te dromen over de volgende vakantie…. Rome is een heerlijke vakantie stad. Het is zo anders dan Nederland dat je echt even helemaal weg bent. Daarbij is een verblijf in Rome zo geboekt door het grote aanbod aan hotels. Als je voor  het eerst naar Rome gaat, dan zijn er ontzettend veel dingen die je kunt doen. Je kunt een hele toeristische route maken langs de Trevi Fontein, het colosseum en de Spaanse Trappen of naar Vaticaanstad, maar in Rome is nog zoveel meer te doen!

Ken je bijvoorbeeld al de Crypte van de Kapucijner monniken? Als je voorbij de Trevi Fontein loopt, kom je bij een iet wat gewone kerk uit. Als je daar de trappen afdaalt, kom je in een kamer waar alles is gemaakt van en bedekt met skeletten. Een beetje griezelig, maar wel een bijzonder stukje Rome.

Of wat dacht je van de beste pizza’s van Rome bij Pinsere Roma. Pizza’s zijn hier maar een tientje en ze zijn echt verrukkelijk! Een vakantie in Italië is natuurlijk pas compleet als je een pizza of pasta gegeten hebt!

colosseum

Als je even helemaal los wilt gaan, ga dan naar de Club Akab. Hier zijn vaak live optredens en in het weekend komen er de hipste Italiaanse DJ’s. Houd je meer  van low key bars, ga dan naar de Bar del Fico. Dit was ooit een koffiehuis en is nu een leuke bar met waarschijnlijk de snelste bediening van Rome.

Rome

Vorig artikelSprookjesboom Mini Cupcakes
Volgend artikelBack to school pakket
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in